Muhabbet kuşum 4 yaşında 4 yıldır bizimle. Cere rengi başlangıçta çok güzel bir maviydi parlaktı yıllarca bu şekildeydi. Bu yüzden cinsiyetinin erkek olduğunu biliyoruz. Ancak bir yılı oldu mu bilmiyorum cere rengi kahverengiye döndü internetten okuduğumda bunun kızışmadan dolayı olabileceğini duydum. Bir süre üzerinde durmadım ancak tabaka kalınlaşınca Veterinere götürdüm korkup, veteriner burnunu temizledi. Temizlenince ceresi tekrar mavi olarak göründü. Ama verdiği ilaçları kullansam da tekrar kahverengi cere oluşumu söz konusu oldu. Eskisi kadar neşeli değil ama biz de aşırı fazla ilgilenemiyoruz artık. Keyfin neşesi fena değil normal aslında... dışkılaması normal. İki kere veterinere gitsem de bir çözüm bulamadım verdiği yemlere kuşum hiç alışmadı aylarca denedim eski yemine mecburen geri döndüm. Bana son gittiğimde bu şekilde sürekli ceresinin kahverengiye dönmesini kabuk gibi bağlamasını karaciğer yağlanmasından olduğunu söyledi röntgen çekip. Fikri olan var mı mantar mıdır yoksa daha büyük bir problem mi var veya bir problem yok mu kızıştığından mı böyle... Sürekli kafama takılıyor lütfen yardım edin..