Muhabbet kuşu asım atağı

pantikoko

Yeni Üye
6 ay önce kuşuma astım teşhisi konuldu. bu süreç içinde ilk teşhis konulduğunda baytril antibiyotik kullandık. nefesindeki kapı gıcırtı sesi geçti. 3 ay sonra tekrarladı tekrar baytril antibiyotik kullandım fakat nefesindeki ses geçmedi .bir ay sonrasında avil şurup ve tetradox antibiyotik kullanıldı hala düzelmedi sık sık krize giriyor. Tedavisi hakkında yardımcı olabilir misiniz

Eğer kronik astımsa antibiyotikler işe yaramaz. Nefes açıcı ürünler kullanıp rahatlamasını sağlamalısınız. Oilmix-s veya kanatlı oil markasının nefes açıcı ürününü kullanabilirsiniz. Kronik astım olup olmadığından emin olmak için doksisilin etken maddeli bir antibiyotik kullanarak deneyebilirsiniz. Ayrıca mutlaka probiyotik de edinin. Prozim olabilir mesela.

Okaliptüs yağını kaynar suya damlatıp suyu yakınında bir yere koyuyorum. Ara ara içme suyuna Aviastım damla damlatiyorum. Kekik çayı yapıyorum. Başka yapabileceğim neler var nefes açıcı . https://streamable.com/ft4fio bu şekilde seste çıkarıyor. Bu gece çektim bu seside

Eğer kronik astımsa antibiyotikler işe yaramaz. Nefes açıcı ürünler kullanıp rahatlamasını sağlamalısınız. Oilmix-s veya kanatlı oil markasının nefes açıcı ürününü kullanabilirsiniz. Kronik astım olup olmadığından emin olmak için doksisilin etken maddeli bir antibiyotik kullanarak deneyebilirsiniz. Ayrıca mutlaka probiyotik de edinin. Prozim olabilir mesela.
Tetradox doksisiklin etken maddeliymiş. Probiyotiği antibiyotik kullandığı için mi kullanmalıyım. İnternette hipradoksi s damlası hakkında video izledim bu damlayla ilgili bir bilginiz var mı.

Kuşta bariz solunum sorunu var. Bu tip durumlar sadece bakteriyel enfeksiyon kaynaklı olmayabiliyor. Hava kesesi akarları, aspergillosis gibi mantar enfeksiyonları, trichomoniasis gibi protozoal hastalıklar, iyot eksikliğine bağlı guatr yada aşırı kiloda solunum sorunu yapabiliyor. Kısaca sorunun kaynağını tespit etmek gerekiyor.

Solunum sorununa sebep olan bakteriyel enfeksiyonlar bile kendi arasında 3 e ayrılıyor. Ornithosis, coryza, mycoplasmosis vs. Bunlarda kısaca crd olarak geçiyor. Yani doksisiklin her bakteriyel hastalıkta işe yaramayabilir. Farklı etken maddeli antibiyotikler denenmeli. Örneğin tilmikosin veya tylosin gibi.

Diğer hastalıklar içinde tedaviler uygulanmalı. Hava kesesi akarları için vilmectin, aspergillosis için amfoterisin b, trichomoniasis için ornidazol ilaçları kullanılmalı. Yada kuşlarda gerçekten tecrübeli bir veteriner bulup detaylı muayene yaptırılmalı...

Tetradox doksisiklin etken maddeliymiş. Probiyotiği antibiyotik kullandığı için mi kullanmalıyım. İnternette hipradoksi s damlası hakkında video izledim bu damlayla ilgili bir bilginiz var mı.

Hipradoksi s doksisiklin etken maddeli bir antibiyotik. Ki zaten kullanmışsınız.

Kuşta bariz solunum sorunu var. Bu tip durumlar sadece bakteriyel enfeksiyon kaynaklı olmayabiliyor. Hava kesesi akarları, aspergillosis gibi mantar enfeksiyonları, trichomoniasis gibi protozoal hastalıklar, iyot eksikliğine bağlı guatr yada aşırı kiloda solunum sorunu yapabiliyor. Kısaca sorunun kaynağını tespit etmek gerekiyor.

