Kuşum dışkısını yiyor olabilir, ne yapmam lazım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buraks
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

buraks

Yeni Üye
Yaklaşık 9 aylık bir muhabbet kuşum var, kuşum kurulmuş dışkısını yiyor veya çeşitli sebeplerden(araştırdığım kadarıyla oyun, merak) gagalıyor, ufalıyor, eğer yiyorsa mineral eksikliği olabilir demişler araştırdığım kadarıyla, kafesinde uzun süredir gaga taşı ve kuş kumu mevcut, gaga taşına pek yanaşmıyor ama kumunu düzenli yiyor, yine de sebebi mineral eksikliği olabilir mi bunlara haricen mineral blok ta takmak gerekir mi kafesine, bu arada genel olarak hal ve hareketleri normal gözüküyor, bir hastalıkı belirtisi gözükmüyor, konu ile ilgili görüş ve önerilerinize açığım.

Stresten de yapabilirler bazen. Çok korkmayın sık görülür. Kanatlıoil vitabol ve prozim plus alıp düzenli kullanın. Faydası olacaktır.

Stresten de yapabilirler bazen. Çok korkmayın sık görülür. Kanatlıoil vitabol ve prozim plus alıp düzenli kullanın. Faydası olacaktır.
Bunların ishal vs. gibi bir yan etkileri oluyor mu, bir de aralıklı mı sürekli mi kullanmak lazım, aralıklı kullanmak gerekiyor ise periyodu nasıl olmalı, detay verebilir misiniz rica etsem

İlk sıralar prozim'i her gün vitabolü haftada 2 kez örn p.tesi perşembe günleri.
1 ay kadar sonra haftada 1 vitabol. Haftada 3 kez prozim.

Öneriniz üzerine diğer sorumu da bu konuya ekliyorum, kuşumun gagasında görseldeki gibi soyulma benzeri bir görüntü mevcut, mantar veya başka bir sorun olabileceğini düşündüm, sizlere danışmak istedim, sizce gagasındaki bu durum nedir, ne yapmak lazımdır tedavi amaçlı https://hizliresim.com/dyrewrx

Gagaya ve ayaklara neem yağı sürebilirsiniz besler. Cereye de yarı oranda kanteron, badem veya zeytin yağıyla seyreltip sürün. Vitabol ve probiyotik desteği de toparlamasına yardımcı olacaktır.

Geri