Merhaba arkadaşlar, dişi muhabbet kuşuma 2 hafta önce bir erkek muhabbet kuşu aldım aynı yaşlardalar ikisi de kızgınlıkta. Hatta muhabbet kuşum kızgınlık yumurtası da yapmıştı yaklaşık 1 ay önce. İlk başta kuşçuda çok hareketlenme olmadı aralarında 5-10 gün dursun dediler. Ben de eve götürdüm biraz araştırma yaptım. 2 haftadır tünek sayısını 3 ten 1 e düşürdüm daha hızlı alışmaları için. Tünekteyken yan yana durabiliyorlar, hararetli kavga etmiyorlar bazen gaga atar gibi yapıp dişi kuşum erkek kuşumu tünekten uzaklaştırıyor ama sonra hemen geri konuyor ve kavga çıkmıyor.
Gözlemlediklerim
-Arada birbirlerine yem kusuyorlar ve bazen birbirlerini öper gibi yapıyorlar
-Erkek muhabbet kuşum gagasını dişinin gagasına hafifçe değirir gibi yapıyor sanırım bu çiftleşme isteğiymiş.
-Yine erkek kuşum kafeste oradan oraya hoplayıp zıplıyor çok enerjik ama dişi kuşum izliyor bu durumu.
-İki kuşum da birbirlerine kafa sallıyorlar (bu da ya çiftleşme isteği ya da tanışma belirtisi oluyormuş galiba)
Bunun yanında birbirlerinin kafalarını kaşıdıklarına hiç şahit olmadım. Şimdi becerebilirsem bir de videolarını koyacağım bu sabah çektiğim. Rengi siyah sarı olan erkek.
Gözlemlediklerim
-Arada birbirlerine yem kusuyorlar ve bazen birbirlerini öper gibi yapıyorlar
-Erkek muhabbet kuşum gagasını dişinin gagasına hafifçe değirir gibi yapıyor sanırım bu çiftleşme isteğiymiş.
-Yine erkek kuşum kafeste oradan oraya hoplayıp zıplıyor çok enerjik ama dişi kuşum izliyor bu durumu.
-İki kuşum da birbirlerine kafa sallıyorlar (bu da ya çiftleşme isteği ya da tanışma belirtisi oluyormuş galiba)
Bunun yanında birbirlerinin kafalarını kaşıdıklarına hiç şahit olmadım. Şimdi becerebilirsem bir de videolarını koyacağım bu sabah çektiğim. Rengi siyah sarı olan erkek.