Detaylı cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim.
Geçen hafta pazartesi günü kuşumu veterinere götürdüm. Röntgen çektiler, dışkı tahlili yapmadılar. Röntgen sonucuna göre kursağında mantar ve akciğerinde enfeksiyon var olduğunu söylediler. Veteriner bir hafta boyunca sabahları ağızdan bir damla Mikostatin, akşamları ise bir damla Baytril damlatmamı söyledi. Vitamin verebilir miyim diye sorduğumda verebilirsin dedi. Polivit almıştım. Öğlenleri yarım suluğa altı damla damlatıp verebileceğimi söyledi ama ben kullanmadım.
Pazartesi günü çok yıpranmıştı ve ele asla gelmediği, çok stres olduğu için daha fazla zorlamamak adına Mikostatini suyuna katıp verdim ve antibiyotiğin o sıra adını bilmediğim için suya katılıyor mu çözememiştim, o yüzden vermedim. Salı günü ikisini de ağızdan vermeye başladım. Onun dışında suyuna sirke damlatıyorum. Yem olarak sadece aspur yiyor. İki kez ev yapımı yoğurt verdim ki çok yemiyor zaten.
Son durum; genel olarak hep uyuyor, etrafına ilgisi var ama halsiz. Tıksırması devam ediyor ama gündüzleri sıklığı daha az. Geceleri artıyor. Dışkısında da siyah lekeler var, bu da değişmedi. Kendi yem yediği zaman az yiyor ama ben verdiğim zaman güzel tüketiyor. Ayrıca darı yediği zaman yemi daha çok ağzına çıkarıp öğütüyor. Aspur yediğinde daha az bu durum. Kuyruğu da aşağı yukarı hafif bir şekilde oynatıyor.