KUŞUM KAFES ZEMİNİNDE

2 damla oilmix ve mercimek kadar entrobacı 25 ml suya mı eklemeliyim yoksa yarısına mı?
Karadenizpet sitesinde oilmix s için 100 ml suya 0,15 ml eklenir demiş yani 0,15 ml 3 damla yapar. Büyük suluğunuz varsa onun yarısından birazcık daha fazla su koyup içine 2 damla oilmix den ekleyin.

Entrobacı ise 25 ml suya pirinç tanesi kadar ekleyebilirsin sorun olmaz 👍🏻

Karadenizpet sitesinde oilmix s için 100 ml suya 0,15 ml eklenir demiş yani 0,15 ml 3 damla yapar. Büyük suluğunuz varsa onun yarısından birazcık daha fazla su koyup içine 2 damla oilmix den ekleyin.

Entrobacı ise 25 ml suya pirinç tanesi kadar ekleyebilirsin sorun olmaz 👍🏻
kuş halsizleşti, kontrol ettim yumurta yapiyormus. az önce kontrol sonrasi kafesine ucarken içindeki yumurta kırılmış hemen alabildiğim kadar butun sivilari ve parcalari aldim. Abi deliricem nolur yardim edin ne yapmam gerekiyor, ilaçlar ağır geldiği için mi halsizleşti. Yumurtanın parcalarini aldim. Aglicam artik. okula gitmem gerekiyor bırakıp gidemiyorum şuan

kuş halsizleşti, kontrol ettim yumurta yapiyormus. az önce kontrol sonrasi kafesine ucarken içindeki yumurta kırılmış hemen alabildiğim kadar butun sivilari ve parcalari aldim. Abi deliricem nolur yardim edin ne yapmam gerekiyor, ilaçlar ağır geldiği için mi halsizleşti. Yumurtanın parcalarini aldim. Aglicam artik. okula gitmem gerekiyor bırakıp gidemiyorum şuan

İlaç kullanmıyoruz ki sakin ol lütfen 👍🏻
Yumurta yaptığı için halsizlik yaşanabilir. Yumurtayı zor çıkarmış ise veya bayadır yapmakta zorlandıysa ondan halsiz düşmüş olabilir. Kanama falan yoksa iştah kaybı falan sorun yok. Kafes tabanına temiz bir şeyler ser kuşu oraya koy,çay tabağına da yem koy kuşun yanına koy ,suluğunu da yakına as. Suluğunun içine vitamin ve probiyotik ekle bugün.

Son düzenleme:
En başında yumurta ihtimalini düşünüp sormuştum size bakın diye,belki de kuşta zaten yumurta vardı ama kolayca yapamadığı için gecikti ve sıkışmadan dolayı da kırıldı..
Yumurta kabuklarının hepsini çıkarabildiysen güzel. Popoda kanama akıntı yoksa sorun yok. Poponun iç kısmı dışarı çıkmış ise temiz bir kulak çubuğunu zeytinyağına batır ve poponun içine geri ittir deriyi.
Vitaminli probiyotikli sudan hazırlayıp birkaç yudum içir. Dinlensin. Yumurtlama sonrası halsizlik yaşanabilir.. çünkü güç kaybederler. Hele ki sıkışma olan kuşlar için durum daha kötü.

Yumurta daha yapim surecinceydi yani minikti. Kanama yok, dün akşam iştah kaybı vardı fakat bu sabah yedi. Dün evde yoktum, akşam geldim sanirim dün çok yememiş çünkü gövdesinde bulunan kisma baktığımda yem çok yoktu. zemine inme hareketi yoktu gece. Şuan mecbur okula gidiyorum, babama emanet ettim, korkuyorum sadece.

En başında yumurta ihtimalini düşünüp sormuştum size bakın diye,belki de kuşta zaten yumurta vardı ama kolayca yapamadığı için gecikti ve sıkışmadan dolayı da kırıldı..
Yumurta kabuklarının hepsini çıkarabildiysen güzel. Popoda kanama akıntı yoksa sorun yok. Poponun iç kısmı dışarı çıkmış ise temiz bir kulak çubuğunu zeytinyağına batır ve poponun içine geri ittir deriyi.
Vitaminli probiyotikli sudan hazırlayıp birkaç yudum içir. Dinlensin. Yumurtlama sonrası halsizlik yaşanabilir.. çünkü güç kaybederler. Hele ki sıkışma olan kuşlar için durum daha kötü.
Yumurta yapım sürecindeydi ve ondan önce yumurtlamisti. 3 kere falan yumurtladi, fazla yumurtluyo, kizistirici yiyecekler vermiyorum bilerek ama önüne geçemiyoruz. Parça tam olarak çıktı zaten, popo dışarı cikmadi.

Yumurta yapım sürecindeydi ve ondan önce yumurtlamisti. 3 kere falan yumurtladi, fazla yumurtluyo, kizistirici yiyecekler vermiyorum bilerek ama önüne geçemiyoruz. Parça tam olarak çıktı zaten, popo dışarı cikmadi.

İyi güzel haber yumurtanın çıkması. Yumurtayı çıkaracağı için dünden halsizlik başlamıştır diye düşünüyorum. Birkaç saate kendine gelir diye umuyorum 👍🏻

Kuş enerjik maşaallah. Dışkısı normal değil ama. Birkaç gün art arda probiyotik takviyesi verin ve gözlemleyin. Bu arada kuşta öğürme kusma falan var mı?
gaga gicirdatmalar, parmagimla oynamalar bile basladi, umarim iyi olucaz :). oilmix entrobac carnispeed 3lüsü yerine entrobac veriyorum o zaman sadece. öğürme, kusma yok ama yem yedikten sonra ağzını açıp kapatıyo, su içince geçiyor.

Evet bayağı düzelmiş. Mineral ve vitamin takviyesi yapın. Özellikle D vitamini calsiyum. Yumurtlamaya devam etmesi yüksek ihtimal. Desteğe ihtiyacı var 👍

Geri