Monk papağanı besleyen var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Limon10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Limon10

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar aranızda Monk Papağanı besleyen var mı? Bir kaç sorun olacak Papağanla ilgili.

Şimdiden teşekkürler.

Ben bakıyorum. Sorun nedir?

Ben bakıyorum. Sorun nedir?
Bende bisey sorayım

Merhaba..
Ben de monk sahiplenmek üzereyim.. Yanliz merak ettiğim bir konu var gurultucu bir papağan mi? Çok gürültü ses yapıyor mu bilgi verebilirmisiniz?

Birde kakasi nasıl? Muhabbet ve forpus gibi kuru mu yoksa cıvık sulu kaka mı yapıyor?

selamlar, evet gürültücü biraz.

Bende bisey sorayım

Merhaba..
Ben de monk sahiplenmek üzereyim.. Yanliz merak ettiğim bir konu var gurultucu bir papağan mi? Çok gürültü ses yapıyor mu bilgi verebilirmisiniz?

Birde kakasi nasıl? Muhabbet ve forpus gibi kuru mu yoksa cıvık sulu kaka mı yapıyor?

Konuyu güncellemek istedim :) ben de bir monk papağını sahiplenmek istiyorum fakat gündüzleri işte olacağımdan ancak akşam ilgilenebilirim. Şunu sorma istiyorum yavru alacam ama yine de yabani kalır mi sadece akşam ilgilenme ile kendime ne kadar alıştırabilirim yalnız kalma durumunda stres yapar mı?

Konuyu güncellemek istedim :) ben de bir monk papağını sahiplenmek istiyorum fakat gündüzleri işte olacağımdan ancak akşam ilgilenebilirim. Şunu sorma istiyorum yavru alacam ama yine de yabani kalır mi sadece akşam ilgilenme ile kendime ne kadar alıştırabilirim yalnız kalma durumunda stres yapar mı?

Hangi kuş olursa olsun yalnız kalmaması iyidir. Kuşlar da yanına kendi cinsinden arkadaş isterler.

Iki tane olursa bana alışması zor olur diye düşünüyorum bilmiyorum ben de emin olamadım

Iki tane olursa bana alışması zor olur diye düşünüyorum bilmiyorum ben de emin olamadım
Yavru iken alıp yetişkin olduğu zaman ise eş alabilirsiniz.
Dipnot olarak şunu da söyleyeyim,eviniz küçükse papağan almamanızı öneririm.
Ama forpus papağanı gibi küçük papağan türleri olabilir.

Evim aslında küçük ama monk papağını orta boy cins olarak gördüm ondan tercih etmek istiyorum evde ayrıca 4 adet muhabbet kuşum var onlarla uyumlu olur diye düşündüm aslında papağan karekteri onlara farkli yön verebilir diye düşünüyorum geçen muhabbet kuşumun birinde yağlanmadan kaynaklı karaciğer problemi yaşadım hatta burada yazmıştım (şuan ceresinin üstünde kabuk katmani var nasil geçeceğini bilmiyorum:( )

monk çok sesli bir papağan türü.
caique papağanı tercih ederim

Monk papağını daha uysal duruyor diye düşündüm mesela muhabbet kuşlarımla çok ilgilenmeme rağmen çok ürkekler monklar daha oyuncu gibi ben de karar veremedim konur da olabilir çok evde bulunamıyorum akşamları ilgilenecem ama hangisi daha çok alışır bilmiyorum eğer monk ile tecrübeleriniz varsa anlatabilir misiniz

Monk papağını daha uysal duruyor diye düşündüm mesela muhabbet kuşlarımla çok ilgilenmeme rağmen çok ürkekler monklar daha oyuncu gibi ben de karar veremedim konur da olabilir çok evde bulunamıyorum akşamları ilgilenecem ama hangisi daha çok alışır bilmiyorum eğer monk ile tecrübeleriniz varsa anlatabilir misiniz

Alp hocaya katılıyorum,Caique(Kayık) Papağanı düşünebilirsiniz. Çok oyuncular.
Durun hatta birkaç video linki paylaşayım 😅😅

Çok oyuncular :) belli umarım karar verebilirim izmir içinde alabileceğim yetiştirici arıyorum bu arada

Geri