Muhabbet Kuşum Nefes Alamıyor,

Bu uygulama kuşu rahatlatır, daha iyi nefes almasını sağlar ancak tedavi için ilaç kullanması lazım. Veterinere gidip bu durumu anlatsanız?

Sanirim ilac uygulamasına rağmen degismemis. Hangi şehirdesiniz ? Belki veteriner anlayamiyordur başka birine daha mı gosterseniz. Nefes alamıyor gibi benim de sinüzit var ben de nefes alamiyorum böyle oluyorum aynen aklıma o halim geldi kıyamam minige. Odanin bi köşesinde dursun o biraz olsun nefesini açar ama tabi tedavi etmez. İlaç da çok kullanıldı ama yanlış ilaçlarmiydi acaba. İlaç bittiyse dediğim gibi vitamin/probiyotik verin. Güçlenmesine yardimci olurlar.
 
Solunum yolu enfeksiyonu için 3 kere bir haftadan tetramezatin kullandık. Aralarında 2ser hafta vardı. En sonki kullanımdan sonra ara vermeden hipradoxiye geçtik, 10 gün oldu o da. Bu ilaçların hepsini veteriner verdi, bu forumda okuduklarımla uyuşuyor. Ama iyileşmedi malesef. Çıldıracağım artık. Nerden bakılırsa 1 ay antibiyotik içti. Hiç mi gelişme olmaz.
 
En son videoyu gece yatarken çektim. Gündüz geceye göre daha iyi. Gündüz hırıltılı nefes ve kuyruk sallama var fakat ne zaman gece olsa yatmak icin üstüne ortsem son videodaki gibi krize giriyor. 2 saat bağirarak nefes aliyor sonra susuyor, daha sonra gece mesela 4-5gibi yine basliyor inleyerek nefes almaya. Tetramezatin, hipradoxi ise yaramadi. Son kullanımda 1 hafta tetra üstüne durmadan 10 gün de hipradoxi verdim. Ama nafile. Çok güzel yem yiyordu ama hipradoxiye basladigimdan beri az yem yiyor. Ucmasinda oynamasinda sikinti yok fakat sesi değişti,sesi daha boğuk çıkıyor. Solunum yolu enfeksiyonu diye yola çıktık ama herhalde geçerdi simdiye kadar.
 
En son videoyu gece yatarken çektim. Gündüz geceye göre daha iyi. Gündüz hırıltılı nefes ve kuyruk sallama var fakat ne zaman gece olsa yatmak icin üstüne ortsem son videodaki gibi krize giriyor. 2 saat bağirarak nefes aliyor sonra susuyor, daha sonra gece mesela 4-5gibi yine basliyor inleyerek nefes almaya. Tetramezatin, hipradoxi ise yaramadi. Son kullanımda 1 hafta tetra üstüne durmadan 10 gün de hipradoxi verdim. Ama nafile. Çok güzel yem yiyordu ama hipradoxiye basladigimdan beri az yem yiyor. Ucmasinda oynamasinda sikinti yok fakat sesi değişti,sesi daha boğuk çıkıyor. Solunum yolu enfeksiyonu diye yola çıktık ama herhalde geçerdi simdiye kadar.

