Mamalari nasıl yapiyorsunuz

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sheby
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Biberi seviyorlarsa mamaya katın. Dediğim gibi mamanın asıl malzemesi yumurtadır. Yumurtayı yedirmek için diğerleri kullanılır. Biber veya katacağınız diğer malzemelerden herhangi birini sevmiyorlarsa katmayın, bütün mama çöp olur.
Önce yumurta, sonra kızıştırıcılar. Havuca hayır diyen muhabbet kuşu görmedim ama diğerlerini teker teker deneyin ki sevip sevmediğini anlayasınız.
bugün ben ilk kez denedim biberli akşam 6 gibi koydum kafese biraz yemişler artık alıcam çünkü bozulur zarar verebilir.. yarın yumurta ile havucu denicem ben kabuğunu soymuştum soymamam gerekiyormuş .. yumurta ve havucu rondodan geçiricem ki iyice karışsın ... bir de az önce gezerken çimlendirilmiş buğdayla yapılan bir mama gördüm onu da yapmayı düşünüyürom
 
Haşlanmış yumurtanın zarını almanız lazım. Kuşlar için sindirimi çok güç olur. Ayrıca gagaya ve gırtlağa yapışma durumu var.
Çimlendirilmiş buğdayı mamada değil ayrı verin. Küf ve mantar oluşumu riski yüksektir. Iyi dezenfekte edilmesi lazım
 
Irmik misir unu tuzsuz etimek bebe biskuvisi gaketa unu ruşeym hepsi un kivaminda çekiyorum sonra icine kalamar kemigi tozu yumurta kabugu okaliptuz yapragi ekliyirum bunlati havuc kirmizi pancar maydonoz sapi bezelye haslanmis misir gibi sebzelerle karistiyirum hangisi varsa vaktim varsa icine yumurta ekliyorum yoksa yumurtali kuru mama karistirarak besin degerini yukseltiyirum icine prebiyitik ve vitamin de ekliyirum duruma gore yumurta eklersem 5 saat eklemezsem daha uzun bekletiyirum kafesde

Taş tabletten çivi yazısı ile gönderildi [emoji23][emoji1787]
 
3 aylık muhabbet kuşum var tek ona nasıl yem verebilirim
 
Kendi yaptığım mamada yarım havuç rendelenmiş, yumurta sarısı ve kabuğuyla beraber, bebe bisküvisi 1-2 tane çok fazla toz halinegetirilmemiş
 
Merhaba, ben yaptığım mama tarifini anlatacağım.
Öncelikle kıvamı iyi tutturmak önemli.
Yumurtayı haşlıyorum, zarıyla birlikte kabuğunu soyuyorum sonra soğumasını bekliyorum. Soguduktan sonra yumurtayı en düşük ayarda rondodan geçiriyorum.
Havuçu da rondodan geçirip suyunu sıkıyorum.
Cici bebe bisküviden 4-5 tanesini rondodan geçiriyorum.
Sonra yumurtanın üstüne havuçu karıştırıyorum.
Sonra bisküvileri karıştırıyorum.
Sonra topanlanmaması için çatal ile karıştırıyorum.
Zerdeçal, zencefil, üzüm çekirdeği tozu, keten tohumu tozu, çörekotu, pirinç unu, irmik, buğday ruşeymi, tarçın, mavi haşhaş karıştırıyorum. Miktarlarını siz kıvama göre ayarlayabilirsiniz. Zerdeçal ve zencefili çay kaşığının dörtte biri kadar katıyorum.
Vitamin ve probiyotik takviye edebilirsiniz.
İstenilen mama katkılarını katabilirsiniz.
Mama kabına 1 tatlı kaşığı katarak servis ediyorum.
Benim bulunduğum şehir çok sıcak ve nemli olduğu için 2-3 saatte bir mamalarını tazeliyorum.

