zaten 7 gundur ayirmistim.ama tedbir olsun diye kendi tüm kafes ve ekipmamlari camasir suyu ile yikayip kaldirdik.diger kafesleri sirke ile yikadim.suan icin diger kuslarim saglikli gibi ama eși olsun diger 2 kusum cok oynarlardi.kapmasinlar diye 1 haftadir vitamin,sirke kuru mama elma gibi takviyeler ile korumaya calisiyorumBilmediğimiz bir hastalığı vardı herhalde. Siz elinizden geleni yaptınız. Bundan sonra çok daha dikkatli olursunuz ama bundan sonrası için birkaç detay yazayım kuşlarınızda olası herhangi bir hastalığı önceden anlayabilmeniz için;
-Her gün dışkı kontrolü yapın.
-Kafeslerin konumu hava akımında olmasın ve oda sıcaklığı ortalam 23 24 derecede, nem düzeyi önemli hem sizin için hem kuşlar için.
-Yemlikleri günlük kontrol edin, ne kadar yediklerine bakın. Üstündeki boş kabukları alın. Sulukları günlük ya da 2 günde 1 değiştirin.
-Yemlerin yanında muhakkak sebze meyve verin. Bunların listesi var ama şimdilik aklımda olanlar, dereotu, elma, havuç ishal olmadıkları dönemlerde salatalık.
Çok üzüldüm kuşunuza gerçekten, böyle olcağını hiç düşünmediğim. Bilmediğimiz bir sorunu vardı muhtemelen. Başka kuşlarınız varsa kafesleri muhakkak dezenfekte edin. Zefiran varsa zefiran ile yoksa sirkeli su ile tüm kafesi ve kafes ekipmanlarını güzelce yıkayın sonra güzelce durulayın.
Yazmisken sana bir sorum olacakti. olen kusim icin siparis ettigim bugun elime gecen ama kullanmak nasip olmadi probiyotik saglikli kuslarima vereyimmi tedbir amaçlı .vereceksem kac gunde bir vermem gerekir.su an elimde yeni aldigim yulaf,kanarya yemi,dari,gold wings marka yem, kus kumu, iksir marka kus mamasi, jungle marka yem, aciktan satilan normal yem, entrobac 30mg, bio marka multivitamin var.ölen kjsum heni yemleri yemedi aksama kadar ac kaldi aksam eski yeminden verdim bol bol yedi uyudu ve karni tok öldü garibim.bari diger kuslari hem korumak hemde doyurmak adina cok yuklenip zarar vermek istemiyorum.senden ricam yazmis oldugum.malzemelerden hergun beya arada bir vermem gerekenler hangisi ve nasil verecegim.yardimci olursan cok sevinirim. Lutfen kusuruma bakma senden baska hatayda yardimci olan yok bana.herkes dalga geciyor kusa bukadar bakilirmi diye