Muhabbet kuşum ağzından beya seyler geliyir

Yulaf yiyebilir ama hastalığına etkisi olmaz. Daha çok devedikeni ve keten tohumu iyidir. Bir miktar da kendir tohumu da kullanın. Karbonhidrat oranı düşük tohumlarla besleyin. Ayrıca Uyuklama hali geçip de yemesi de düzeldiğinde uçuş egzersizleri yaptırın mutlaka.
Tamam dediğiniz gibi yapayım. Allah razı olsun 🙏🏻

Kaliteli profesyonel bir karaciğer takviyesi almanız iyi olur. Ve düzenli olarak hareket edip uçmalı. Karaciğer yağlanması/büyümesi yanlış beslenme ve kafesten çok çıkartılmama hareketsizlik sebebiyle de olabiliyor.
Umarım tümör yoktur.
Zaten iyileşme olmazsa kötüleşme olursa tümör olasılığı yüksek.
Siz karaciğeri destekleyen ürün kullanın. Selçuk beyin yazdığı şeyler olsun içinde,metiyonin kolin vs.
İçeriği geniş profesyonel bir ürün alırsanız ayriyeten deve dikeni falan almanıza gerek yok.

Kaliteli profesyonel bir karaciğer takviyesi almanız iyi olur. Ve düzenli olarak hareket edip uçmalı. Karaciğer yağlanması/büyümesi yanlış beslenme ve kafesten çok çıkartılmama hareketsizlik sebebiyle de olabiliyor.
Umarım tümör yoktur.
Zaten iyileşme olmazsa kötüleşme olursa tümör olasılığı yüksek.
Siz karaciğeri destekleyen ürün kullanın. Selçuk beyin yazdığı şeyler olsun içinde,metiyonin kolin vs.
İçeriği geniş profesyonel bir ürün alırsanız ayriyeten deve dikeni falan almanıza gerek yok.
Doktor 2 tane ilaç gönderecek. Karaciğer için ve genel bir ilaç . Ayriyeten dün dediğim mama ve zeolit tozunu da aldım. Ekstra bu tohumlarla da desteklerim. Kuşumu hiç kafesin içinde bırakmıyorum. Belki günde 2-3 saat. Hep kafesin dışında benle beraber olurdu. Yemesini de elimden geldiği kadar iyi yaptım. Yumurta maması ve sebze hep veriyordum. Sadece suluguna vitamin nadir koyuyordum. İnşallah kullanacağım ilaçlardan şifa bulur. Çok teşekkür ederim. 🙏🏻

Gelişmeler ne ? Merak ettim yavrucağı
Selçuk hocam kuşum dün gene kustu 😔 ama yemeğini güzel yiyor. Suyunu da güzel içiyor. Uyuması da devam ediyor. İlaçları pazartesi günü kargoya verilecek. Onları bekliyorum. Ama 2-3 gündür dışkısında yem yok. Güzel yapıyor dışkısını. Ondan içim biraz rahatladı. Ama uçamıyor 😔 İnşallah ilaçlar iyi etki yapar.

Selçuk hocam kuşum dün gene kustu 😔 ama yemeğini güzel yiyor. Suyunu da güzel içiyor. Uyuması da devam ediyor. İlaçları pazartesi günü kargoya verilecek. Onları bekliyorum. Ama 2-3 gündür dışkısında yem yok. Güzel yapıyor dışkısını. Ondan içim biraz rahatladı. Ama uçamıyor 😔 İnşallah ilaçlar iyi etki yapar.
Dışkıda yem olmaması probiyotik sayesinde. Aralıksız devam edin probiyotiğe gelen ilaçların bir kısmıyla birlikte bile kullanabilirsiniz

Siz ara ara buraya güncelleme yapın. İlaçları kullandıktan sonra merak ediyorum gelişmeleri..

Siz ara ara buraya güncelleme yapın. İlaçları kullandıktan sonra merak ediyorum gelişmeleri..
İyi günler. Yoğun Bakım Maması ve zeolit tozunu suyla karıştırıp kuşuma biraz verdim. Vermemle kusması bir oldu. Doktora sordum dedi ki 30-35 gr altında değilse yumurta mamasina koyabilirsin. Hassas tartım olmadığı için kilosuna bakamıyorum. Yumurta mamasina bu mamadan ve zeolit tozundan koysam olur mu. Günlük olarak hazırlayıp versem bu karışımı olur mu. Çünkü kuşum dal darini da güzel yiyor. Ve son 3-4 gündür diskisinda da yem yok. Ters bir sey olur diye kursağına aparat sokmayı da korkuyorum. Ama o mamadan az da olsa yedikten sonra sanki daha hareketlendi gibi geldi kuşum. Daha canlı bakmaya başladı.

