S
Salih ÇAPA
Guest
Merhaba arkadaşlar..4 gün önce bir kuş aldım..Erkek, ve 2 - 2,5 aylık olduğunu söylediler..Kuşu bir kutuya koydular ve eve getirdim..Bana günde 10 dk. bir avucumdan diğer avucuma koymam gerektiğini aksi halde kuşun bana alışmayacağını söylediler..İlk gün denileni yaptım ama kuşun korktuğunu ve kaçmak istediğini hemen anladım..2. gün kafese elimi tekrar attığımda sakindi ve hemen yakalayıp aynı işlemi yapmaya başladım..Kuş elimden uçtu ve odada 3-5 tur çok rahat bir şekilde attı..Yavru kuş nasıl uçuyor onuda anlamış değilim..Ha bu arada kafesin üstüne kondu ve kendiliğinden kafesin girişini bulup içeriye girdi..3. gün elimi daha kafese koymadan heyecanlandı bir o tarafa bir bu tarafa sıçramaya başladı..Hemen çektim elimi ardından sakinleşti..Artık bırakın kafese elimi koymayı kafesin yanına yürüdüğüm gibi uzaklaşıyor, geriliyor..Bunu çok rahat bir şekilde anlıyorum..Kuşu korkuttum ve güvenini kazanamadan kaybettim..Beni gördüğünde ödü kopuyor resmen..3-5 saat yanına bile gitmedim..Demin yanına yavaşça yaklaşayım dedim aynı durum devam ediyor..Elimi kafese yaklaştırdığım gibi diğer uca kaçıyor..Ne yapmam gerekiyor arkadaşlar? Lütfen yardım edin..Kuşumun güvenini kazanmak istiyorum..İlk kez bir kuş besliyorum..Çok sevdim onu
Umarım vardır bir yolu..Ne gerekiyorsa yaparım..Sabretmek gerekiyorsa aylarca beklerim yeter ki bir yolu vardır diyin lütfen...