Kuyruk silkeleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hlya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kuşlar icin sebze ve meyve zararli mi

• Kullanılan toplam oy
    4
Hayır endişenizi anlıyorum. Gerçektende içiniz rahat edecekse veterinerden nilverm alın aynı etkiyi gösterir. Sizin için kolay olması için kontil önerdim.
Bu kuş beni cok evhamli ve kendisine takintili hale getirdi.Sanirim en sonunda ben tedavilik olcam.

Bu kuş beni cok evhamli ve kendisine takintili hale getirdi.Sanirim en sonunda ben tedavilik olcam.
Allah korusun. Sorun değil sizin yaptığınız doğru olan. Her bilgiye güven olmaz tabii. Beni de tanımıyorsunuz sonuçta. Dolayısıyla haklısınız.

Benden başka biri antibiyotik veya alakasız başka birşey de önermiş olabilirdi.

Hayır endişenizi anlıyorum. Gerçektende içiniz rahat edecekse veterinerden nilverm alın aynı etkiyi gösterir. Sizin için kolay olması için kontil önerdim.
Cok tesekkur ederim yardiminiz icin.tedaviden sonra bunun bir daha basina gelmemesi icin ne yapmaliyim acaba

Arada kabak çekirdeği içi verebilirsiniz. Ama çok abartmadan 10 adet falan verin. Yada mama veriyorsanız mamasına 3-4 damla kabak çekirdeği yağı katabilirsiniz. Ayrıca mutlaka rutin bir şekilde probiyotik kullanın mutlaka. 2 günde bir verebilirsiniz. Haftada 1 de Multi vitamin.

Arada kabak çekirdeği içi verebilirsiniz. Ama çok abartmadan 10 adet falan verin. Yada mama veriyorsanız mamasına 3-4 damla kabak çekirdeği yağı katabilirsiniz. Ayrıca mutlaka rutin bir şekilde probiyotik kullanın mutlaka. 2 günde bir verebilirsiniz. Haftada 1 de Multi vitamin.
Sıvı probiyotiklerin iyi oldugunu okumustum ne onerirsiniz, elimde vitamin olarak veterinerden aldigim aminosol var siz ne onerirsiniz, cok sordum ama bagislayin.yukarda demissiniz baskasi olsa antibiyotik verirdi cok haklisiniz.kuşta ogurme hareketi vardi 2 ay once belkide o zaman basladi bu parazit, veteriner eline bile almadi strese girer dedi tasima cantasindan izledi kuşu ve solunum sikintisi diyerek antibiyotik verdi.cok uzuluyorum simdi cunku gereksizdi kusu muayene bile etmedi.bu canlardan anlayan bulmak zor.

Kanatlıoil prozim öneririm enzim içeriklidir güzel üründür sıvıdır dediğiniz gibi. Aynı markanın vitabol'ü de iyidir.

Bugun sabah kuyrukla kanat yerinde kan gordum.Akşam kanatli veterinerine goturdum.Bir yere mi sıkıştı dedi, bildigim boyle bisi yok.Kapsul kirilmis taze kan var dedi, kan kokusundan dolayi surekli orayi kaşıyor temizlemeye calısiyor dedi.Bu yuzden surekli kuyrugunu salliyor dedi.kamerayla bakti peceteye dokulenlere ve kuşa bir parazit gorunmuyor dedi.Ben diskilarin oldugu peceteyide goturdum bunda da anlamli bir bozulma yok dedi.ordayken yaptigi dışkıya da iyi dedi.kanamayi cekti durdurdugunu soyledi.İc parazitin sonucu olarak kuyruk kismini surekli kaşiyip kanattigini düsünebilir miyiz dedim, parazit olsa gorurduk dedi.yine takip etmemi istedi.koruma amacli 3 ayda bir yapilan bir şurupmus agzina damlatti parazit icin.bu kanat durumu icin bir tedavi vermedi.eve gelince yikadim.Düsuncenizi almak istedim

Bugun sabah kuyrukla kanat yerinde kan gordum.Akşam kanatli veterinerine goturdum.Bir yere mi sıkıştı dedi, bildigim boyle bisi yok.Kapsul kirilmis taze kan var dedi, kan kokusundan dolayi surekli orayi kaşıyor temizlemeye calısiyor dedi.Bu yuzden surekli kuyrugunu salliyor dedi.kamerayla bakti peceteye dokulenlere ve kuşa bir parazit gorunmuyor dedi.Ben diskilarin oldugu peceteyide goturdum bunda da anlamli bir bozulma yok dedi.ordayken yaptigi dışkıya da iyi dedi.kanamayi cekti durdurdugunu soyledi.İc parazitin sonucu olarak kuyruk kismini surekli kaşiyip kanattigini düsünebilir miyiz dedim, parazit olsa gorurduk dedi.yine takip etmemi istedi.koruma amacli 3 ayda bir yapilan bir şurupmus agzina damlatti parazit icin.bu kanat durumu icin bir tedavi vermedi.eve gelince yikadim.Düsuncenizi almak istedim
O damlattığı ilaç iç parazit ilacı işte.

Tedavi edici degil koruma amacli 3 aylik bir kü dedi.kanama icin neye dikkat etmeliyim bisi kuanmali miyim sizce bide bu donemde ekstra ne ullanmami onerirsiniz.
İç parazit ilacı koruyucu olarak 3 ayda bşr yapılır zaten.

Kendi haline bırakın bir süre. Kanama falan olursa yazarsınız.

Kuşta, Allaha cok şükür kanama yok Selçuk Bey, kuyrum kaşıma ve sallamada cok azaldi.Bir kaç şey daha danismak istedim size.Ben ara ara mantar ilaci kullanirdim onlem amacli bu yanlis mi ve dış parazit için bisi kullanmali miyim

Hastalık yokken tedbir amaçlı ilaç kullanmak bana göre doğru değil. 3 veya 6 ayda bir iç parazit için önlem almak iyidir.

Selçuk Bey Merhaba..bahsetmiştim daha önce iç parazit için önleyici bir tedavi yaptı veteriner ağzından damlattı.dış parazit var mi yok mu bilemiyorum ama önlem amaçlı ne yapmalı ne kullanmalıyım..bugünlerde tüy dökmesi var, bu dönemlerde kışa hazırlanma tüy dökümü oluyor mu.probiyotik olarak da kanatlioil prozim demiştiniz ondan siparis vericem ama bide plusu var, hangisini almalıyım.

Son düzenleme:
Selçuk Bey Merhaba..bahsetmiştim daha önce iç parazit için önleyici bir tedavi yaptı veteriner ağzından damlattı.dış parazit var mi yok mu bilemiyorum ama önlem amaçlı ne yapmalı ne kullanmalıyım..bugünlerde tüy dökmesi var, bu dönemlerde kışa hazırlanma tüy dökümü oluyor mu.probiyotik olarak da kanatlioil prozim demiştiniz ondan siparis vericem ama bide plusu var, hangisini almalıyım.
Multi vitamininiz varsa yada alacaksanız düz olanı, yoksa ve almayı düşünmüyorsanız plus olanı alın.
Dış parazit için tollisan u200 sipariş edip önlem amaçlı ense derisine 1 damla damlatabilirsiniz. Bölünmüş satılıyor daha ekonomik olur sizin için.

Geri