berk sürek
Yeni Üye
Merhabalar. Ben geçtiğimiz pazar (26 Mart 2017) İzmir Hayvan Fuarından bir muhabbet kuşum aldım. Eski muhabbet kuşum öldüğü için. Ama kafesine,mamasına falan kıyamadım atamadım öldüğü zaman. Yeni muhabbet kuşumsa çok küçük, 4 aylıktan küçük tahminimce 2 falandır. Henüz kanatlarını çırpıyor kafesin tabanında. Sorum şu, ben elime alışsın diye 3 saat aç bıraktım, sonra elimden yedirdim. Önce nazlandı ama geldi afiyetle yedi. Yerken birden hapşurdu sanki. Yada tıksırdı mı desem ? tısss diye bi geldi kafası da sağa sola titredi gibi. Önemsizdir dedim ama ardından 1-2 defa daha yaptı. Aradan biraz zaman geçti pek dikkatimi çekmedi ama sormadan edemedim. Arada bir kabarık silkeleniyor, kaşınıyor. Etrafta tüyler buluyorum. Sizce bu hapşurmayı dikkate almalı mıyım ? Ve ceresi pembe renk, dişi mi erkek mi ? Ha bu arada kafesi atmaya kıyamadım diye belirtme sebebim, yeni kuşumu ölen kuşumun kafesine koymuş olmam. Hastalanıp ölmüştü hastalığı geçmez herhalde. Kafes 2 defa dezenfekte edildi, yıkandı kurulandı.