LG-H840 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
şimdi çoğu yerde kabuklu atın yumurtayı diyor sizin dediğiniz de mantıklı ben yine de soyayım öyleyse :)
 
şimdi çoğu yerde kabuklu atın yumurtayı diyor sizin dediğiniz de mantıklı ben yine de soyayım öyleyse :)
Ben gerek duymuyorum o yüzden kullanmıyorum. Yumurta kabuğunu kullanmak isterseniz de zarını soyarak ayırıp un ufak haline getirin.

LG-H840 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Süleyman bey zeytinyağı, keten tohumu yağı ve çörek otu yağı kattığını yazmış. Yakın zamanda mama hazırladığımda bende deneyecem. [emoji4]

LG-H840 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ek olarak bazen kantaron yağı da kullanıyorum. Hepsini birarada değil, zaman zaman herhangi birinden katıyorum
 
Merhaba, ben yaptığım mama tarifini anlatacağım.
Öncelikle kıvamı iyi tutturmak önemli.
Yumurtayı haşlıyorum, zarıyla birlikte kabuğunu soyuyorum sonra soğumasını bekliyorum. Soguduktan sonra yumurtayı en düşük ayarda rondodan geçiriyorum.
Havuçu da rondodan geçirip suyunu sıkıyorum.
Cici bebe bisküviden 4-5 tanesini rondodan geçiriyorum.
Sonra yumurtanın üstüne havuçu karıştırıyorum.
Sonra bisküvileri karıştırıyorum.
Sonra topanlanmaması için çatal ile karıştırıyorum.
Zerdeçal, zencefil, üzüm çekirdeği tozu, keten tohumu tozu, çörekotu, pirinç unu, irmik, buğday ruşeymi, tarçın, mavi haşhaş karıştırıyorum. Miktarlarını siz kıvama göre ayarlayabilirsiniz. Zerdeçal ve zencefili çay kaşığının dörtte biri kadar katıyorum.
Vitamin ve probiyotik takviye edebilirsiniz.
İstenilen mama katkılarını katabilirsiniz.
Mama kabına 1 tatlı kaşığı katarak servis ediyorum.
Benim bulunduğum şehir çok sıcak ve nemli olduğu için 2-3 saatte bir mamalarını tazeliyorum.

LG-H840 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim kullandigim hazir mama icinde bir cok baharat okdugu icin ben eklemiyorum tekrar ek olarak kizistirma doneminde tarcin mavi hashas keciboynuzu tozu findik ceviz gibi seylerde ekliyorum

Taş tabletten çivi yazısı ile gönderildi [emoji23][emoji1787]
 
Benim kullandigim hazir mama icinde bir cok baharat okdugu icin ben eklemiyorum tekrar ek olarak kizistirma doneminde tarcin mavi hashas keciboynuzu tozu findik ceviz gibi seylerde ekliyorum

Taş tabletten çivi yazısı ile gönderildi [emoji23][emoji1787]
Ben de yarin tarcin havuc yumurta yapicam ..erkek ayak atiyor dişinin karnina dogru bunlar belirtiler mi ciftlesme icin ??
 
Disi de kacmiyor kafese vuruyor kemiriyor cok iyi anlasiyor ikisi bazen cok sinirli bagiriyor bazen erkegi kasiyor gagasiyla
Dişi çiftleşme pozisyonu almadan net konuşmak mümkün değil. Dişinin erkeği kabul etmesini ancak bu şekilde anlayabilirsiniz. Çok iyi anlaşan, birbirini kaşıyan, yem kusan kuşlar, çiftleşmeyi geçtim, kanlı kavgalar bile olabiliyor. Sabretmekten başka çare yok
 
Dişi çiftleşme pozisyonu almadan net konuşmak mümkün değil. Dişinin erkeği kabul etmesini ancak bu şekilde anlayabilirsiniz. Çok iyi anlaşan, birbirini kaşıyan, yem kusan kuşlar, çiftleşmeyi geçtim, kanlı kavgalar bile olabiliyor. Sabretmekten başka çare yok
Tamam zaten surekli takip ediyorum
 
Geri
Üst