Kuşum hasta mı oldu

emir-6

Yeni Üye
Merhaba kuşum son 2 3 gündür daha az hareket ediyor uçmaktan kaçınıyor ve uçtuktan sonra konmakta zorluk çekiyor daha fazla uyuyor. 4 5 aylık bir kuş pet shoptan almıştım eve getirdiğimden beri burnunun üstü geceleri hep ıslanır ve ordaki tüyleri sabah kuruyup katılaşır. Normalden farklı olarak gözlemlediğim kadarıyla sadece çay içmişti.
p5kV-IBn3GN.jpg
Kakası şuan böyle
25ygho.jpg
3 gün önce arada bir bu şekilde yapmaya başladı araştırdım ama ne olduğunu tam bulamadım lütfen yardımcı olur musunuz.

Arkadaşlar son olarak yazmayı unutmuşum nefes alırken titremeye başladı normalde nefes alırken bu kadar fazla hareket etmezdi. Ama aldığım günden beri kanatları nedense sürekli olarak titrerdi

Kuşun videosunu paylaşın. Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.

Merhaba durum güncellemesi yapıyorum
BWSQ9bJs.jpg
dışkısının bugünkü hali
https://streamable.com/2ofno8?src=player-page-share bu da istediğiniz video. eskiden dışarı çıktığında elimize bile zor gelirdi o kadar yerinde durmazdı şimdi üstümüzden ayrılmıyor uçmuyor ve eski haline göre tüylerini biraz kabartmış sanırım

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için veterinere getirdim şimdi

Son durum nedir? Gittiğiniz veteriner kanatlı alanında uzman mı? Teşhis ne ve ilaç verdi mi verdiyse ismi ne ve dozajı ne? Kaç gün kullanacağınızı söyledi mi detay verin 👍🏻

Merhaba trabzonda yaşıyorum kuzey veterinere gittim antibiyotik ve vitamin verdi kuş zayıf düşmüş ishali var ve burun enfeksiyonu yüzünden burnu akıyor dedi. 3 gün sonra gel kontrol edelim uzun süredir hasta olduğu için uzun sürede hastalığı atar dedi. İlaçların ismi yazmıyor. Trabzonda kanatlı hayvanlarda usta bir veteriner bilmiyorum bildiğim tek veteriner olduğu için ona götürdüm. İnternette okuduğum dışkı renginden hastalık teşhisi koyanlar var dedim. Kuş kedi köpek gibi hayvan olmadığı için tahlil yapamayız dediler.

Günde 3 damla sıkıyorum antibiyotik ve vitamin ağzına, zaten kuşların çok çeşitli antibiyotikleri yoktur dedi.

Evet enfeksiyon var. Selçuk beyi etiketlemiştim görmemiş olabilir konunuzu.
Kanatlı hekimi bulmak zor Türkiyede maalesef.
Kuşunuzda öğürme kusma var mı

Solunum yolu enfeksiyonu var kuşta. Selçuk bey görünce size yardımcı olacaktır 👍🏻

Size önerim yarın eczaneden mikostatin veya trifuculan alarak yarım suluğa 6 damla katın veya sabah ve akşam birer damla ağzına damlatarak içirin.

Kuş bitik hale geldikten sonra yazmışsınız keşke 1 hafta önce yazsaydınız. Mutlaka dediğim ilacı da alın işi şansa bırakmak için çok geç.

Kuş bitik hale geldikten sonra yazmışsınız keşke 1 hafta önce yazsaydınız. Mutlaka dediğim ilacı da alın işi şansa bırakmak için çok geç.
Tamam teşekkür ederim kuşun hasta olduğunu anlayamadık ne yazık ki bu dediğiniz ilaçlar veterinerin verdiği antibiyotikle çakışır mı yani hem onu hem sizin dediklerinizi vermek doğru olur mu acaba

Ben bir ilaç önerdim ilaçlar önermedim. Ve mantar ilacıdır antibiyotiklerle çakışmaz merak etmeyin. Sabah 8 de ilacı almış olun. Kuş çok kötü durumda çünkü. Bir umut yaşatırız..

Mikostatin ağır bir ilaç değil. Kullanın 👍🏻

Veteriner hekiminizi arayın ve ne ilacı verdiğini sorup öğrenin. Etken maddesi nedir adı nedir öğrenirseniz iyi olur.
Enfeksiyon var kuşta,solunum yolu enfeksiyonu.
Bununla ilgili mi verdi antibiyotiği, onu öğrenmek gerek.

Geri