Kuşum hasta mı oldu

Merhaba dün gece 2 den sonra gittikçe güçten düşmüş dün tünekten tüneğe geçiyordu şu an iyice kendini bıraktı burnu tamamen tıkalıydı açtık
-eq0GTQgKfn.jpg
son hali bu şekilde mikostatin verdim yapabileceğim başka bir şey var mı

Yemek yemiyorsa siz besleyin ağızdan. Ağızdan yemezse kursaktan besleme yapmayı bilen birilerinden yardım alıp besletin günde 4 kez falan.

Burun deliklerini temizleyin açık olsun.

Yemek yemiyorsa siz besleyin ağızdan. Ağızdan yemezse kursaktan besleme yapmayı bilen birilerinden yardım alıp besletin günde 4 kez falan.

Burun deliklerini temizleyin açık olsun.
Tamam dediklerinizi yapıyorum

Solunum yolu enfeksiyonu ilerlemiş kuşta.
Doksisilin etken maddeli antibiyotik kullanmak gerekir.
Doksisilin etken maddesi içerip içermediğini sorun veterinerinize verdiği antibiyotiğin

Son düzenleme:
Yumurtayı haşlayıp ılıdığı zaman kuşun önüne koyun,eğer kuş yeterince yerse açlığı bir nebze olsun gider. Ama yemezse müdahale etmek gerek. Mamayı yapın,ağzına çay kaşığı ile verin veya iğnesiz şırınga ile (şırıngaya mamayı çektikten sonra parmağınız ile vurun içinde hava kalmasın) verebilirsiniz ama ağızdan. Kuş mamayı yutunca yeniden mama verin,azar azar yedirin. Birden şırıngayı enjekte etmeyin boşaltmayın.
Eğer böyle de yemezse kursaktan besleme yapılması gerek ama bunu da bilen biri yapmalı,yemek borusu ile soluk borusu ayrımını bilen birileri. Ve aparatı kursağa sokarken kursağa dikkat etmeli.
Elinizde probiyotik varsa mamaya ondan da birkaç damla damlatın.

Merhaba az önce kendisi suyunu içti yeminden 6 7 tane yedi yumurtaya dokunmadı
i9b1FU6.jpg
anlamadığım bir şekilde sürekli bu şekilde kafesin üstüne çıkıyor çıkardığım tüneğini koydum öyle durmasın diye tünekte oturuyor şu an

Verdiği antibiyotik baytril imiş yanında vitamin verdi

Merhaba az önce kendisi suyunu içti yeminden 6 7 tane yedi yumurtaya dokunmadı
i9b1FU6.jpg
anlamadığım bir şekilde sürekli bu şekilde kafesin üstüne çıkıyor çıkardığım tüneğini koydum öyle durmasın diye tünekte oturuyor şu an

Daha rahat nefes almak için böyle dururlar. Kuşta solunum sorunu olduğundan böyle yapıyor yüksek ihtimalle. Suyundan içmesi iyi.
Mutlaka karnını doyurun,7 tane yem ile olmaz.
Suyu içmesi de iyi.

Baytrili kullanın 👍🏻 mikostatini de kullanın.
Veteriner baytrili nasıl kullanmanızı söyledi mi? Kaç damla ve kaç gün kullanın dedi?

Daha rahat nefes almak için böyle dururlar. Kuşta solunum sorunu olduğundan böyle yapıyor yüksek ihtimalle. Suyundan içmesi iyi.
Mutlaka karnını doyurun,7 tane yem ile olmaz.
Suyu içmesi de iyi.

Baytrili kullanın 👍🏻 mikostatini de kullanın.
Veteriner baytrili nasıl kullanmanızı söyledi mi? Kaç damla ve kaç gün kullanın dedi?
3 damla 3 gün sonra kontrole gel dedi

Merhaba yemeğini yaptım yarım milimetre kadar verebildim ne yaparsam yapayım yemiyor ağzına arada bir dal darısı atıyor

Önünde sürekli dal darı olsun. Daha önce hiç yumurta vermiş miydiniz ?

Videoyu izledim. Sanki göğüs kemiği belirginleşmiş gibi. Çevrenizde kuşçu falan varsa kursaktan besleme yaptırın. Veya ağzından zorla yemek yedirmeye çalışın. İştah kaybı olduğundan yemez.. ama siz zorlayın. Yemesi lazım. Ekmek varsa ekmek verin biraz belki yer onu.

Videoyu izledim. Sanki göğüs kemiği belirginleşmiş gibi. Çevrenizde kuşçu falan varsa kursaktan besleme yaptırın. Veya ağzından zorla yemek yedirmeye çalışın. İştah kaybı olduğundan yemez.. ama siz zorlayın. Yemesi lazım. Ekmek varsa ekmek verin biraz belki yer onu.
Önünde yemi dal darısı var daha önce hiç yumurta vermemiştim sadece kendi yemi

Yem dışında yemek vermeye korktuk, zaten 2 ay olmadı bize geleli elle besleme için ağzı dar şırınga alıyorum profesyonel yem de arıyorum

Yem dışında yemek vermeye korktuk, zaten 2 ay olmadı bize geleli elle besleme için ağzı dar şırınga alıyorum profesyonel yem de arıyorum
İnsülin şırıngası alabilirsiniz eczaneden. O şırıngalar daha ince oluyor. İğnesini çıkaracaksınız biliyorsunuzdur zaten.

Geri