@Süleyman YERLİ @kanceza @umitFB @Selçuk YÜKSEL @Mubişseverkişisi
 
Merhabalar kuşum yolculuğa dayanamaz diye düşünüyordum ama dün herşeyi göze alıp 2 saat yolculuk ile kuşumu Istanbul Üniversitesi Cerrahpaşa veterinerlik fakültesine götürdüm. Çok uzun süre antibiyotik kullanılmış kuşun sindirim sistemi harap olmuş olabilir dediler. Sonra filmini çektiler, filme baktılar, çok birşey yememesine rağmen kursagi dolu bunun dediler, ayrica hava keselerinde şişlik var dediler. Tam net şudur hastalığı diyemedi doktor. Daha düşük güçlü antibiyotik ve takviyeler vereceğim dedi. Amoklavin sabah 2 aksam 2 damla. Mikosiyatin sabah 2 aksam 2 damla. Polivit şurup gunde 1 kez 1 damla, bir de yem yemiyor ise damlalik ile ağızdan verilmek üzere nestle sıvı mama verdiler. Kuşu eve getirdim butun ilaçları aldım. İlaçları ağzına damlatmak az olduğu için birsekilde yapabiliyorsun ama mamayi damlalikla yedirmek mümkün değil. Doymasi için en az 10-15 damla damlatmak lazım, herseferinde zorla ağzını açmak damlatmak tam bir işkence hayvana, agzi gözü mama icinde kalıyor. Gaga şekilleri aşağı doğru olduğu için damlaligi agzina sokmak cok zor ve acılı. Hayvana mama verecegim derken daha da hirpalandi agzi gözü mama oldu. Yediremedim, ama arada bir yemlige gidip bir iki yem yiyor, yemlikten yemesini bekliyorum. Ya da son seçenek ağzına bir aparat sokarak besliyorlar direk kursağa gonderiyorlar şırınga ile. Insallah son seçenek o olur. Kuşum halsiz oturuyor, sulu hapşırık devam ediyor ama inleme yok şimdilik nefes alışında. Göğüs kemiği belirginleşti zayıfladı. Cerrahpasa bile tam şudur demedi, beni antibiyotik için eleştirmesine rağmen yine kendisi de antibiyotik(amoklovin) verdi, daha az gucluymus. Antibiyotikten sonra kuşumun iştahı kapanmıştı, mikosiyatatin ve poliviti verdim ama amoklavini hala vermedim. Korkuyorum iyice istahi kapanir diye. Kuşumda hava kesesi paraziti olabilir mi dedim doktora kuşun dışarı mi çıkıyor ki de parazit olsun dedi, ama okadar cok araştırdım ve hava kesesi paraziti belirtileri var kuşumda. Doktor kursak mantari olabilir felan dedi kursak mantari olan bir kuşun burnundan sümük fışkırır mı, delirecegim artik. Hava kesesi paraziti çözümü vilmectin yazmış herkes enseye bir damla, ama bir kisim insan da zehir o zararli diyor. Kuşum zaten zayıf onu da damlatsam belki dayanamaz. Ben diğerleri gibi sorunumu yazıp sonra çözüm bulmazsam kaçmayacağım. Benzer problemi yaşayacak olan insanlara faydam dokunsun diye burada sonuna kadar yazacağım. Herkesin işine yarasin bu süreçteki olaylar. Ekte çekilen filmleri paylaşıyorum. Bilgili üstatlarım belki yorumlar bana yol gösterirler. Okuyan herkese teşekkürler
39629
39630
 
  • Beğen
Tepkiler: Kca
Size kendi deneyimimi paylaşayım. Sizin kuşunki kadar olmasa da benim 12 yıl yaşayan kuşumda da solunum problemi vardı. Özellikle 10 yaşından 12 yaşına kadar sürekli burnu aktı. Son derece etkili antibiyotikler vermiştim, vitaminlerle güçlendirmeye çalışmıştım fakat hastalığı tam olarak geçmemişti. Yani ömrünün son 2 yılını, sürekli akan burunla geçirmişti. Ara sıra kursağı inip kalkıyordu, geceleri bazen kısa süren öksürük krizlerine giriyordu. Kusursuza yakın bakım ve ilgi göstermeme rağmen tam olarak geçmemişti hastalığı. Fakat buna rağmen 12 yaşına kadar yaşadı ve ölümüne de bu hastalık sebep olmadı. Kısacası, şunu söylemek istiyorum: Siz, sabırla ve temkinli şekilde tedaviye devam edebilirsiniz. İyi bir bakımla bünyesini de güçlendirebilirsiniz. İnanın, her türlü hastalık hızlı bir şekilde iyileşebilirken solunum yolu ve nezle gibi problemler, çok ama çok uzun zaman sürebiliyor. Eğer bu hastalık tamamen geçmese bile en azından bu hastalıkla da olsa yaşayabildiği kadar yaşamasını sağlayabilirsiniz. Yeter ki, bünyesini güçlü ve moralini yüksek tutun. Onu mümkün olduğu kadar rahat ettirin ve sabırla iyileşmesini bekleyin. Dileğim, tamamen iyileşmesinden yana.
 
