Hocam nasıl veteriner bu yahu! Ben birşey yazmak istemiyorum. Hangi şehirdesiniz?
Anlattığınız kadarıyla iyi kuşa yanlış ilaç verip hasta etme ihtimali var. Antibiyotikler bir gün ver bir gün verme şeklinde uygulanmaz. Baytril çok ağır bir ilaçtır. Kısırlık bile yapabilir. Ben artık kimyasal ilaç vermek istemiyorum kendi kuşlarıma, çok acil olmadıkça tavsiyede etmiyorum. Dişi kuşuma çok uzun süre antibiyotik verdim. Karaciğer büyümesi oldu. 3 aydır karaciğer destekleyici veriyorum. Bir şekilde hassas tartı bulup eve getirip kuşunuzun ağırlığını ölçebilir misiniz? Eğer kuşu ölçerken zorlanırsanız, önce boş kafesi koyun ve tartıyı açın sonra kuşu kafese koyun ama tartı evde olsun.
Size verdiği ilaç, fotoğrafını attığınız ilaç bakteriyel enfeksiyonlar için kullanılır. Bakteriyel enfeksiyon teşhisi için en doğru sonuç swap testidir. Swap testi alınır ve ne olduğuna bakılır, daha sonra kuşun hangi antibiyotiklere dirençli olduğu hangilerine olmadığı yine aynı testte çıkar. Buna göre doksisiklin, enrofloksasin gibi antibiyotikler verilir. Bakteriyel enfeksiyon için swap testi imkanı yoksa, dışkısına bakılır. Kağıda dışkıyı yaptığında etrafına yeşil hare yayılıyorsa ya da iştahında düşüş olduysa, kafasını gömüyorsa, bunun gibi belirtilerde vardır.
Antibiyotik verilirken 1 gün ver 1 gün verme şeklinde olmayacağı gibi, dozunuda yeterli vermek gerek yoksa kuş direnç kazanır o antibiyotiğe ve sonrasında bile işe yaramaz. Çok yönlendirmek istemiyorum, kuşun bakışlarıda iyi yemde yiyiyor diyorsunuz. Siz şimdi bi hassas tartı ile ölçün. Bana özel mesaj ile ya da buradan kuşun videosunu gönderin 1 dakika olsun en az. Elinize alıp kursağına bakın, tane tane yem geliyor mu elinize. Gün içinde kabarmıyor değil mi?
Bunları dikkate alıp bana buradan ya da mesaj ile cevap yazın. En geç akşam doksisikline başlayalım deriz ya da hiç gerek yok, ilacı sıkıca sarıp buzdolabında ya da güneş görmeyen serin bir yerde saklayın sonra lazım olabilir diyelim.