Tamam dediklerinizi yapıyorumYemek yemiyorsa siz besleyin ağızdan. Ağızdan yemezse kursaktan besleme yapmayı bilen birilerinden yardım alıp besletin günde 4 kez falan.
Evdeki Malzemelerle Yapılacak Acil Durum MamasıKuşlarımız ağır hastalandığı zaman yemeden içmeden kesilirler. Ve tehlikeli açlık durumu ortaya çıkar.Evde hazır paket elle besleme maması da yoksa acil durum maması dediğimiz mama verilerek açlık durumu telafi edilebilir.
Normalde unlu ürünler kuşlara verilmemelidir, sadece acil duruma mahsus verilebilir.
1 adet yumurtayı haşlamak için cezveye koyalım,kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika süre tutalım 10 dakika kaynamalı. Haşlama gerçekleştikten sonra yumurtanın...
- BeautiBird
- acil durum kuş maması acil durum maması evdeki malzemelerle yapılacak acil durum maması hasta kuşa mama tarifi hasta kuşa ne verilir kursaktan besleme maması kuş elle besleme maması kus maması kuşum yemek yemiyor yumurta maması
- Cevaplar: 2
- Forum: Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi
Burun deliklerini temizleyin açık olsun.
Merhaba az önce kendisi suyunu içti yeminden 6 7 tane yedi yumurtaya dokunmadıanlamadığım bir şekilde sürekli bu şekilde kafesin üstüne çıkıyor çıkardığım tüneğini koydum öyle durmasın diye tünekte oturuyor şu an
3 damla 3 gün sonra kontrole gel dediDaha rahat nefes almak için böyle dururlar. Kuşta solunum sorunu olduğundan böyle yapıyor yüksek ihtimalle. Suyundan içmesi iyi.
Mutlaka karnını doyurun,7 tane yem ile olmaz.
Suyu içmesi de iyi.
Baytrili kullanın mikostatini de kullanın.
Veteriner baytrili nasıl kullanmanızı söyledi mi? Kaç damla ve kaç gün kullanın dedi?
3 damla 3 gün sonra kontrole gel dedi
Önünde yemi dal darısı var daha önce hiç yumurta vermemiştim sadece kendi yemiVideoyu izledim. Sanki göğüs kemiği belirginleşmiş gibi. Çevrenizde kuşçu falan varsa kursaktan besleme yaptırın. Veya ağzından zorla yemek yedirmeye çalışın. İştah kaybı olduğundan yemez.. ama siz zorlayın. Yemesi lazım. Ekmek varsa ekmek verin biraz belki yer onu.
Vermiş olsaydınız alışkın olsaydı şuan çok işe yarardı.Önünde yemi dal darısı var daha önce hiç yumurta vermemiştim sadece kendi yemi
İnsülin şırıngası alabilirsiniz eczaneden. O şırıngalar daha ince oluyor. İğnesini çıkaracaksınız biliyorsunuzdur zaten.Yem dışında yemek vermeye korktuk, zaten 2 ay olmadı bize geleli elle besleme için ağzı dar şırınga alıyorum profesyonel yem de arıyorum
Merhaba kuşun burnunu açamıyorum ne yapabilirim nefes alamıyorİnsülin şırıngası alabilirsiniz eczaneden. O şırıngalar daha ince oluyor. İğnesini çıkaracaksınız biliyorsunuzdur zaten.