Merhabalar kuşum yolculuğa dayanamaz diye düşünüyordum ama dün herşeyi göze alıp 2 saat yolculuk ile kuşumu Istanbul Üniversitesi Cerrahpaşa veterinerlik fakültesine götürdüm. Çok uzun süre antibiyotik kullanılmış kuşun sindirim sistemi harap olmuş olabilir dediler. Sonra filmini çektiler, filme baktılar, çok birşey yememesine rağmen kursagi dolu bunun dediler, ayrica hava keselerinde şişlik var dediler. Tam net şudur hastalığı diyemedi doktor. Daha düşük güçlü antibiyotik ve takviyeler vereceğim dedi. Amoklavin sabah 2 aksam 2 damla. Mikosiyatin sabah 2 aksam 2 damla. Polivit şurup gunde 1 kez 1 damla, bir de yem yemiyor ise damlalik ile ağızdan verilmek üzere nestle sıvı mama verdiler. Kuşu eve getirdim butun ilaçları aldım. İlaçları ağzına damlatmak az olduğu için birsekilde yapabiliyorsun ama mamayi damlalikla yedirmek mümkün değil. Doymasi için en az 10-15 damla damlatmak lazım, herseferinde zorla ağzını açmak damlatmak tam bir işkence hayvana, agzi gözü mama icinde kalıyor. Gaga şekilleri aşağı doğru olduğu için damlaligi agzina sokmak cok zor ve acılı. Hayvana mama verecegim derken daha da hirpalandi agzi gözü mama oldu. Yediremedim, ama arada bir yemlige gidip bir iki yem yiyor, yemlikten yemesini bekliyorum. Ya da son seçenek ağzına bir aparat sokarak besliyorlar direk kursağa gonderiyorlar şırınga ile. Insallah son seçenek o olur. Kuşum halsiz oturuyor, sulu hapşırık devam ediyor ama inleme yok şimdilik nefes alışında. Göğüs kemiği belirginleşti zayıfladı. Cerrahpasa bile tam şudur demedi, beni antibiyotik için eleştirmesine rağmen yine kendisi de antibiyotik(amoklovin) verdi, daha az gucluymus. Antibiyotikten sonra kuşumun iştahı kapanmıştı, mikosiyatatin ve poliviti verdim ama amoklavini hala vermedim. Korkuyorum iyice istahi kapanir diye. Kuşumda hava kesesi paraziti olabilir mi dedim doktora kuşun dışarı mi çıkıyor ki de parazit olsun dedi, ama okadar cok araştırdım ve hava kesesi paraziti belirtileri var kuşumda. Doktor kursak mantari olabilir felan dedi kursak mantari olan bir kuşun burnundan sümük fışkırır mı, delirecegim artik. Hava kesesi paraziti çözümü vilmectin yazmış herkes enseye bir damla, ama bir kisim insan da zehir o zararli diyor. Kuşum zaten zayıf onu da damlatsam belki dayanamaz. Ben diğerleri gibi sorunumu yazıp sonra çözüm bulmazsam kaçmayacağım. Benzer problemi yaşayacak olan insanlara faydam dokunsun diye burada sonuna kadar yazacağım. Herkesin işine yarasin bu süreçteki olaylar. Ekte çekilen filmleri paylaşıyorum. Bilgili üstatlarım belki yorumlar bana yol gösterirler. Okuyan herkese teşekkürler Ekli dosyayı görüntüle 39629Ekli dosyayı görüntüle 39630

Herkese örnek olmanız dileğiyle gerçekten tebrik ederim.
Hava kesesi paraziti oldugunu neden düşündünüz ?
Antibiyotikler iştahsızlık yapıyor ama bir şekilde yemesi lazım yoksa güçten düşer solunum rahatlicak derken bu sefer zayıflıktan gitmesin.
Kursakta veya karninda şişlik var mı? Ağızda koku var mı?
İnşallah en kisa zamanda iyileşir..
 
Cevap veren herkese çok minnetarım, teşekkür ediyorum.

