Kuşuma bugün triflucan başladım kustu

Kuşumn

Yeni Üye
Kuşumda gögüs kafesinde sivrilme fark ettim bulunduğum yerde bir veteriner yok mecbur internetten baktım ve bugün triflucan aldım bi damla verdim ardından hapşırıp durdu sonra yem kustu ama yemleri sulu kustu şurupla birlikte 2 saat olacak şuan keyfi iyi ama yinede korkuyorum bana lütfen tavsiye verin onu kaybetmekten korkuyorum

Triflucan antifungal yani mantar ilacıdır. Kuşunuzda mantar belirtisi var mı? Ağız içinde beyaz veya sarı peynirimsi pamuk gibi lezyonlar, ağız içinde kusmuğunda kötü koku salya,dışkıda koku,dışkıda sindirilmemiş yemler,idrarın yeşil olması,iştah ve enerji kaybı,kursakta balon gibi şişlik?

Kuşum sürekli gagası açıp kapatıyor agız içinde beyaz veya sarı pamuk gibi bişey yok kakasıda kokmuyor normal iştahı biraz az ama enerjisi iyi kursak dokununca çok yumuşak geliyor

Buraya kuşun görüntüsünü de paylaşın. Son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Foto için hızlıresim com,video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.

Kuşta mantar varsa bile ilk aşamalarda. Trifuculandan sonra kusmasa bu kuşta mantar yok derdim. Madem başlamışsınız. Yarım suluğa 6 damla şeklinde 7 gün devam edin.

Peki kusması kötü bişey mi acaba çokmu sıktım damla diye düşündüm oyüzden kusmuş olabilir mi

Mantar kusturur. İlacı vedikten sonra kusması da iyi bir şey,mantarı atmaya çalışacak.
Ağzında kötü koku var mı kontrol edin. İlacı 10 gün kullanın. Hassas teraziniz varsa kuşu tartar mısınız kaç gram çıkacak buraya yazın.
Kuşun ön kısmında şişkinlik var,ordaki tüyleri üfleyip kontrol edin şiş beze var mı bakın. Kursak mantarı kursakta gaz üretir ve kursağı balon gibi şişirir. Belirtilerden birisidir bu.

Mantar kusturur. İlacı vedikten sonra kusması da iyi bir şey,mantarı atmaya çalışacak.
Ağzında kötü koku var mı kontrol edin. İlacı 10 gün kullanın. Hassas teraziniz varsa kuşu tartar mısınız kaç gram çıkacak buraya yazın.
Kuşun ön kısmında şişkinlik var,ordaki tüyleri üfleyip kontrol edin şiş beze var mı bakın. Kursak mantarı kursakta gaz üretir ve kursağı balon gibi şişirir. Belirtilerden birisidir bu.

Trikomonas da olabilir ağız hareketi var kuşta. Peki bu ağız hareketini devamlı yapıyor mu? Ağız içini iyi kontrol edin.

Attığım videoda demire kur yaptıktan sonra bi müddet bunu yapıyor sonra agzını yere silip temizliyor

Yukarıdaki sorulara da cevap veriniz. Kuşun ağzını koklayın ve içine iyice bakınız.. Kursakta şişme var mı baktınız mı? Göğüs kemiğinden bahsetmiyorum.

Geri