Kuşumun neyi var

tamamdır abi ben şimdi çıkarıyorum suluğu 2 saat sonra ilaçlı suyu takacağım şimdiden başlayalım tedaviye çok teşekkür ederim yardımın için sen olmasan başa çıkazamadım umarım kuş iyi olur :)
Sabah tekrar yeni ilaçlı su hazırla bu günü saymadan 2 gün bu şekilde kullan 3. Gün tam suluğa yarım kapsül şeklinde kat. İyice erit vermeden önce. Tedavinin 4. Günü probiyotik de ekle.

Bu arada kafesteki kum, kalamar, gagataşı varsa çıkarın. Yumurta meyve sebze tedavi boyunca vermeyin. Sadece tohum yemeli.

Sabah tekrar yeni ilaçlı su hazırla bu günü saymadan 2 gün bu şekilde kullan 3. Gün tam suluğa yarım kapsül şeklinde kat. İyice erit vermeden önce. Tedavinin 4. Günü probiyotik de ekle.

Bu arada kafesteki kum, kalamar, gagataşı varsa çıkarın. Yumurta meyve sebze tedavi boyunca vermeyin. Sadece tohum yemeli.
kalamar ve kum var onları çıkarırım abi, sebze meyve zaten yemiyor benim kuş

Kuşın Keten ve kendir her birinden %10 yemeli sıcak havakarda %5 çok sıcaklarda %2

Tamamdır abi sağ olasın

Kuşun kaşınmasıyla ilgili ne söyleyebilirsin abi normal veya dönemsel mi yoksa parazitle falan mı ilgili, bit olabilir diye şüpheleniyorum
Bit gündüz kuşun üstünde olmaz. 1-2 istisna tür dışında geceleri kuşun üstüne gelip kan emerler. Geceleri dışkıları dağınık olmuyorsa bit yoktur. Kuş tüyde olduğu için kaşınıyor muhtemelen.

Bu solunum sorunu bitle de alakalı olabilir mi
Bit gündüz kuşun üstünde olmaz. 1-2 istisna tür dışında geceleri kuşun üstüne gelip kan emerler. Geceleri dışkıları dağınık olmuyorsa bit yoktur. Kuş tüyde olduğu için kaşınıyor muhtemelen.
Anladım abi peki şuan yaşadığı solunum sorunu tüy dökme dönemiyle ilgili olabilir mi

Abi merhaba tekrardan tedaviye devam ediyorum şu anlık sorun yok sana daha önce söylemeyi unuttuğum bir şey var kuşumun cenisinde pullanma, kabuklanma var 1 - 2 ay falan oldu bu olalı, konuyla alakası var mıdır
Hastalığıyla alakalı olabilir tabi. Ama beslenme yanlıllıklarından da olabilir. Besleme diyetini kuşun uyku saatlerini falan detaylı yaz ona göre yorumlayalım.

Kuş full salonda Akşam genelde 21-22 gibi karanlık köşeye alıyorum ama tvye yakın olduğu için çok rahat edebiliyor mu bilmiyorum, 1-2 saat sonra bakıyorum şişmiş veya uyumuş oluyor kafasını çevirip. Ama çok konforlu diyemem uyuduğu yere. Onun dışında beslenmesi muhabbet karışık tohum veriyorum, kendim kendir ekliyorum, kumu var ama hiç kum yediğini görmedim, meyve sebze koyuyorum ona da dokunmuyor, kalamar kemiği var ona da pek elleşmiyor.

Geri