Son yazacağımı ilk yazayım. Bu kuşlar elle beslenmesi gerektiğinde kesinlikle ama kesinlikle damlalık ya da şırınga ile beslenemiyor. Çünkü gagaları buna müsait değil. Gagalari öne doğru eğimli ve alt gaga on gaganın altina giriyor. Zar zor hayvanın ağzını açıyor ve zorla mamayi denk getirebilirseniz damlatiyorsunuz. O damla da ya gözüne gidiyor ya da gaga çevresindeki tüylere dağılıyor. Adam gibi doyurmak için en az 10 damla felan tam icirmeniz lazim tam bir eziyet. Hayvanin ağzı gözü mama oluyor, strese korkuya giriyor, direnci daha da düşüyor. Yavru kuşlarda bu sorun yok, anneleri zaten böyle besledigi için damlattiginizda içme refleksi var. Ama yetişkin muhabbet kuşlarında böyle bir refleks yok. Ağzına koyamiyorsunuz, reddediyor hayvan, çırpınıyor kacmaya çalışıyor. Belki de bu başlığın en önemli konusu bu. Benim kuşumun hastalığı bir yana tüm hastalıklarda muhabbet kuşlarımız ilk olarak yemeden ve içmeden kesiliyor. Ve hepimiz birgun bu sonla karşılaşacağız. Ben de bu sondan korkuyordum ama geliyor. Eğer kuşunuz bir çarpma veya hastalik nedeniyle yemeden kesildiyse en fazla 2-3 gününüz var. Mamayı ve suyu,ilaci yedirdiniz yedirdiniz yoksa kuşunuz ellerinizde ölüyor. Bu sonla karşılaşmamak için bir yöntem var. Ama kesinlikle ustalık ve cesaret gerektiriyor. Ben henüz yapmaya cesaret edemedim. Bir şırınga var ve ucu yuvarlak bir boru aparatı var. Onu kuşun agzina sokup kursagina kadar sokuyorlar ve mamayi bir hamlede hayvanin direk kursağına yolluyorlar. Youtube'da videolari var. Ama tekrar uyarıyorum kesinlikle ustalik gerekiyor. Hayvanin agzinda iki delik var biri solunum yolu diğeri mide yolu. Mide yolunu bulmaniz gerkiyor. Kuşunuz sağlıklı iken ya bu yöntemi öğrenmek ya da acil durumda yöntemi yapabilecek birini önceden bulmak lazım. Bu sayede hem mamayi hem ilaci karıştırıp kuşunuzu çok kolay kurtarabilirsiniz. Zaten ölme nedenleri yememek ve direnç düşmesi ile oluyor. Birgun hepimiz bu acil durum ile karşılaşacağız. Ben karşılaştım, damla damla vermeye çalışıyorum ve az da olsa kendi yediği için onun kendi yemesi icin cok uğraşıyorum. Eğer tamamen yemeden kesilirse aparat ile beslemeye gececegim, damla ile bu is olmuyor.

Benim kuşuma gelince. Kursakta şişliği ve ağzında kötü koku yok.
Sulu hapşırması, nefes alırken gıcırtı ve çığlık tarzi ses çıkarması, sesinin boğuk çıkması devam ediyor. 1 ay antibiyotik kullandım, solunum yolu enfeksiyonu olsaydı geçerdi heralde diye düşünüyorum. Nette bu bulgulari araştırdığımda hava kesesi paraziti bulgulariyla eşleşiyor gibi.

Hastalığın başından beri 3 hastalık üzerinde gitti geldi ihtimaller.
1- Solunum yolu enfeksiyonu (1 ay antibiyotik sonunda geçmesi lazım degilmiydi)
2- Kursak mantarı ( kötü koku yok, kursak şişkin dersem yalan olur ben anlayamıyorum şişkin mi degil mi, göze batan birsey yok)
3-Hava kesesi paraziti (Nette bulgular var, uyuşuyor, örneğin nefes darlığı, seste boğukluk hapşırma tıksırma. Ama antibiyotik buna da etki etmez miydi, sadece enseye damlatılan ilaçlar mi tedavi ediyor bunu)

Ve eğer bu 3 seçenekten biri değil ise tek bir seçenek kalıyor. Fındık-fıstık'ın dediği gibi kronige ceviren bir solunum problemi. Ve ben gereksiz yere antibiyotik yüklüyorum. 3 kere 1 haftadan tetramezatin kullandım,iyileştirmedi ama kuşumda da olumsuz birşey olmadı. Ama son 1 hafta kullandığım Hipradoxi sonunda kuşumun yemesi içmesi kesildi,kakasi simsiyah oldu, su bile içmiyor artık.

Cerrahpaşadaki doktor uzun süreli antibiyotik kusun sindirim sistemine zarar vermiş ve mantar olmuş olabilir dedi. Mantar ilacı ve vitamin ile devam ediyoruz. Doktor amoklavin de verdi ama artik antibiyotik vermek istemiyorum. Çünkü antibiyotik vermedigim zaman ufak ufak yem yediğini görüyorum. Yem yemesi daha önemli çünkü.

Ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Hayvanın göğüs kemiği belirginleşti. 1 haftadır cok az yem yemesinden kaynaklanıyor. Su anda yatırdım ama nefes alirken viyk viyk ses yapıyor.

Hava kesesi paraziti sulu hapşırma yapar mi? Ya da hava kesesi paraziti icin tek çözüm ense damlasi mi. Yardimlarinizi bekliyorum. Teşekkürler
 
  • Sad
Tepkiler: Kca
Anladığım kadarıyla ilk olarak iletişime geçtiğiniz veteriner kuşlar konusunda bilgisiz birisi değil.
Veterinerlik fakültesinden de destek almışsınız, çabalarınızdan, canlılara olan duyarlılığınızdan ötürü tebrik ve teşekkür ediyorum.
Gerçekten de antibiyotik kullanımı fazla olmuş ve antibiyotik kullanımı mantar oluşma riskini artırır.
Benim söyleyebileceğim tek şey, veterinerlik fakültesinde size söylenenleri yapmanız ve mutlaka bir şekilde kuşunuzu beslemeniz gerektiği olacaktır.
Zaten kuşunuz epeyce yıpranmış, piyasada bulabileceğiniz en kaliteli mamayı temin ederek, koyu kıvamda günde 3-4 defa beslemeniz mutlaka olumlu gelişme sağlayacaktır.
 
Son düzenleme:
Çabanıza hayran kaldım.kuşa çok değer verdiğiniz ortada ama çok hırpalanmış kuş.hastalıktan değilsede stresten durumu kötüye gitmiş olabilir.keşke daha başında görseydim.belki benim uyguladığım tedavi size yardımcı olurdu.

Benim kuşlarımda yaşadıklarım.kuşlarımın videosuda var.çok uğraşmıştım tedavi bulmak için.sizin dediğiniz gibi uçarken nefes nefese kalma ses çıkarma durumu başlanmıştı ki tedaviyi buldum çok şükür.geç kalsaydım kronik astıma dönüşme riski olduğunu söylemişlerdi.
Bu tedavi videosu
Bana ağzına damlat demişlerdi mikostatin ama ağza damlatma vs kuş için gereksiz stres yaratıyor.durum ölümcül olmadıktan sonra suyuna damlatmak daha mantıklı.hayatını devam ettirecek kadar yemesi içmesi yerindeyse kuşu elde beslemekte faydadan çok zarar getiriyor.veterinerin tedavisine cevap vermezse 1 hafta dinlendirip bu tedaviyi deneyin son çare olarak.aklınıza yatarsa ve ilaçları temin edebilirseniz.benim kuşlarımı veteriner iyileştiremedi bende 1 hafta dinlendirip bu tedaviyi uyguladım.aylar geçti üstünden nazar değmesin sapasağlamlar.
 
Cevaplarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ederim.

Süleyman Bey fakülteye göre içirmemiz gerekenler mikostatin(mantar surubu), amoklavin(antibiyotik),polivit(vitamin) şurup ve suyuna prebiyotik. Kuşum cok uzun süre antibiyotik aldığı için amoklavini vermedim. Çünkü antibiyotik ne zaman versem yemeden içmeden kesiliyor. O durumda çok daha kötü oluyor zayıf kalıyor ve uyuklamaya geçiyor. Şu anda mikostatin, polivit ve prebiyotik veriyorum. 3 gün oldu nefes darlığı az da olsa azaldi, ama en önemlisi yem yemeye başladı. Hayvancagız kaka yapmıyordu, şimdi kaka yapmaya başladı. Bu tedaviyi 5 güne tamamlayıp sonuca bakacağım. Çok zayıf çünkü, antibiyotik verdiğim zamanlarda hic yem yemedi gogus kemiği çok belirginleşti. Tekrar antibiyotik vereceksem bile biraz yem yiyip kendini toparlanmasını bekleyeceğim. Gerçekten bu kuşlar elle beslenemiyor. Sevgili 'Mutluş' da ayni konudan bahsetmiş. Kendi kendine yem yemesi çok önemli, çünkü damlalıkla ağzına damlatma ile çok denedim olmuyor. Kursağına boru aparati sokarak yapmak lazım ama o konu da çok zor bir işlem. Şu an kendi yemini yiyor ya beni dünyanın en mutlu insanı yaptı. O yüzden antibiyotiksiz devam ediyorum.

