Hocam haklısınız tabi yukarıdaki arkadaşlar az çok değinmiş
Bende değineyim,bu arada kuşum büyüdü benden ayrılmıyor kerata tek sıkıntımız hala yem kıramıyor koyuyorum ısırıyor ağzında tutuyor ama yemiyor mama ile besliyorum hala.
Tavsiye olarak klasik şeylerden öteye geçemiyorum.
-Bırak kuş alışsın elleme 1 hafta bekle seni bi görsün tanısın
-Sonra yavaş yavaş hergün elini kafeste beklet hergün 10-15dk
-Zamanla o kuş kaçmayı bırakacak elini yoklayacak ara ara şöyle ısırır gibi yapacak bırakacak.
-İş bu seviyelere geldiği zamanda tek yapmanız gereken sevdiği bir yiyecek varsa mesela çekirdek yemliğinden alın toplayın ödül olarak elinizde sunun bekleyin ürkek davranacak korkacak yine bekleyeceksiniz.
-Bu günler haftalar sürecek sonunda kuşunuz evcil olacak tabi yavru ise eğer yaşında felan ise yarı evcil olarak takılacak çünkü o zaman kadar yabani takıldıysa güven duyması biraz sıkıntılı oluyor.
Şimdi bu yazdıklarım hiç fayda etmedi ise ki bende etmedi çünkü ben elimi kafese soktuğum an kendini öldürecek gibi kafesin tellerine vuruyordu ısırmasından da korktuğum için çok yanaşamadım.Şimdi ki aklım olsa bekletirdim elimi hatta elime alıp severdim.Bunu tavsiye etmiyorlar kesinlikle ama ben yapardım elime alırdım bekletirdim.Canilik olacak belki ama yemliğini alırdım önünden sadece elimde sunardım yiyecekleri.
Bu iş çok zor iş çok sabır işi Allah sana kolaylık versin
Şimdi olmuştur umarım