Merhaba, ben yaptığım mama tarifini anlatacağım.
Öncelikle kıvamı iyi tutturmak önemli.
Yumurtayı haşlıyorum, zarıyla birlikte kabuğunu soyuyorum sonra soğumasını bekliyorum. Soguduktan sonra yumurtayı en düşük ayarda rondodan geçiriyorum.
Havuçu da rondodan geçirip suyunu sıkıyorum.
Cici bebe bisküviden 4-5 tanesini rondodan geçiriyorum.
Sonra yumurtanın üstüne havuçu karıştırıyorum.
Sonra bisküvileri karıştırıyorum.
Sonra topanlanmaması için çatal ile karıştırıyorum.
Zerdeçal, zencefil, üzüm çekirdeği tozu, keten tohumu tozu, çörekotu, pirinç unu, irmik, buğday ruşeymi, tarçın, mavi haşhaş karıştırıyorum. Miktarlarını siz kıvama göre ayarlayabilirsiniz. Zerdeçal ve zencefili çay kaşığının dörtte biri kadar katıyorum.
Vitamin ve probiyotik takviye edebilirsiniz.
İstenilen mama katkılarını katabilirsiniz.
Mama kabına 1 tatlı kaşığı katarak servis ediyorum.
Benim bulunduğum şehir çok sıcak ve nemli olduğu için 2-3 saatte bir mamalarını tazeliyorum.
LG-H840 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi