Kuşum toprak öldü

emre76

Yeni Üye
Selam, başlıkta bahsettiğim kuş 2 senedir bizimleydi mutfaktan kuş sesleri geliyordu bir bakayım derken dişi kuşu görememiştim. Yanına gidip baktım ve kuşu orada ölü bulmuştum. Fotoğraflarını koyuyorum bakabilirsiniz. https://hizliresim.com/jxyq8pn

(başlığı yanlış yazmışım kuşum toprak oldu yazacaktım)

Kuşun kafası fotodaki gibi eğik mi duruyordu?

Evet baktığımda öyle duruyordu ölmüştü.
Üzüldüm kaybınız için. Boynu ölmeden evvelki süreçte de böyle duruyorduysa salmonella bakterisi sebebiyle ölmüş olabilir. Salmonella sinir sistemini etkiler ,kuşların boynu bükülür. Veyahut yumurta sıkışması bir ihtimal olabilir. Veya bir yerlere çarptıysa da ağır travma sebebiyle ölmüş olabilir. Son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşabilirsiniz isterseniz. Eğer yeni kuş alırsanız almadan evvel kafes ve ekipmanları dezenfekte ediniz virkon s gibi bir ürün olabilir. Karadenizpet.com dan temin edebilirsiniz.

Üzüldüm kaybınız için. Boynu ölmeden evvelki süreçte de böyle duruyorduysa salmonella bakterisi sebebiyle ölmüş olabilir. Salmonella sinir sistemini etkiler ,kuşların boynu bükülür. Veyahut yumurta sıkışması bir ihtimal olabilir. Veya bir yerlere çarptıysa da ağır travma sebebiyle ölmüş olabilir. Son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşabilirsiniz isterseniz. Eğer yeni kuş alırsanız almadan evvel kafes ve ekipmanları dezenfekte ediniz virkon s gibi bir ürün olabilir. Karadenizpet.com dan temin edebilirsiniz.
Boynu bükük değildi de erkek kuşa çok bağırıyordu ve çok korkaktı hiç kafasını çevirmiyordu öylece tünekte duruyordu. Baktığımda ölmüş.

Öpüşmekten değil tabiki. Fazla yumurtlamak yıpratmıştır muhtemelen.

Teşekkür ederim. Bu arada ölüm sebebini bilmiyorum galiba fazla öpüştüler dayanamayıp öldü. Her gün yumurta çıkarıyor zaten.
Selçuk beyin de dediği gibi öpüşmekten değil,zaten sizin de dediğiniz gibi kuş fazla yumurtluyormuş. Ya yumurta sıkışması oldu ya da sürekli yumurtlamaktan bitik hale geldi. Yetersiz beslenme de vardıysa hayvan kendini toplayamamış olabilir.

Geri