Kardeşim kusura bakma gözden kaçırmışım bu konuyu.
Diğer arkadaşlarında dediği gibi enfeksiyon kapmış olabilir, enfeksiyon için eczaneden Flagyl Şurup alıcaksın, nasıl kullanıcağını birazdan söylicem.
İkinciside kuşun çok zayıf, vitamin mineral kullanman lazım. Calcimax D3 ve Supradyn All Day vitaminlerini al eczaneden, ikiside suda eriyen tablet.
Tırnaklarının dökülmesi Kalsiyum eksikliği olduğunu gösteriyor. Calcimax D3 vitamini; hem kalsiyum hemde d3 vitaminidir. D3 vitamini iskelet yapısı için önemlidir. Aynı zamanda kalsiyum eksikliği için çok güzel bir vitamindir.
Şimdi bunları nasıl kullanıcağına gelelim;
Flagyl Şurubu kullanmadan önce, kuşun direncini arttırman gerekiyor. Kuşlarda antibiyotik ilaçları kullanmadan önce 3 gün vitamin ve probiyotik takviyesi yapılır. Ve kullandıktan sonra 3 gün aynı şekilde probiyotik takviyesi yapılır.
Sen şöyle yapıcaksın; bir gün Calcimax D3, ikinci gün Supradyn All Day, üçüncü gün probiyotik kullanıcaksın. Daha sonra Flagyl Şurubu 3 gün kullanıcaksın (duruma göre 5 günde kullanılır). Flagyl kullanımı bittikten sonra tekrar 2 gün probiyotik, 1 günde Supradyn All Day kullanıcaksın. Ondan sonra dinlendir kuşu birşey kullanma.
Ölçüleri ise şu şekilde;
Calcimax D3 ve Supradyn All Day vitaminlerini; Bir tabletten 1 leblebi büyüklüyünde parça koparıp tam dolu sulukta eritip vericeksin.
Flagyl Şurubu ise; Tam dolu suluğa 3 damla damlatıp vericeksin.
Probiyotik olarak ev yapımı yoğurt var ise; yoğurdun suyundan 1 tatlı kaşığı suluğuna katıp verebilirsin. Ev yapımı yoğurt yok ise farklı probiyotik tavsiyelerini araştır.
Tedavi bittikten sonrada, haftalık düzenli olarak vitaminleri ve probiyotiği kullanmaya devam et. O kullandığın kremide yaraları iyileşene kadar kullanmaya devam et ok. Sormak istediğin birşey varsa sorabilirsin.