Prebiyotigi suluguna koyuyorum. Mikostatin ve poliviti damlalik ile ağızdan damlatiyorum. Ama inanın ağzına alır almaz hemen hapşırarak çoğunu dışarı atıyo. En azından bir kısmi boğazına gitmiştir diye ümit ediyorum. Çünkü çok çırpınıp korkuyor. Ağzını kilitliyor. Ağzına fazla baskı yapmak istemiyorum çünkü elimizin gücü onlara göre tonlarca olabilir güç ayari yapmak çok zor. Hazır yem yemeye başlamışken gagasini incitip yem yiyememesine neden olmak istemiyorum. Zorla yedireceksin diyenler olacaktır ama olmuyor işte hayvan cok korkup strese girip iyice dirençten düşüyor. Küsüyor yem yemiyor su içmiyor. Boğazına sokulan o aparattan aldim, acil durum için bekletiyorum, yem yemez ise kötüleşir ise boğazına sokarak sıvı mama ve ilac verme seçeneğine gececegim en son. Ama şu an ilaçları agzina damlatmaya devam ediyorum. Yemini az da olsa yiyor.

Sevgili mutluş un konusunu baştan sona okudum videoyu seyrettim. Bizim tedavinin 2 günü kaldı. Bitince 1 hafta ara verip videodaki tedaviyi deneyeceğim.

Bu arada hava kesesi paraziti konusu ve tedavisi hala boşlukta kaldı. Enseye vilmectin damlatma konusu. Kuşumdaki belirtiler ona da benziyor. Ama şu vilmectin konusunda forum ikiye bölünmüş durumda. Kimi kesinlikle zararli diyor kimisi tek çözüm diyor.

Kuşumun nefes almasi hala düzelmedi. Gıcır gıcır nefes alma geceleri viyk viyk krizler. Öldüm bittim artık. Gece uyuyamiyorum gece 4te sesle uyanıyorum. Ne lanet birşeymiş. Birisi çıksa deseki kardeşim ben biliyorum bu kronik astım hep olacak tedavisi yok hayvani da rahat birakacağım. 2 aydır antibiyotik vitamin prebiyotik elle meyve ay çekirdeği fındık fıstık vermediğim şey kalmadı. 50 çeşit yem aldım. Olmadı çözemedik. Bir hafta sonra belki vilmectin denerim. Sonra da mutluş'un tedavisini deneyeceğim.

Uzun uzun yazılarımı okuyan destek veren herkese çok teşekkür ederim.
 
Çabanıza hayran kaldım.kuşa çok değer verdiğiniz ortada ama çok hırpalanmış kuş.hastalıktan değilsede stresten durumu kötüye gitmiş olabilir.keşke daha başında görseydim.belki benim uyguladığım tedavi size yardımcı olurdu.

Benim kuşlarımda yaşadıklarım.kuşlarımın videosuda var.çok uğraşmıştım tedavi bulmak için.sizin dediğiniz gibi uçarken nefes nefese kalma ses çıkarma durumu başlanmıştı ki tedaviyi buldum çok şükür.geç kalsaydım kronik astıma dönüşme riski olduğunu söylemişlerdi.
Bu tedavi videosu
Bana ağzına damlat demişlerdi mikostatin ama ağza damlatma vs kuş için gereksiz stres yaratıyor.durum ölümcül olmadıktan sonra suyuna damlatmak daha mantıklı.hayatını devam ettirecek kadar yemesi içmesi yerindeyse kuşu elde beslemekte faydadan çok zarar getiriyor.veterinerin tedavisine cevap vermezse 1 hafta dinlendirip bu tedaviyi deneyin son çare olarak.aklınıza yatarsa ve ilaçları temin edebilirseniz.benim kuşlarımı veteriner iyileştiremedi bende 1 hafta dinlendirip bu tedaviyi uyguladım.aylar geçti üstünden nazar değmesin sapasağlamlar.
Formuma bakabilirmisiniz başlığı:kuşum ishalmi
 
Cevaplarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ederim.

