Kuşum kapının arasına sıkışacaktı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aress
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aress

Yeni Üye
Eşim banyoya girerken kapıyı tam kapatacakken kuşumuz çığlık atmış ve hemen eşim kapıyı kapatmadan açmış o da uçmuş ve yere konmuş. Kafasının bir kısmında tüy yok, oradaki tüyler dökülmüş kaçarken. Eşim sıkışmadı tam sıkışacakken bağırınca açtım kapıyı hemen diyor kaçarken oldu sanırım dökülen tüyler ama kafasının özellikle bir yerinde tüy yok. Şu an hareketlerinde bir anormallik yok. Uçuyor, ötüyor, bir şeylerle oynuyor. Dal darı koydum onu yedi, meyve veriyorum yiyor, geziniyor. Hiçbir anormallik yok. Sizce bir şey olmuş mudur, sonradan bir şey olma ihtimali var mı?

Video paylaşır mısınız streamable.com sitesini veya youtubeyi kullanabilirsiniz. Buraya linki atın.

Endişelenecek bir durum yok gibi görünüyor. Probiyotikle destekleyin yaşadığı stresi hafifletmesi için.

Merhaba, güncelleme girip fikir almak istiyorum. Kuşum bugün sabah nefes alamıyor gibi ağzını açıyordu direkt veterinere götürdüm. Veteriner kafasında bir kırık olmadığını, kafasının çok hafif sıkıştığını denge merkezine az da olsa hasar almış olabileceğini söyledi. İlaçlarla geçecek, kafasını yana yatırmadığı müddetçe sıkıntı yok dedi. Kuşum çok hareketli. Uçuyor, yemek yiyor, ötüyor, bana kur yapıyor, geziyor, hopluyor zıplıyor yani normal hayatına döndü bugün. Sadece bazen uyuyacakken 1-2 kez nefes alamıyor gibi ağzını açıyor. Bunu sürekli yapmıyor ama. Neden olabilir? Veteriner ciddi bir şey değil, denge merkezine darbe aldığı için şu an yapıyor ilaçlarla geçecek dese de sebebini çözemedim açıkçası. Sadece uyuyacakken arada bir yapıyor olmasına anlam veremedim.

Merhaba, güncelleme girip fikir almak istiyorum. Kuşum bugün sabah nefes alamıyor gibi ağzını açıyordu direkt veterinere götürdüm. Veteriner kafasında bir kırık olmadığını, kafasının çok hafif sıkıştığını denge merkezine az da olsa hasar almış olabileceğini söyledi. İlaçlarla geçecek, kafasını yana yatırmadığı müddetçe sıkıntı yok dedi. Kuşum çok hareketli. Uçuyor, yemek yiyor, ötüyor, bana kur yapıyor, geziyor, hopluyor zıplıyor yani normal hayatına döndü bugün. Sadece bazen uyuyacakken 1-2 kez nefes alamıyor gibi ağzını açıyor. Bunu sürekli yapmıyor ama. Neden olabilir? Veteriner ciddi bir şey değil, denge merkezine darbe aldığı için şu an yapıyor ilaçlarla geçecek dese de sebebini çözemedim açıkçası. Sadece uyuyacakken arada bir yapıyor olmasına anlam veremedim.
Nefes sorunu yeni mi başladı? Video atarsanız daha iyi olur.

Uyumak üzere olan kuşlar yapar o esneme hareketini veterinere boşuna gitmişsiniz. Umarım antibiyotik başlamamışsınızdır

Nefes sorunu yeni mi başladı? Video atarsanız daha iyi olur.
Dün tüm gece uyudu, bu sabah olmaya başladı. Sabah çok sık yapıyordu. Veterinere gidip geldikten sonra ve ilaç tedavisine başladıktan sonra yapmamaya başladı. Sadece dediğim gibi uykuya dalacağı sırada yapıyor bazen 1-2 kez. Bazen de hiç yapmıyor direkt uyuyor. Veteriner solunum sıkıntısı olmadığını, bunu travmaya bağlı yaptığını söyledi. Ağrı kaynaklı olabilirmiş. Videosunu ekliyorum.

Uyumak üzere olan kuşlar yapar o esneme hareketini veterinere boşuna gitmişsiniz. Umarım antibiyotik başlamamışsınızdır
Videosunu ekledim, tam olarak esneme gibi değil diye endişelendim. Bakabilir misiniz rica etsem? Hayır antibiyotik başlamadık, başındaki yarası için ağrı kesici verdi sadece. Bir de merhem verdi.

Dün tüm gece uyudu, bu sabah olmaya başladı. Sabah çok sık yapıyordu. Veterinere gidip geldikten sonra ve ilaç tedavisine başladıktan sonra yapmamaya başladı. Sadece dediğim gibi uykuya dalacağı sırada yapıyor bazen 1-2 kez. Bazen de hiç yapmıyor direkt uyuyor. Veteriner solunum sıkıntısı olmadığını, bunu travmaya bağlı yaptığını söyledi. Ağrı kaynaklı olabilirmiş. Videosunu ekliyorum.
Bu hareket normal. İlaca gerek yok. Vet ne ilacı verdi?

Başında ağrı olduğu için yapıyor da olabilir. Ciddi birşey olduğunu sanmıyorum

Çok çok teşekkür ederim gerçekten. İki gündür ağlamaktan helak oldum çok iyi geldi yazdıklarınız.
Ucuz yırtmış ama. Eğer sıkışsa idi iç kanama geçirme ihtimali ve ölüm gerçekleşme durumu vardı. Allahtan kurtulmuş..
Daha dikkatli olmaya çalışın. Mümkünse kuşu çıkardığınız zaman kapıyı örtün başka yerlere gitmemesi için. Kapıyı örterken falan kuşa bakarak örtün temkinli olun.

Ucuz yırtmış ama. Eğer sıkışsa idi iç kanama geçirme ihtimali ve ölüm gerçekleşme durumu vardı. Allahtan kurtulmuş..
Daha dikkatli olmaya çalışın. Mümkünse kuşu çıkardığınız zaman kapıyı örtün başka yerlere gitmemesi için. Kapıyı örterken falan kuşa bakarak örtün temkinli olun.
Şükürler olsun gerçekten. Gözümden sakınıyorum normalde nasıl oldu cidden anlayamadım, bundan sonra dediğiniz gibi yapacağım. Bir şey olacak olsa şimdiye kadar olurdu değil mi?

Geri