Muhabbet kuşum hasta

neco 2020

Yeni Üye
Merhabalar
Muhabbet kuşum 4 yaşında bu zaman kadar sağlığı ile ilgili bir sorun ile karşılaşmadım.
En pahalı yemleri aldım yemedi ilk geldiği günden beri Erdinç marka yemi çok seviyordu. Taki bu aptal insanlar ambalaj maliyetinden dolayı vakumlu paketten jelatin pakete geçene kadar. Paket yeni açılmasına rağmen böceklenmişti ve kafesi bit sarmıştı. Hunharca kaşınmasından dolayı anladık evde olan yeni paketleri açtığımızda saniyeler içerisinde böceklerin çıktığını gördün. Herşey dezenfekte edildi, kaşınma durdu fakat dişi kuşumda farklı rahatsızlıklar gözlemledim.
Kusma
kendini şişirip uyuma eskiye göre fazlaca
dışkısı farklı renk ve boyutta
buradan araştırdığımız kadarı ile bir tedaviye başladım. 5 gün suluğuna mikostatin koydum. Dün probiyotik verdim. Sabah yine kustu eskiye göre daha az 3 -4 adet yem çıkardı ağzından. Kafeste onunda birlikte olan diğer kuşta bir sorun yok.
Bugün triflucan aldım mikostatinden daha mı etkilidir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba,
Kuşunuzun güncel kısa videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı 6-7 tane yeni dışkısının fotoğrafını paylaşınız. Kuşta öğürme kusma kötü koku,ağız içinde peynirimsi pamuk gibi lezyonlar var mı? Kursağında balon gibi şişkinlik var mı?
Neden ve neye göre o ilacı kullandınız?
Mikostatin ve Triflucan mantar ilacıdır.
Kuşta mantar belirtisi mi gördünüz? Salyalı köpüklü kusma,kusmukta ağızda kötü koku,kursakta şişme,dışkıda anormallik,iştah ve kilo kaybı vs?

Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.

Cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Öncelikle yem içerisinde ki böceklenmeyi geç fark ettik Kuşum 2 kez geçen hafta balgamlı kustu koku yoktu. Göğsünü elledik jilet gibi keskin değildi. Bir önceki kuşumu kursak mantarından kaybettim. Kusma belirtisi görünce Mikostatin kullandım. 5 gün kullandıktan sonra dışkı fotosunu paylaşacağım göreceğiz üzere bu şekilde yaptı. Dün akşam bu dışkının daha küçüğünü yaptı. Etkili olmadığını düşünerek Triflucan henüz bugün aldım daha kullanmadım.Yönlendirmeniz doğrultusunda hızlıresim.com üzerinden resim ekleme yapamıyorum. Açılabiliyorsa https://hizliresim.com/ovp66q9

Cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Öncelikle yem içerisinde ki böceklenmeyi geç fark ettik Kuşum 2 kez geçen hafta balgamlı kustu koku yoktu. Göğsünü elledik jilet gibi keskin değildi. Bir önceki kuşumu kursak mantarından kaybettim. Kusma belirtisi görünce Mikostatin kullandım. 5 gün kullandıktan sonra dışkı fotosunu paylaşacağım göreceğiz üzere bu şekilde yaptı. Dün akşam bu dışkının daha küçüğünü yaptı. Etkili olmadığını düşünerek Triflucan henüz bugün aldım daha kullanmadım.Yönlendirmeniz doğrultusunda hızlıresim.com üzerinden resim ekleme yapamıyorum. Açılabiliyorsa https://hizliresim.com/ovp66q9 bu salı günü yaptığı dışkı dün yaptığı eskisi gibiydi. Akşam yanına gidince videosunu çekip ayrıca göndereceğim.

Cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Öncelikle yem içerisinde ki böceklenmeyi geç fark ettik Kuşum 2 kez geçen hafta balgamlı kustu koku yoktu. Göğsünü elledik jilet gibi keskin değildi. Bir önceki kuşumu kursak mantarından kaybettim. Kusma belirtisi görünce Mikostatin kullandım. 5 gün kullandıktan sonra dışkı fotosunu paylaşacağım göreceğiz üzere bu şekilde yaptı. Dün akşam bu dışkının daha küçüğünü yaptı. Etkili olmadığını düşünerek Triflucan henüz bugün aldım daha kullanmadım.Yönlendirmeniz doğrultusunda hızlıresim.com üzerinden resim ekleme yapamıyorum. Açılabiliyorsa https://hizliresim.com/ovp66q9

Evet dışkı anormal. Mantar dışkısına benziyor.
Selçuk hoca da girince mantar olduğu ile hemfikir ise ona göre ilaca başlarsınız @Selçuk YÜKSEL

çok teşekkür ederim. Yardımlarınızla hemen ilaca başlayayım erken teşhis ile çocuğum kurtulur

Mikostatini ne kadar suya kaç damla katıyordunuz ? Ve kaç gün kullandınız

Şuan yeni kustu suratı ıslandı kustuktan sonra ötürüyor uçuyor yemek yiyor
Kustuktan sonra yukarı çıkıp alçı yiyiyor (kafesinde kalamar kemiği var )

Ağzında veya dışkısında ekşi koku var mı ? Boğazına bakın peynirimsi bir lezyon var mı ?

Yok önceki yorumlarınızda okumuştum yönlendirmeleriniz doğrultusunda bakmıştım şimdi yine baktım koku yok

Alçı yemesi normal değil. Calsiyum eksikliği yaşıyor demekki. Dolayısıyla D vitamini ve magnezyum eksikliği yaşıyor. Mineral desteği şart yani. Alçı yemesine izin vermeyin. Genel besleme diyetinizi yazın değerlendirelim
Şuan yeni kustu suratı ıslandı kustuktan sonra ötürüyor uçuyor yemek yiyor
Kustuktan sonra yukarı çıkıp alçı yiyiyor (kafesinde kalamar kemiği var )

Paylaştığınız iki dışkı çok farklı. Temiz bir peçeteye 3-4 dışkı yaptıktan sonra tekrar paylaşır mısınız. Dozu az kullanmamış olsaydınız mantar ihtimalini elemiş olurduk. Normalde çeyrek suluğa 4 damla damlatılır.

Alçı yemesi normal değil. Calsiyum eksikliği yaşıyor demekki. Dolayısıyla D vitamini ve magnezyum eksikliği yaşıyor. Mineral desteği şart yani. Alçı yemesine izin vermeyin. Genel besleme diyetinizi yazın değerlendirelim
Bu mamaya geçtik 2 hafta oldu severek yiyiyor yemesinde sorun yok
Haftada 1 kıvırcık veriyordum ama hastalığından beri vermiyorum su kaybı olmaması için
Her cumartesi yumurta beyazı haftada 1 de dal darı
Onun harici kafesinde kalamar kemiği ve kumu var

Paylaştığınız iki dışkı çok farklı. Temiz bir peçeteye 3-4 dışkı yaptıktan sonra tekrar paylaşır mısınız. Dozu az kullanmamış olsaydınız mantar ihtimalini elemiş olurduk. Normalde çeyrek suluğa 4 damla damlatılır.
İlk yüklediğim Salı gününe ait olması gerekiyor dün biraz daha küçüldü bugün olanı ise yükledim şimdi kafesi temizledim dışkı yaptı zaman yükleyeceğim

Bu mamaya geçtik 2 hafta oldu severek yiyiyor yemesinde sorun yok
Haftada 1 kıvırcık veriyordum ama hastalığından beri vermiyorum su kaybı olmaması için
Her cumartesi yumurta beyazı haftada 1 de dal darı
Onun harici kafesinde kalamar kemiği ve kumu var
Elektrolit varsa evde kullanın. Yoksa mineral içerikli bir ilaç almanız gerek.

İlk yüklediğim Salı gününe ait olması gerekiyor dün biraz daha küçüldü bugün olanı ise yükledim şimdi kafesi temizledim dışkı yaptı zaman yükleyeceğim
Hocam salı gününkü olduğunu şimdi mi söylüyorsunuz. Bende şaşırdım bu kadar fark olmasına

Geri