Solunum sorununa sebep olan bakteriyel enfeksiyonlar bile kendi arasında 3 e ayrılıyor. Ornithosis, coryza, mycoplasmosis vs. Bunlarda kısaca crd olarak geçiyor. Yani doksisiklin her bakteriyel hastalıkta işe yaramayabilir. Farklı etken maddeli antibiyotikler denenmeli. Örneğin tilmikosin veya tylosin gibi.

Diğer hastalıklar içinde tedaviler uygulanmalı. Hava kesesi akarları için vilmectin, aspergillosis için amfoterisin b, trichomoniasis için ornidazol ilaçları kullanılmalı. Yada kuşlarda gerçekten tecrübeli bir veteriner bulup detaylı muayene yaptırılmalı...
4 in 1 Max tavsiye ettiler. İşe yarar mı ya da saydıklarınızdan önce hangisinin tedavisine başlamalıyım sizce https://streamable.com/lwgb4s bu sabahki videosu

Doksisilin kullanılmışsa başka bir etken madde örneğin enroflaksasin etken maddeyi deneyebilirsiniz. Örneğin Enrocure.

Solunum sorununa sebep olan bakteriyel enfeksiyonlar bile kendi arasında 3 e ayrılıyor. Ornithosis, coryza, mycoplasmosis vs. Bunlarda kısaca crd olarak geçiyor. Y

Diğer hastalıklar içinde tedaviler uygulanmalı. Hava kesesi akarları için vilmectin, aspergillosis için amfoterisin b, trichomoniasis için ornidazol ilaçları kullanı
Hipradoksi s doksisiklin etken maddeli bir antibiyotik. Ki zaten kullanmışsınız.
Sabah vectalin damlatıldı ensesinden ve rahatlamaya başladı hemen. Bundan sonraki süreçte ne yapmamı tavsiye edersiniz
ani doksisiklin her bakteriyel hastalıkta işe yaramayabilir. Farklı etken maddeli antibiyotikler denenmeli. Örneğin tilmikosin veya tylosin gibi.

4 in 1 Max tavsiye ettiler. İşe yarar mı ya da saydıklarınızdan önce hangisinin tedavisine başlamalıyım sizce https://streamable.com/lwgb4s bu sabahki

Diğer hastalıklar içinde tedaviler uygulanmalı. Hava kesesi akarları için vilmectin, aspergillosis için amfoterisin b, trichomoniasis için ornidazol ilaçları kullanılmalı. Yada kuşlarda gerçekten tecrübeli bir veteriner bulup detaylı muayene yaptırılmalı..E

Sabah vectalin damlatıldı ensesinden ve rahatlamaya başladı hemen. Bundan sonraki süreçte ne yapmamı tavsiye edersiniz

13 gün sonra damlayı tekrarlayın. Bu ara süreçte sürekli probiyotik ile destekleyin.

13 gün sonra damlayı tekrarlayın. Bu ara süreçte sürekli probiyotik ile destekleyin.
Çok teşekkür ederim. Daha önce hiç probiyotik kullanmadım hangisini tavsiye edersiniz. İç parazit için birşey yapmam gerekir mi ve bu süreci astım tedavisi için yaptığım şeylerle desteklemelimiyim.

Gelişmeleri yazın.
Damladan sonra nefes alıp verirken çıkarttığı ciyaklama sesi 5 sattir uyuyor olmasına rağmen tekrarlamadı . fakat uyurken nefes alışverişlerindeki tık tık sesi devam ediyor. Daha önce hiç probiyotik kullanmadım hangisini tavsiye edersiniz. İç parazit için birşey yapmam gerekir mi ve bu süreci astım tedavisi için yaptığım şeylerle desteklemelimiyim.

Kanatlıoil prozim alın sipariş etmişken vitabol da sipariş edin. Yarım suluğa 10 damla şeklinde verin. Normal süreçte 2 günde bir.

Sipariş verebileceğim güvenilir bir site tavsiye edebilir misiniz.

Bu gece kuşumun nefesindeki fıslama ve tıklaması dışındaki vikleme sesi belirgin bir şekilde azaldı. Damla solunumla ilgili tüm sıkıntıyı kesiyor mu ayrıyeten tekrar solunum tedavisi olması gerekir mi ?

3-4 gün içinde düzelme olmazsa bir damla daha yaparsınız yine geçmezse antibiyotik gerekebilir

Geri