Süleyman Bey fakülteye göre içirmemiz gerekenler mikostatin(mantar surubu), amoklavin(antibiyotik),polivit(vitamin) şurup ve suyuna prebiyotik. Kuşum cok uzun süre antibiyotik aldığı için amoklavini vermedim. Çünkü antibiyotik ne zaman versem yemeden içmeden kesiliyor. O durumda çok daha kötü oluyor zayıf kalıyor ve uyuklamaya geçiyor. Şu anda mikostatin, polivit ve prebiyotik veriyorum. 3 gün oldu nefes darlığı az da olsa azaldi, ama en önemlisi yem yemeye başladı. Hayvancagız kaka yapmıyordu, şimdi kaka yapmaya başladı. Bu tedaviyi 5 güne tamamlayıp sonuca bakacağım. Çok zayıf çünkü, antibiyotik verdiğim zamanlarda hic yem yemedi gogus kemiği çok belirginleşti. Tekrar antibiyotik vereceksem bile biraz yem yiyip kendini toparlanmasını bekleyeceğim. Gerçekten bu kuşlar elle beslenemiyor. Sevgili 'Mutluş' da ayni konudan bahsetmiş. Kendi kendine yem yemesi çok önemli, çünkü damlalıkla ağzına damlatma ile çok denedim olmuyor. Kursağına boru aparati sokarak yapmak lazım ama o konu da çok zor bir işlem. Şu an kendi yemini yiyor ya beni dünyanın en mutlu insanı yaptı. O yüzden antibiyotiksiz devam ediyorum.

Prebiyotigi suluguna koyuyorum. Mikostatin ve poliviti damlalik ile ağızdan damlatiyorum. Ama inanın ağzına alır almaz hemen hapşırarak çoğunu dışarı atıyo. En azından bir kısmi boğazına gitmiştir diye ümit ediyorum. Çünkü çok çırpınıp korkuyor. Ağzını kilitliyor. Ağzına fazla baskı yapmak istemiyorum çünkü elimizin gücü onlara göre tonlarca olabilir güç ayari yapmak çok zor. Hazır yem yemeye başlamışken gagasini incitip yem yiyememesine neden olmak istemiyorum. Zorla yedireceksin diyenler olacaktır ama olmuyor işte hayvan cok korkup strese girip iyice dirençten düşüyor. Küsüyor yem yemiyor su içmiyor. Boğazına sokulan o aparattan aldim, acil durum için bekletiyorum, yem yemez ise kötüleşir ise boğazına sokarak sıvı mama ve ilac verme seçeneğine gececegim en son. Ama şu an ilaçları agzina damlatmaya devam ediyorum. Yemini az da olsa yiyor.

Sevgili mutluş un konusunu baştan sona okudum videoyu seyrettim. Bizim tedavinin 2 günü kaldı. Bitince 1 hafta ara verip videodaki tedaviyi deneyeceğim.

Bu arada hava kesesi paraziti konusu ve tedavisi hala boşlukta kaldı. Enseye vilmectin damlatma konusu. Kuşumdaki belirtiler ona da benziyor. Ama şu vilmectin konusunda forum ikiye bölünmüş durumda. Kimi kesinlikle zararli diyor kimisi tek çözüm diyor.

Kuşumun nefes almasi hala düzelmedi. Gıcır gıcır nefes alma geceleri viyk viyk krizler. Öldüm bittim artık. Gece uyuyamiyorum gece 4te sesle uyanıyorum. Ne lanet birşeymiş. Birisi çıksa deseki kardeşim ben biliyorum bu kronik astım hep olacak tedavisi yok hayvani da rahat birakacağım. 2 aydır antibiyotik vitamin prebiyotik elle meyve ay çekirdeği fındık fıstık vermediğim şey kalmadı. 50 çeşit yem aldım. Olmadı çözemedik. Bir hafta sonra belki vilmectin denerim. Sonra da mutluş'un tedavisini deneyeceğim.

Uzun uzun yazılarımı okuyan destek veren herkese çok teşekkür ederim.
Ivermectin ile ilgili forumda bir çok defa yazmışımdır, maalesef insanlar kuşlarını hastalıklarının son evresine kadar getirip ondan sonra ense damlası kullanınca suçu ilaca atıyorlar. Emin olun uygulama düzgün yapıldığı takdirde hiçbir sorun teşkil etmiyor. Hatta bir keresinde, yavru (6 haftalık) bir kuşa, şırınganın azizliği neticesinde yaklaşık 2ml yani olması gerekenin neredeyse 50 katı döktüm. Ölse o ölürdü.
Derdinizi anlıyorum, zaten damlalık ile besleme yapılmaz. Ya hortum ya da besleme aparatı kullanılmalı.
Ivermectin kullanmadan başka tedavi uygulamanızı önermem. Hatta oldukça uzun bir süre herhangi bir tedavi uygulamayın bence.
 
