Kuşum sanırım hasta

asill

Yeni Üye
Merhaba herkese,
Kuşum iki gündür halsiz, her yerde tüylerini kabartıp uyuyor. Dışkısı da hem sulu hem de çok koyu yeşil.
Farklı bir şey yemedi ama hep kullandığı yemin aynısından yeni paket açıp koymuştum 1 hafta önce.Üşüteceği bir rüzgar, soğukluk da yemedi.
Çok endişeleniyorum. Yardımcı olabilir misiniz lütfen?🙏

Enfeksiyon var. Dışkılar kötü. Kuşta öğürme kusma var mı? Ağız içinde veya dışkıda kötü koku?

@Selçuk YÜKSEL

Hayır, kusma ya da öğürme yok. Dışkısı ve ağzı kokmuyor, ağız,burun kenarlarında herhangi bir renk değişimi yok. Yem de yiyor düzenli.

Kuşun güncel videosunu da görelim. Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.

Kuş hasta. Selçuk hocayı etiketledim. Onun cevap yazmasını bekleyiniz.

Kuş hasta antibiyotik başlanması gerekiyor. Veterinere götürün mutlaka. İmkanınız yoksa ilaç önerelim kullanın geç kalmadan.

Kuşum ailemle Manisa’da, benim bildiğim kanatlı veterineri yok maalesef Manisa’da. Normal veteriner de ne kadar bilir bilemiyorum. Ne yapmalıyım? İlaç önerebilirsiniz aldırabilirim.
Kuş hasta antibiyotik başlanması gerekiyor. Veterinere götürün mutlaka. İmkanınız yoksa ilaç önerelim kullanın geç kalmadan.

Kuşum ailemle Manisa’da, benim bildiğim kanatlı veterineri yok maalesef Manisa’da. Normal veteriner de ne kadar bilir bilemiyorum. Ne yapmalıyım? İlaç önerebilirsiniz aldırabilirim.

Veterinerlerden enrofloksain etken maddeli bir antibiyotik alıp kullanabilirsiniz. Onu bulamazsanız eczaneden bactrim şurup alıp kullanabilirsiniz. Selçuk hocada görsün farklı birşey önermezse bu iki ilaçtan birini kullanın tedavide geç kalmayın.

Kuşumun güncel durumu böyle, keyfi şu an yerinde gözüküyor.
Keyfinin yerinde olmasına aldanmamalı mıyım?
Veterinerlerden enrofloksain etken maddeli bir antibiyotik alıp kullanabilirsiniz. Onu bulamazsanız eczaneden bactrim şurup alıp kullanabilirsiniz. Selçuk hocada görsün farklı birşey önermezse bu iki ilaçtan birini kullanın tedavide geç kalmayın.
Teşekkür ederim yardımınız için. Yarın dışkı durumuna ve uyku halinde olup olmamasına bakıp mı almalıyım ? Yoksa yine de tedaviye başlamalı mıyım?

Kuşumun güncel durumu böyle, keyfi şu an yerinde gözüküyor.
Keyfinin yerinde olmasına aldanmamalı mıyım?

Teşekkür ederim yardımınız için. Yarın dışkı durumuna ve uyku halinde olup olmamasına bakıp mı almalıyım ? Yoksa yine de tedaviye başlamalı mıyım?

Bağışıklığı güçlüyse ilaçsızda atlatabilir. Yarında takip edin o zaman. Eğer düzelme olmazsa ilaç başlarsınız.

Yeni aldığınız yem bayat olabilir mi ? Yemden sonra böyle olması şüphelendirdi beni. Az miktar başka bir yem alıp verin gelişmeleri takip edelim. Ayrıca mutlaka bir an önce probiyotik başlasınlar.

Yeni aldığınız yem bayat olabilir mi ? Yemden sonra böyle olması şüphelendirdi beni. Az miktar başka bir yem alıp verin gelişmeleri takip edelim. Ayrıca mutlaka bir an önce probiyotik başlasınlar.
Paketi kapalıydı ve herhangi bir kokusu yoktu ama eski yemiyle karıştırmıştım, eski yemi bayatlamış olabilir. Dün tüm yemlerini yeni paketten verdim. Probiyotik de sipariş verdim bugün, suyuna da hep kullandığı Gold Wings multivitamin koydum. Yem olarak da Gold Wings kullanıyor.
Şu an keyfi yerinde ama birden kuşun huyu değişti, normalde tek odada takılan kuş birden tüm odalara uçmaya, üzerimize gelip oynamaya başladı. Hareketli ma eskisi gibi sürekli ötmüyor, arada cik yapıyor. Hayra alamettir inşallah.
Dışkıları da şu an sıvı değil ama hala koyu. İlaç tedavisine başlanmalı mı ya da yemini değiştirmeye çalışmalı mıyım?

Güncel dışkı ve kuşun güncel videosunu paylaşın

İlaç kararı için erken bence bide soru soracakken mutlaka video ve net güncel 5-6 dışkı resmi paylaşın ki yorum yapabilelim. Üstünüze gelip oynamasını bir şeye yoramayız ki.

Geri