Muhabbet kuşum peş peşe 4. defa yumurtladı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kandes222
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Haftada 1 defa havuç ve yumurta haşlayıp mama-mia ekleyip mama yapıp veriyordum.
https://www.ciftciyik.com/urun/mammamia-profesyonel-kus-mamasi Eklediğim mama bu.
Tam aynı değil, benimkinin dışında ''Tam profesyonel mama'' yazıyor.
Kuşum daha 7 aylıkken kızgınlık yumurtası yapmıştı.
Hocam ekstradan bir şey söylemeye gerek yok. Kuşta vitamin eksikliği olsa zaten 4. kuluçkaya yatmaya cüret edemez. Havuç verme sen yine de. Hatta bu mamanın içinde de tarçın vb. kızıştırıcılar var diye biliyorum. Bir süre sadece yumurta da verebilirsin.

Hocam ekstradan bir şey söylemeye gerek yok. Kuşta vitamin eksikliği olsa zaten 4. kuluçkaya yatmaya cüret edemez. Havuç verme sen yine de. Hatta bu mamanın içinde de tarçın vb. kızıştırıcılar var diye biliyorum. Bir süre sadece yumurta da verebilirsin.

Kızıştırıcı toz ayrı pakette geliyor, kızıştırıcı toz eklemiyorum.

Kuluçkaya ben bırakmadım.
Daha yavrular yem kırmayı öğrenmeden çiftleşiyorlar. Yani ayırabilmek için zaman bulamıyorum. Dişi tek başına yavrulara bakarken de zorlanıyor.

Kuluçkaya bırakmıyorum cümlenizi tam doğru bulmuyorum ne yazık ki .Sonuçta bizim elimize bakan canlılar bunlar. Yapabileceğiniz en başta verdiğiniz mamanın yada yemin içinde kızgınlaştıracak bir besin tohum varsa onları ayırmak olacak, abartıya kaçmadan yulaf verebilirsiniz,ortam sıcaklığını düzgün tutabilirseniz banyo yaptırabilirsiniz bunlar kızgınlığı giderecek şeyler. Onun dışında yavrular varken yumurtlarsa o yumurtayı alacaksınız altından başka bir yolu yordamı yok

Ne kadar sağlam bakarsanız bakın sonuçta peşpeşe kuluçka ileride sağlık problemlerine yol açabiliyor.

Bir süre elinizdeki mamadan vermeyi kesip eski usul yumurta maması vermenizi tavsiye ederim.O mamadan kullanmadım lakin sitelerde ve satışını yapan kişilerde dikkatimi çeken kimisinin kızıştırıcı full+full cam tavan konsepti ile reklamını yaptığı toz mamanın içine karışmış kimisinde de ekstradan mama içinde bir pakette olduğu yazıyor.

Bir süre elinizdeki mamadan vermeyi kesip eski usul yumurta maması vermenizi tavsiye ederim.O mamadan kullanmadım lakin sitelerde ve satışını yapan kişilerde dikkatimi çeken kimisinin kızıştırıcı full+full cam tavan konsepti ile reklamını yaptığı toz mamanın içine karışmış kimisinde de ekstradan mama içinde bir pakette olduğu yazıyor.

Kızıştırıcı toz farklı pakette geliyor.
Eklemiyorum.
Teşekkürler.

Muhabbet kuşum şuan 4. defa yumurtladı.
Daha önce 3 defa yumurtladı, ilk seferinde olan yavru öldü, 2. seferde ise 2 tane yaşadı, şimdi 1 ay önce 3. yumurtlamasından 2 yavru yaşadı. Şimdi 4. defa yumurtladı.
Yavrular yem kırmayı öğrendiği an tekrar yumurtluyor.
Bacakları biraz ayrık duruyor normal dururken. Bu kadar fazla yumurtlaması sıkıntı olur mu? Kendisi yumurtlayı bırakır mı? Kuşları ayırmam gerekiyor mu?
bende aynı sorunu yaşıyorum ama aileme söz geçiremiyorum neymiş yorgunluktan ölürmüş banada ayır dediler ayırdım benden habersiz geri koymuşlar ayırın diyorum yok çok biliyolarmış gibi bide ölür yorgunluktan demiyolarmı! :/

İlginç...

Kuş zaten yumurta indirmiş erkeği ayırsanız ne olur ayırmasanız ne olur...

4 kuluçkadan bişey olmaz üretimhanede yaz ortası dışında kuşlar sürekli kuluçkada kalıyor, kuluçka sebebi ile ölen kuşa denk gelmedim yeterli besleniyor, bütün takviyeleri yapılıyor ise hiçbir şey olmaz.

Ayırma işlemi için yapmanız gereken şey yavrular yeme düşmeden önce erkeği ayırın anne yavruları beslesin, yavrular yeme düşünce yavruları da ayırın dişiyi takviye ile destekleyin toparlar.

Dal darı verebilirsiniz. Veriyorsanız sıklığını artırabilirsiniz. Daha kolay kırıp sindirir kuşlar.

Geri