Ivermectin ile ilgili forumda bir çok defa yazmışımdır, maalesef insanlar kuşlarını hastalıklarının son evresine kadar getirip ondan sonra ense damlası kullanınca suçu ilaca atıyorlar. Emin olun uygulama düzgün yapıldığı takdirde hiçbir sorun teşkil etmiyor. Hatta bir keresinde, yavru (6 haftalık) bir kuşa, şırınganın azizliği neticesinde yaklaşık 2ml yani olması gerekenin neredeyse 50 katı döktüm. Ölse o ölürdü.
Derdinizi anlıyorum, zaten damlalık ile besleme yapılmaz. Ya hortum ya da besleme aparatı kullanılmalı.
Ivermectin kullanmadan başka tedavi uygulamanızı önermem. Hatta oldukça uzun bir süre herhangi bir tedavi uygulamayın bence.

hava kesesi parazitinin belirtileri neler? bu ivermectin veya vilmectini önlem amaçlı da kullanabilirmiyiz? avimec diye bir şey duydum ivermectin içeriyor ama iyi midir iç parazite de etki eder mi yani? yoksa nereden bulabiliriz bu vilmectini?
 
hava kesesi parazitinin belirtileri neler? bu ivermectin veya vilmectini önlem amaçlı da kullanabilirmiyiz? avimec diye bir şey duydum ivermectin içeriyor ama iyi midir iç parazite de etki eder mi yani? yoksa nereden bulabiliriz bu vilmectini?
Nefes almada güçlük, tekrarlayan öksürük ve ardından baş sallama gibi belirtileri vardır. Önlem amaclı kullanılabilir ama risk yoksa bence gerek de yok. Avimec kullanmaya gerek yok, veterinerden ivermectin diye isterseniz zaten size şırınga içinde birkaç ml verecektir ve para da istemeyecektir. Normalde büyük canlılara damardan verilen bir ilaçtır. Ancak kuşlara damardan vermek son derece riskli olduğu için deriden az miktarda emilim yapması yeterlidir.
 
oda da rutubet var mı
Doğukan Bey odada rutubet yok, ama hava sıcak. 5 yıldır aynı evde yaşıyorum daha önce böyle bir problemimiz omamıştı.

Ivermectin ile ilgili forumda bir çok defa yazmışımdır, maalesef insanlar kuşlarını hastalıklarının son evresine kadar getirip ondan sonra ense damlası kullanınca suçu ilaca atıyorlar. Emin olun uygulama düzgün yapıldığı takdirde hiçbir sorun teşkil etmiyor. Hatta bir keresinde, yavru (6 haftalık) bir kuşa, şırınganın azizliği neticesinde yaklaşık 2ml yani olması gerekenin neredeyse 50 katı döktüm. Ölse o ölürdü.
Derdinizi anlıyorum, zaten damlalık ile besleme yapılmaz. Ya hortum ya da besleme aparatı kullanılmalı.
Ivermectin kullanmadan başka tedavi uygulamanızı önermem. Hatta oldukça uzun bir süre herhangi bir tedavi uygulamayın bence.
Süleyman Bey ense damlası için şu anda elimde 3 adet terim var. Farklarını anlayamadım.
1- ivomec,
2- ivermectin
3- vilmectin (veteriner bende var dedi)
bu terimler ilaç isimleri mi yoksa etken madde ismi mi. Hangisini almalıyım.

Kuşumun sesli nefes alması ve sulu hapşırığı devam ediyor. Dün gece 4 gibi kalktım baktım hala zar zor nefes alıyor, nefes alırken ıslık sesi çıkarmaya devam ediyor.

Bir kardeşimiz aşağıdaki yeri önerdi. Tanıyan bilen daha önce gitmiş olan var mı acaba. İzmit'den gideceğiz, yolculuk zor oluyor kuşum için. Geçen hafta Cerrahpaşa'ya gitmiştik çok korktu yolda.

https://www.google.com/maps/place/I...c0647c702020f31!8m2!3d40.9705063!4d28.7968375
 
Ivermectin etken madde ismi, diğerleri bu etken maddeyi içeren ilaçlar.
Antibiyotik işe yaramadığına göre bunu kullanmakta yarar var diye düşünüyorum
 
Geri
Üst