Çeyrek yumurtaya 3 çay kaşığı mama yarım çay kaşığı kadar da zeolit olabilir. Yumuta pişerken kabuğunun çatlamamasına dikkat edin. Ve kaynamadan itibaren 7 dk pişsin. Tam kıvamında oluyor bu şekilde

Çeyrek yumurtaya 3 çay kaşığı mama yarım çay kaşığı kadar da zeolit olabilir. Yumuta pişerken kabuğunun çatlamamasına dikkat edin. Ve kaynamadan itibaren 7 dk pişsin. Tam kıvamında oluyor bu şekilde
Doktor bu ilaclari gönderdi. Ömür boyu kullanmam gerekiyormuş. Bir de yoğun bakım maması ve zeolit tozunu kullanıyorum. Ama mamayi şırınga ile vermek çok zor. Aparatı boğazına sokmaya korktuğum için şırınga ile yavaş yavaş veriyorum inşallah etkisi olur. Bugün kuşumun kilosuna baktım 26 gr olmuş 😔 aslında çok yiyor ama sindiremedigi için hiç etki etmemiş yedikleri. Dün kustu gene 😔 Ne çok iyi ne çok kötü. Uykusu devam ediyor ama ara ara gözleri çok canlı bakıyor. İnşallah iyi olur kuşum.

Resimde siyah şişe dışında bir şey görünmüyor içerik kısmını atsaydınız keşke. Suyuna probiyotik katmayı ihmal etmiyorsunuz değil mi ? Yumurtaya katacaktınız mamayı yanlış hatırlamıyorsam. Yemedi mi o şekilde. Eğer yiyorsa elle beslemeyi kesebilirsiniz.Çok mücadele ettiniz karşılığını alırsınız umarım.

Resimde siyah şişe dışında bir şey görünmüyor içerik kısmını atsaydınız keşke. Suyuna probiyotik katmayı ihmal etmiyorsunuz değil mi ? Yumurtaya katacaktınız mamayı yanlış hatırlamıyorsam. Yemedi mi o şekilde. Eğer yiyorsa elle beslemeyi kesebilirsiniz.Çok mücadele ettiniz karşılığını alırsınız umarım.
İçeriğinde pek bir şey yazmıyor hocam. Tekrar attim. Katıyorum probiyotiği. Yumurtaya kattım mamayi ama yemek istemedi. Mamanın kokusu rahatsız etti diye düşündüm. Veteriner de çok zayıfladığı için şırınga ile vermeni tavsiye ederim dedi. Daha etkili olur dedi. Teşekkür ederim 🙏🏻

Selçuk hoca ilgilendiği için pek bakmamıştım konuya ama geriye dönük mesajları şimdi inceledim. Bende yorumumu yapmak istedim. Anladığım kadarıyla kafes kuşları forumundanda yardım almışsınız. Muhtemelen zeolit tozu ve vetform gözde hocayı tavsiye etmişler. İstisnasız her kuşa aynı teşhisi koyan bir veteriner. Her kuşa homeopatik ilaçlar verip yolluyor. Bişeyden anladığı yok.

Ben yorumumu yazıcam uygulayıp uygulamamak size kalmış. Öncelikle kullandığınız ilaçlara değineyim. Triflucan şurup mantar tedavilerinde yetersiz kalabiliyor. Sebebi ise mg'ının düşük olması. Direk ağızdan damlatılırsa faydalı olabiliyor bazen. Onun dışında suluktan tedavilerde mikostatin şurup çok daha başarılı bu konuda.

Diğer kullandığınız flagyl ise metronidazol etkenli bir ilaç. Acil durumlarda ağızdan damlatmak için bende şurubunu önersemde kuşlarda asıl etkili olan biteral gibi ornidazol etken maddeli ilaçalrdır. Flagyl hastalığı bir nebze baskılarken biteral tam anlamıyla tedavi edebiliyor.

Size önerim mikostatin şurup ile biteral tableti kombine kullanmanız yönünde olucak. Öncelikle biteral tableti ezip toz haline getirin. Yarım su bardağı suya çay kaşığının ucuyla bir iki pirinç tanesi kadar ekleyip iyice karıştırın. İlaç tam erimeyebilir 5-10 dakika karıştırın. Ardından aynı suya mikostatinden 8-10 damla kadar ekleyin. Bu suyu kuşun suluğuna koyun içsin. İlaçlı suyu günlük taze olarak hazırlayın ve tedaviye 7 gün devam edin...

Bu tedavinin amacı kusmaya sebep olabilecek kursak mantarı (kandida) ve trichomoniasis hastalıklarını tedavi etmek. Eğerki üstte yazdıklarımı harfiyen uygulayıp 7 günün sonunda kuştaki sorun çözülmez ise bilinki kuşunuzda MEGABAKTERİ (bir tür mantar hastalığı) var demektir. Ve tedavisi bilinen mantar ilaçlarıyla değil amfoterisin b ilacıyla yapılır. Yani amfoterisin b etken maddeli ilaç bulup uygulamak zorundasınız. Diğer ilaçlar işe yaramıyor çünkü...

Geri