Kuşum öksürüyor mu kusuyor mu anlamıyorum

hasan6179

Yeni Üye
Herkese merhabalar arkadaşlar. 3 aylık erkek muhabbet kuşum var. Kuşum son zamanlarda 2 kere aşağıda bulunan linkteki videodaki gibi hareketler yaparak sesler çıkarıyor. Ne yaptığını anlayamadım. Eğer hasta ise ne yapabilirim ne ilacı verebilirim? Birde çok sık kaşınıyor, tüylerinin diplerini gagasıyla sıkça kaşıyor. Sanki bitlenmiş gibi bir durum var ancak bitlenmesi mümkün değil yuvasını ve çevresini sıkça temizliyorum, pis bir ortamda asla barınmıyor. Videoyu izleyip düşüncelerinizi öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkürler.

Tıksırıyor ve öğürüyor midesi bulanıyor yani. Hiç ayağında soğukluk veya fazla sıcaklık hissettiniz mi son zamanlarda ?
Damağına ve boğazına bakın lezyon var mı ? Ayrıca ağzında veya dışkısında kötü koku var mı bir bakın.

Son yaptığı dışkılarının fotoğrafını net olacak şekilde flaşsız çekip paylaşın. Kafes tabanına beyaz peçete serin kuş yeni dışkılar yapsın üzerine,o dışkıların da fotoğrafını paylaşın.
Cereyana maruz kaldı mı? Öğürme kusma var mı? Ağız içinde veya dışkılarında kötü koku var mı? İştah ve enerji durumu nedir? Hassas teraziniz varsa kuşu tartın kaç gr çıktığını yazın buraya.
Kuşun ağız içine boğaz kısmına da bakın ,peynirimsi plaklar var mı bakın sarı veya beyaz renkli şeyler.. Kursakta şişlik var mı bakın tüyleri üfleyip..
Ve kuşun beslenme programını da yazın yem ve su harici verdiğiniz şeyler var mı probiyotik vitamin falan? Veriyorsanız haftada kaç kere ne ölçüde verdiğinizi de yazın. Bu arada daha önce hiç dış parazit damlası yaptırdınız mı veya herhangi bir ilaç kullandınız mı?

Ayağı bazen çok sıcak bazen de çok soğuk olabiliyor. Bazen de normal sıcaklıkta oluyor. Yemliklerinden birinde kabuklu yem var birinde de beyaz kuş kumu var. Kardeşim dilinin ucunda beyaz bir leke gördüğünü söylüyor, normal diye düşündüm ben. Lezyon ne demek, var olup olmadığını nasıl anlayabilirim bilmiyorum. Ben herhangi bir kötü koku almıyorum. Cereyana asla maruz kalmadı. Odam bazen soğuk oluyor gece falan, uyurken kazağımı örtüyorum kafesin üzerine. Ve odada soba yakıyorum. Ama petshopcu abi gerek yok rüzgarda kalmasın yeter dedi. Göğsünde, göbeğinin üzerinde bir şişlik varmış gibi görünüyor ama ben normal olduğunu düşünüyorum. Daha yavru olduğu için de gelişeceğini düşündüm. İştahı fazlaca yerinde. Kabuklu yemi gayet iyi bir iştahla yiyor. 2 Günde 1 daldarı veriyorum, 2 - 3 saat sürmüyor bitirmesi, daldarıdan sadece dal kalıyor :) Mürekkep balığı kemiği kalsiyum gaga taşı var onu da kemiriyor. 1 Tam suluğuna 20 damla C vitamini 20 damla B vitamini damlatıyorum ve 2 günde bir değiştiriyorum. Petshopcu abi vitaminleri ayrı ayrı vermemi ve yarım suluğa 5 damla koymamı söyledi dün. Bugünden itibaren öyle yapacağım. Kusma derken, yediğini kusup tekrar yutuyor ama ağzından birşey çıkartarak kusmuyor yani. Enerjisi de fazlaca yerinde. Topuyla çok oynuyor, odanın içinde fır dönüyor, uçuyor da uçuyor. Hiçbir problem yok enerjisinde. Kuşu tartamıyorum terazim yok. 3 Aylık erkek kuş. Probiyotik vermiyorum. "Yavru muhabbet kuşları için komple yem" yazan bir yem aldım Relax Birds markasının. Kabuklu yem kabını boşaltıp onu koyacağım. Dış parazit damlası yaptırmadım hiç. Vitaminler dışında bir ilaç falan kullanmadım. Aşırı fazla da konuşuyor neredeyse hiç susmuyor hatta bazen çığlık bile atıyor ama hiç susmuyor hep cik cik cik hep cik cik cik. Dışkı fotoğrafı aşağıda.
https://www.muhabbetkusu.com.tr/media/fistik-kusum.1812/

Triflucan ve flagyle alıp yarım suluğa her birinden 6 şar damla katarak versin. Su günde ikş kez taze hazırlansın. Flagyle için reçete isterler. Gecikecek olursa triflucan başlansın hızlıca.

Geri