Kuşumun tiki var surekli yapiyor

Ne zamandır böyle yapıyor? Ağzının içini kontrol edin iyice.

Kuş obez görünüyor. Hassas teraziniz varsa tartıp kaç gram çıktığını buraya yazınız.
Kuşta öğürme kusma ağız içinde peynirimsi pamuk gibi lezyonlar koku var mı? Kafes tabanına beyaz peçete serin kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın sonra buraya foto atın.
Takviye veriyor musunuz evetse neler? Vitamin probiyotik vs? Haftada kaç kere kaç doz? Ekmek,peynir gibi şeyler yiyor mu?
Dal darı veriyor musunuz evetse ne kadar kaç dal?
Kum veriyor musunuz evetse kumunuzun çeşiti nedir grit kum mu?

Hassas tartım yok vitamin haftada 1 kere probiyotik haftada 2 defa veriyorum dal dari da yolculuk yapılacağı zaman taşıma çantasına 1 tane koyuyorum .kafesinde sürekli duran kumu var Girit kumu veriyorum ekmek peynir çok nadir ayda 2 sefer falan biz yerken yanımıza gelip çok ısrarlı bi şekilde isteyince dayanamıyorum veriyorum

Kuşun önden videosunu çekermisiniz ağız hareketini. Dışkı resmide paylaşın. Kuşunuzun genel durumu nasıl bunun dışında başka bir belirti varmı

Birde senin kafesin çok kalabalık ve küçük. Kuşa hareket alanı tanımalısın. O kafese 3 tünek çok fazla. Oyuncaklarıda var ve kilo durumunu normal yemlik takarak diyete sokabilirsiniz. Akıllı yemlikle çok yiyor olabilir. Düzenli egzersiz yaptırmalısınız. Ballı krakerdr vermeyin.

Kuşun önden videosunu çekermisiniz ağız hareketini. Dışkı resmide paylaşın. Kuşunuzun genel durumu nasıl bunun dışında başka bir belirti varmı
Odasına götürdüm yarın sabah çekip göndereyim inşallah genel durumu iyi önceden çektiğim videolar var veterinere göstermek için çekmiştim öksürüyor gibi hareketleri var ama neşesi uçması iştahı iyi

Birde senin kafesin çok kalabalık ve küçük. Kuşa hareket alanı tanımalısın. O kafese 3 tünek çok fazla. Oyuncaklarıda var ve kilo durumunu normal yemlik takarak diyete sokabilirsiniz. Akıllı yemlikle çok yiyor olabilir. Düzenli egzersiz yaptırmalısınız. Ballı krakerdr vermeyin.
Kafesini değiştirdim geniş boyasız kafes aldım ballı kraker vermiyorum kusumun sağlığı için elimden geleni yapıyorum

Odasına götürdüm yarın sabah çekip göndereyim inşallah genel durumu iyi önceden çektiğim videolar var veterinere göstermek için çekmiştim öksürüyor gibi hareketleri var ama neşesi uçması iştahı iyi
Güncel durumunu gün içerisinde paylaşırsınız. Dışkısını şuan altına peçete koyup 4-5 dışkı yaptıktan sonra dışkımın resmini çekip buraya yükleyin

10 gün kadar bol bol uçurun sonra gelişmeleri yazın. Ayrıca oilmix-s alın kilo vermesine yardımcı olur. Probiyotik 2 günde bir verin.

@Selçuk YÜKSEL hocam kur yapıyor olabilirmi. Agzında çünkü kuru yem çeviriyor gibi geldi dışkı bence belirleyici olur. Dışkıdada sorun yoksa normalse bence iki seçenek kalıyor, sindirim sıkımtısı veya kızgınlık. Kuş bu hareket dışında sağlıklı gibi

@Selçuk YÜKSEL hocam kur yapıyor olabilirmi. Agzında çünkü kuru yem çeviriyor gibi geldi dışkı bence belirleyici olur. Dışkıdada sorun yoksa normalse bence iki seçenek kalıyor, sindirim sıkımtısı veya kızgınlık. Kuş bu hareket dışında sağlıklı gibi
Eş alacaktım ama kayseride çalışıyorum ailemde konyada 2 ay aralıklarla memlekete gidince yavruları sıkıntı olur diye Eş alamadım dışkısı da normal dediginiz gibi ağzının içinde yemi çeviriyor kafesinin içine girincede saatlerce bu hareketi yapıyor.

Eş alacaktım ama kayseride çalışıyorum ailemde konyada 2 ay aralıklarla memlekete gidince yavruları sıkıntı olur diye Eş alamadım dışkısı da normal dediginiz gibi ağzının içinde yemi çeviriyor kafesinin içine girincede saatlerce bu hareketi yapıyor.
Öncelikle diyet ve egzersiz özen gösterin. Selçuk hocamın dedidği takviyeyi alın ve gözlemleyin. Yemlşk kısmıns dikkat edin akıllı yemliğe ya az yem koyun günlük olarak yada normal yemlşk kullanın

Geri