kuşumlasorunumvar832
Yeni Üye
Muhabbet kuşumu 40 günlükken aldım. Şu an yaklaşık 1 yaşına girdi. 4-5 ay öncesine kadar gayet iyi ilgileniyordum bayağı pamuk prenses gibiydi. Sonra alt kısımdaki yemliğinden yem kafes tülünün yukarısından aşağı atıyordu, suluğa kusuyordu. Benim parmağıma da kusuyordu, dans falan ediyordu ileri geri yapıyordu kusarken. Şimdi ise yemleri alıyor, kafes tabanına, dışarısına, suluğuna kusuyor. Beni tamamen unutmuş gibi davranıyor. Akşamları yanına geldiğimde bağırıyor, feryat ediyor, kızma sesleri falan yapıyor. Bugün gündüz tülünü değiştirdim tülünü değiştirken nazik olmama rağmen psikolojik sorunları var gibi kızgınlık içinde bağırdı, elimi falan ısırdı. Ona inat ve de benden zarar gelmediğini göstermek için parmağımı iyice içeri soktum 2,3 dk ısırmaya çalıştı, sonra sıkıldı. Yanına her ne zaman gelsem kızgın sesler çıkarıyor taki yemini bitirene kadar. Yemi bitince yalakalık yapıp ilgimi çekmek için tünekten tüneğe zıplıyor, benim olduğum taraftaki tellere tırmanıyor. Geçenlerde fark ettim suluğun olduğu yerin üsrüne gelip ters dönüyor kustuğu suluğun su içilen kısımlarını falan ısırıyor. Son günlerde kafasını sürekli tüneğe şiddetle çarpıştırmaya başladı durduk yere. Tellere de kafa atıyoor ya da durduk yere telleri ısırıyor. Yereok yem döktüğü için tülü az daha yukarı çekiyorum çektikten sonra ona da sinirleniyor falan. Aşağı indirince de her tarafı yem yapıyor. Suluğuna sürekli kustuğu için yetişemiyorum ve koku yapıyor. Bunların kızgınlık dönemine girdiğinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Yavruyken gagası tozmavimsiydi. Şimdi de çok az alttan mavilik var ama neredeyse tamamen beyaz gagası. Burada daha önce cinsiyetini sormuştum. %100 dişi demişlerdi. Kuşum sizce ilgi veya eş mi istiyor(kızgınlıkta olduğunu düşünüyorum) yoksa akli melekelerini mi yitirdi?