Kuşumun hastalığı nedir acaba?

Avicare ürünleri bitkisel takviyelerdir zarar vermez. Antibiyotik kullanımı en az 3 en çok 7 gündür normalde ama enfeksiyonun çok yoğun olduğu durumlarda 1-2 gün aşılabilir. Sizin kuşta daha çok mantar var. Mantar tedavileri uzun sürebiliyor. 10-15 gün civarı sürebilir. Veterineriniz iyi şanslısınız. Bir çoğu kasap çünkü :) Ama mantar konusunda siz uyardıktan sonra evet olabilir demesi dışında iş ahlakını beğendim.
abi merhaba tekrar.kuşum 3 gün öncesine göre çok iyi.3 gün önce yerde ve bitkin kabarmış haldeydi.şuan diri,konuşuyor ve kafesin en üstünde salıncakta duruyor.kusması filanda yok.antibiyotik ve vitamin desteğine devam ediyorum.bugün probiyotik vereceğim.fakat yemi az yiyor.ama mesela bugün haşlanmış yumurtayı kafese bir koyayım dedim adeta delirdi.çok iştahlı yedi.bugüne kadar hiç ekmek vermedim.bi kafese koyayım dedim bi baktım iştahla didikliyor hemen geri aldım.yemini az yeme sebebi nedir acaba

birde veteriner ağızdan 1 er damla damlattığım avicare ekinezya ve origuam damlalarını vermişti.bunları ağızdan damlatıyorum fakat birde suluğuna 10 damla olacak şekilde avicare vinegar&ginger isimli damla verdi.bu damlanın içinde elma sirkesi varmış.acaba kuşa zararı olurmu

Hastalıktan bitkin düştüğü için yemi kırmakta zorlanıyor demekki. Yumuşak yiyecekleri yemek kolay geliyor ona. Ama bence bırakın tohum yesin. Ekmek vermeyin. Yumurta iyidir ama bu defa az su içer yani suya birşeyler kattığınızda az faydalanmış olur.

Hastalıktan bitkin düştüğü için yemi kırmakta zorlanıyor demekki. Yumuşak yiyecekleri yemek kolay geliyor ona. Ama bence bırakın tohum yesin. Ekmek vermeyin. Yumurta iyidir ama bu defa az su içer yani suya birşeyler kattığınızda az faydalanmış olur.
abi tekrar merhaba.kuşumdaki durum stabil.kötüye de gitmiyor, pek iyiye de gitmiyor.karnının sağındaki şişlik devam ediyor.kursak mantarı buraya kadar iniyormu bilmiyorum.veterine hastalıktan dolayı orada sıvı ve hava birikmiş demişti.hala suyuna antibiyotik,vitamin,probiyotik koyuyorum.ek olarak ağızdan tek damla avicare ekinazya ve origuam takviyeyi veriyorum.Yem durumu çok iştahlı değil ama genelde büyük tohumları yiyor.Bugün dal darı aldım sabahtan beri 2 adet yedi nerdeyse.arada yumurta veriyorum yiyor.en çok sevdiği salatalığı bugün versen olurmu? bayadır vermiyorum

ara sıra kendini kabartıyor,evde kalorifer ve klimanın olduğu odaya koyuyorum.Odanın sıcaklığına dikkat ediyorum.

Bir videosunu ve dışkı resmini atar mısınız ? Salatalık vermeyin şimdilik. Antibiyotik olarak ne kullanıyorsunuz biliyor musunuz isimlerini ?
antibiyotiği hiç bilmiyorum.veteriner ufak bir şişede vermişti ismini sormadım.4ü bir yerde olanları suluğuna 10 ar damla damlatıyorum.diğer ikisini ağızdan 1 damla veriyorum.soldakilerden en ufak şişedeki antibiyotik olabilir.sarı olan büyük ihtimal vitamin öyle kokuyor çünkü.avicare yazanda elma sirkesi var.diğer beyaz renkli olanı hiç bilmiyorum

Eskiye oranla bayağı gelişme var. Tıksırmaya benzer sesi sıkça yapıyor mu ?

Eskiye oranla bayağı gelişme var. Tıksırmaya benzer sesi sıkça yapıyor mu ?
yok abi.2 hafta önce 1-2 kere salyalı kustu.ondan sonra kusmadı da.o hafta hıçkırık gibi sesler çıkardı.ondan sonra çıkarmadı.sence bugünden sonra sadece probiyotik ve vitamin takviyesine geçeyim mi ? Suluğuna 1 gün probiyotik 1 gün vitamin koysam olurmu? Birde bunların yanında yine hergün avicare damlayı ağızdan damlatsam?
dışkı durumu nasıl acaba?

Antibiyotik tedavisi 1 haftadan fazla olduysa yarından itibaren 3 gün probiyotik + vitamin sonrasında 15 gün kadar sürekli probiyotik haftfa 1 vitamin. Avicare de devam edin. Sonrasında haftada 2 pro 1 vitamin rutin olarak devam

Antibiyotik tedavisi 1 haftadan fazla olduysa yarından itibaren 3 gün probiyotik + vitamin sonrasında 15 gün kadar sürekli probiyotik haftfa 1 vitamin. Avicare de devam edin. Sonrasında haftada 2 pro 1 vitamin rutin olarak devam
abi söylemeyi unuttum.mesela suluğa probiyotik koyduk,üstüne 10 damla vitamin koyacağım demi.birde hangi marka multivitamin kullanayım.şuan bende veterinerin verdiği var ama markası yok iyimidir kötümüdür bilmiyorum.
Halihazırda evde olan zurich marka vitamin var.bu iç görür mü?aslında avicare marka multivitaminler güzel ama onlarda veteriner harici satılmıyor

Karıştırabilirsin sorun olmaz. Ama normal zamanlarda ayrı günlerde vermen daha doğru olur. Haftada 3 kez probiyotik 2 defa da gerwit ayrı günlerde.

Geri