kuşunuz çok güzel bir dişi maşallah 5-6 aylık gibi duruyor. Yanılma olabilir ama siz hal hareketine bakın hırçın olur dişiler genelde ve ısırmaya kemirmeye meyil daha fazladır. Konuşma yetenekleri çok azdır uğraşıp da konusturamadıysanız dişi olduğundan kaynaklanıyor olabilir. Erkeler de 6-7 aylıkken oyuncaklarına kur yapmaya başlarlar değişik değişik kafa sallamalar falan
kendiniz bi bakın bakalım sadece cereden cinsiyet tayini yanıltabilir
Yaş olarak ona yakın bir eş almanız durumunda eş tutmaları daha kolay olucaktır. ya da biraz daha büyücek ve kızgınlaştığı zaman bi eş alıcaksınız karar sizin. Ama iyi bakın kuşunuza maşallahı var
not: ayrıca o resimlerdeki 1. mavi erkek yaşını almış bir 2. ve 3. resimdekiler de aynı şekilde onlar çekinik parçalı kuşlar istinai bir durum var orda ve hormon bozukluğundan da kaynaklanabiliyor o şekilde olması Lütfü Bey kaideyi bozmaz yani istinalar ve benim erkek olarak beslediğim kuşun ceresi aynı bu şekildeydi erkek sanıyordum sonradan k.rengi olmaya başladı.
Ben şahsen kendi tecrübeme büyüttüğüm onca yavrudan yola çıkarak söyledim sallama durumum yok sonuçta %50 ihtimal var sallasam birisi tutar