Muhabbet kuşum dengesini kaybediyor.

gnosery

Yeni Üye
2-3 haftadır bu şekilde halsizlik var ve uyuyor. Bugün dışarı çıkardım zayıflamış ve dengesini kaybetmeye başladı elimdeyken, kafes içinde aynasına zıplarken dengesini kaybetti ve birkaç gün mnce yine dışarı saldığımda denge sorunu yaşamıştı yem yiyor gün içerisinde bayağı, su içiyor mu pek görmüyorum ama bugün pek içmedi ondan eminim. Neden bu kadar geç yazdınız diyecek olursanız evde olmuyorum gün içi kardeşim ilgileniyor ve bir türlü ikna edemedim inanın kuşun hasta olduğuna bir bakar mısınız?

Kafesi temizleyin,altına beyaz peçete serin,kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın sonra buraya foto atın. Hassas teraziniz varsa kuşu tartın ağırlığını bize söyleyin.
Denge sorununun birçok sebebi olabilir dikkate alınmalı. Nörolojik olabilir, vitamin eksikliğinden olabilir,salmonella olabilir,iç parazit olabilir vs. Yani önemli bir belirtidir denge sorunu. Kuşunuzun iştah durumu nedir bugün yemek yemiş mi yemliği kontrol edin. Bazen yemlik başında çok vakit geçirirler ama aslında yem yemezler.
İsterseniz direkt kanatlı(kuş) veterinerine veya kanatlılardan anlayan uzman egzotik hayvan veterinerine götürün vakit kaybetmeden. Hangi şehirde yaşadığınızı belirtirseniz kanatlı kliniği varsa veya egzotik,önerebiliriz size.

Ağzında veya dışkısında koku var mı bir kontrol edin. Kuşun hastalığı ilerlemiş bayağı. Ağzına bir damla ilaç damlatın. İlaçtan önce koku var mı diye bakın.

Kafesi temizleyin,altına beyaz peçete serin,kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın sonra buraya foto atın. Hassas teraziniz varsa kuşu tartın ağırlığını bize söyleyin.
Denge sorununun birçok sebebi olabilir dikkate alınmalı. Nörolojik olabilir, vitamin eksikliğinden olabilir,salmonella olabilir,iç parazit olabilir vs. Yani önemli bir belirtidir denge sorunu. Kuşunuzun iştah durumu nedir bugün yemek yemiş mi yemliği kontrol edin. Bazen yemlik başında çok vakit geçirirler ama aslında yem yemezler.
İsterseniz direkt kanatlı(kuş) veterinerine veya kanatlılardan anlayan uzman egzotik hayvan veterinerine götürün vakit kaybetmeden. Hangi şehirde yaşadığınızı belirtirseniz kanatlı kliniği varsa ve egzotik,önerebiliriz size.
İzmirdeyim, yarın sabah erkenden atacağım. Ben veterinere gittim durumu anlattım bana antibiyotik verdi 0,200 ml damlat 5 gün dedi ben bugün telaş yaptım böyle görünce 0,350 ml koydum suyuna. Nörolojik olduğunu düşünmüyorum ama bilmiyorum uzman değilim çünkü bariz bir zayıflama var elime aldığımda hissedebiliyorum eskisine göre, yem yedi bugün eminim ama su içmedi pek fazla.

İzmirdeyim, yarın sabah erkenden atacağım. Ben veterinere gittim durumu anlattım bana antibiyotik verdi 0,200 ml damlat 5 gün dedi ben bugün telaş yaptım böyle görünce 0,350 ml koydum suyuna. Nörolojik olduğunu düşünmüyorum ama bilmiyorum uzman değilim çünkü bariz bir zayıflama var elime aldığımda hissedebiliyorum eskisine göre, yem yedi bugün eminim ama su içmedi pek fazla.
Hangi antibiyotiği verdiğini biliyor musunuz ? Gerçi genelde saklıyorlar.

Gittiğiniz veteriner kanatlı veya egzotik hayvan veterineri miydi? Tahlil yaptı mı? Ne teşhisi koydu kuşa? Antibiyotik ismi nedir?
Siz kuşa daha önce vitamin takviyesidir probiyotiktir veriyor muydunuz? Detaylı bahsedin. Kuşta öğürme kusma hapşırma vb şeyler var mı?

Gittiğiniz veteriner kanatlı veya egzotik hayvan veterineri miydi? Tahlil yaptı mı? Ne teşhisi koydu kuşa? Antibiyotik ismi nedir?
Siz kuşa daha önce vitamin takviyesidir probiyotiktir veriyor muydunuz? Detaylı bahsedin. Kuşta öğürme kusma hapşırma vb şeyler var mı?
Ben çalışıyorum kuşu götüremedim iş çıkışı en yakın veterinere gidip durumu anlattım geç çıkıyorum kapanmadan yetişeyim diye o da bana bahsettiğim antibiyotiği verdi, suyuna vitamin koyuyoruz birkaç gün önce öğürdüğünü gördüm bir kere bir daha görmedim hapşırma gün içi oluyor kusma görmedim.

Ben çalışıyorum kuşu götüremedim iş çıkışı en yakın veterinere gidip durumu anlattım geç çıkıyorum kapanmadan yetişeyim diye o da bana bahsettiğim antibiyotiği verdi, suyuna vitamin koyuyoruz birkaç gün önce öğürdüğünü gördüm bir kere bir daha görmedim hapşırma gün içi oluyor kusma görmedim.

Gün içi kardeşiniz bakıyormuş ya ona sorun. Bu denge sorunu öyle basit bir şey değil. Zayıflama da varmış. Daha çok detay vermeniz gerek.

İyi o zaman dediğim gibi 1 damla damlatın ağzına çünkü kuşta hastalık çok ilerlemiş durumda.

Yarın damlatsam sıkıntı olur mu? Damlattıktan sonra ne tür bir şey izlemeliyim
İlaç tedavisini ertelemeyin bir an evvel başlayın ve probiyotik de temin edin,probiyotik önemli.

Geri