Merhabalar forumdaşlar,
3 gün önce tahlil yapılan muhabbet kuşumuzda
Yapilan testler;
AVIAN WETMONT: kursakda; giardia
dışkıda; 1 sahada 3 tane megabakter (AGY)
GRAM BOYAMA: kursakda; gram negatif basil (%45)
dışkıda; gram negatif basil (%55), megabakter 1 sahada 2 tane (AGY)
XRAY: Kalp silüetinde hafif genişleme
Sol testiste büyüme, abdominal hava keselerine baskı, tiroid bezinde kistik yapı.
(Gram negatif bakterilerin nev’inin anlaşılabilmesi için kültür yapılması gerekiyor. )
Yapılacak 2 haftalık tedavi sonrasında tiroid için gerekli tedaviye başlanacak.
Verilen tedavi: Ampho- ornidazol- methaclor ( megabakter tedavisi)
Omega- mtc- amino asit( bağışıklık sistem takviyesi)
Gibi rahatsızlıklar rastlandı.
Amphotericin b ilacını biri çok ağır diyor diğeri en iyisi o diyor veteriner sabah akşam reçete etmesine rağmen ilacı oral yoldan yaptığımda ağır geldiğinden ben günde tek kez yapıyorum. Tek kez yapmama rağmen hayvanın kuyruğu sallanıyor ilaçtan sonra 15 20 dakika kendine gelemiyor.
Amphotericin ve ornidazolu şırınga ile 0.1 cc ağzına basıyoruz. Amphotericin kullanarak şifa bulanlar varsa yardımcı olabilir mi?
Yine konu hakkında önerilerinizi beklemekteyim.
3.günündeyiz şuan tedavinin normal yem yemiyor puppa marka yem veriyorum. Sabahtan dışkısı yapışmıştı. Gözlemler bu şekilde şuan. Emeği geçenlere teşekkürler.
3 gün önce tahlil yapılan muhabbet kuşumuzda
Yapilan testler;
AVIAN WETMONT: kursakda; giardia
dışkıda; 1 sahada 3 tane megabakter (AGY)
GRAM BOYAMA: kursakda; gram negatif basil (%45)
dışkıda; gram negatif basil (%55), megabakter 1 sahada 2 tane (AGY)
XRAY: Kalp silüetinde hafif genişleme
Sol testiste büyüme, abdominal hava keselerine baskı, tiroid bezinde kistik yapı.
(Gram negatif bakterilerin nev’inin anlaşılabilmesi için kültür yapılması gerekiyor. )
Yapılacak 2 haftalık tedavi sonrasında tiroid için gerekli tedaviye başlanacak.
Verilen tedavi: Ampho- ornidazol- methaclor ( megabakter tedavisi)
Omega- mtc- amino asit( bağışıklık sistem takviyesi)
Gibi rahatsızlıklar rastlandı.
Amphotericin b ilacını biri çok ağır diyor diğeri en iyisi o diyor veteriner sabah akşam reçete etmesine rağmen ilacı oral yoldan yaptığımda ağır geldiğinden ben günde tek kez yapıyorum. Tek kez yapmama rağmen hayvanın kuyruğu sallanıyor ilaçtan sonra 15 20 dakika kendine gelemiyor.
Amphotericin ve ornidazolu şırınga ile 0.1 cc ağzına basıyoruz. Amphotericin kullanarak şifa bulanlar varsa yardımcı olabilir mi?
Yine konu hakkında önerilerinizi beklemekteyim.
3.günündeyiz şuan tedavinin normal yem yemiyor puppa marka yem veriyorum. Sabahtan dışkısı yapışmıştı. Gözlemler bu şekilde şuan. Emeği geçenlere teşekkürler.