Kuşa boyunluk takıldı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hlya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hlya

Meraklı Üye
Yaklaşık 1 ay önce kuşum sürekli kuyruğunun altını kanat kısmını kaşıyıp kuyruğunu silkeliyordu.Ertesi gün kan gördüm veterinere götürdüm, bir yere sıkışmış olabilir dedi, aslında bildiğim bir yere sıkışmadı ama bazen daracık kapı aralarından geçiyor kontrolümüz dışında aniden.Kanamayı durdurdu veteriner, kan olduğu için sürekli kaşıdığını söyledi, boyunluk taksak strese girer dedi.1 hafta sonra kontrolde iyileşiyor gibi demişti.Son günlerde çok kaşımaya başladı o bölgeyi, tüyler dökülmüş duruyordu yeni tüyler çıkıyordu.Bugün veterinere götürdüm çok kaşıdığı için, kamerayla baktı, tüyler düzensiz dedi o bölgede, ve iltihaplı kökleri.Yeni tüyler çıkıyor kaşınması normal ama düzensiz çok dedi tüy yapısı o bölgede.Sürekli kaşıdığı için de kırıyor kapsülleri dedi, buna benzer şeyler söyledi.Kulakları da temiz değilmiş bu sefer daha önce bunu hiç dememişti.Çok kurumuş cildi dedi.Antibiyotik verdi suyuna damlatıcam bitene kadar her gün,sprey verdi sanırım kristalize su dedi ona, her gün iki kez, en fazla 2 kez sıkarak o bölgelere sürmemi istedi.Boyunluk takmalıyız çünkü o bölgeyi rahat bırakmıcak gibi duruyor dedi.10 gün takılı kalsın takip edelim dedi.Biotin b vitamini takviyesi yapalım dedi.Çok üzüldüm neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum o kadar da dikkat ediyorum.Benim ekstra ne yapmam lazım biotin b vitamini var elimde, nasıl vermeli nasıl bir yol izlemeliyim,nasıl beslemeliyim onu.Boyunluktan dolayı girceği stresi nasıl azaltabilirim.Probiyotiğe gerek yok dedi, dışkısı normal dedi.Zaten anlayamadığım bişi bu veterinerimizdeki probiyotik bakış açısı.Elimde prozim var.Zaten daha öncede elimde olan şeyleri yazmıştım Selçuk Bey biliyor.Çok teşekkürler.

Bunlar 15 gun once cektigim fotograflar.Bugun parazit damlasida yapildi.
Parazit damlası ilk sorduğunuzda önermiştim o zaman yapılmalıydı. Ayrıca şuan o bölgeye neem yağı sürmenizi öneririm. Elinizdeki premiksleri hatırlamam mümkün değil. Yazarsanız nasıl kullanacağınızı tarif ederiz. Cildi nemlendirmek için yağ karışımı bir ürün alabilirsiniz ( oilmiks-s ) gibi ve keten tohumu ve kemdir tohumu verebilirsiniz.

İlk bu kanama için gittiğimde iç parazit için koruyucu bişey vermişti ağzından.Dış parazit için almıştım ama ben bi türlü damlatmaya cesaret edememiştim.Bugün de veteriner damlattı, ama kamerada bir haşere görünmedi de dedi.
Sarimsak yağı
Prozim probiyotik
Avidress plus
Toubenfit e-50
Sedochol
Bt amin forte
Versele laga calci-lux
Gerwit
Depovit Biozinc biotin
Aminasol

Elimde olanlar bunlar dediklerinizi de hemen alırım.Bu neden oldu sizce ne kadar zamanda iyileşir,boyunluk sizce ne kadar kalmalı

Aşırı korumacılık da kuşa zarar verir. Damlatmış olsaydınız şuan belki iyileşmiş olurdu. Veya en azından o ihtimali elemiş olurduk. Size bir liste yapmıştım diye hatırlıyorum ondan devam edin. Mutlaka keten tohumu kullanın ama.

Korumacılıktan değil, damlatmayı beceremem diye, düşündüm çünkü elimde çırpınmadan tutamıyorum, ensesini açıp damlatmayı beceremiceğimi düşündüğümden.Parazit kaynaklı mı sizce bu durum

Korumacılıktan değil, damlatmayı beceremem diye, düşündüm çünkü elimde çırpınmadan tutamıyorum, ensesini açıp damlatmayı beceremiceğimi düşündüğümden.Parazit kaynaklı mı sizce bu durum
Anladım evdekilerden biri destek olursa kolay damlatırsınız. Bir süre sonra bir daha yapmanız gerekebilir. Parazit olma ihtimali yüksek. Ama mantar, egzama vs vs ihtimaller var. Parazit damlaya tepkisini takip edip ona göre yol çizmek gerekir.

Çok sağolun, iyi ki varsınız..hemen bugün söylediklerinizi istedim karadeniz petten..neem yağı için bir tavsiyeniz var mı, marka olarak.

Çok sağolun, iyi ki varsınız..hemen bugün söylediklerinizi istedim karadeniz petten..neem yağı için bir tavsiyeniz var mı, marka olarak.
Rica ederim. Marka farketmez aslında yeterki güvenilir bir ürün olsun. Ben çalıkoğlu markasını almıştım sorunsuz 👍

Selçuk Bey, kus boyunlukla cok huzursuz boyun tuylerini yoluyor, ilk gun bunlar olcak belki ama cikarip antibiyotik krem tedavisiyle mi devam etsem sizce ya da biraz alişmasini mi bekleyim..yemesi iyi yedirdim bugun ama tuy yolmasi uzuyo beni

Depovit biozinc'i yarındam itibaren 3 gün üstüste çeyrek suluğa mercimek tanesi kadar kataral verin.Mesajımı görür görmez başlayın

Depovit biozinc'i yarındam itibaren 3 gün üstüste çeyrek suluğa mercimek tanesi kadar kataral verin.Mesajımı görür görmez başlayın
Bugun yemine yarim cay kaşigi koymustum mesaji gormeden.rif ampul alip kullansam mi sizce.veterinerin verdigi bisey var eve gidince yazabilirim adini hayvanlarda yara tedavisi gibi bisi yaziyodu..sabah hic su iciremedim antibiyotikli suyu, nasil olcak bilmiyorum

Bugun yemine yarim cay kaşigi koymustum mesaji gormeden.rif ampul alip kullansam mi sizce.veterinerin verdigi bisey var eve gidince yazabilirim adini hayvanlarda yara tedavisi gibi bisi yaziyodu..sabah hic su iciremedim antibiyotikli suyu, nasil olcak bilmiyorum
Yemibe derken mamayı mı kastediyorsunuz ? Yeminde dibe çöker yiyemez ki

Kuş boyunlugu 2.gunde genisleterek kasicagi yere ulasti ne yazik ki , ben de cikardim boşuna eziyet çunku artik ona.Veteriner demisti ulaşirsa daha sıki yapicaz ama ben artik bunun için goturmek istemiyorum, cok yoruldum ruhen, oluruna birakmak istiyorum.Her gun banyo yaptirarak nemlendirerek iyilestirmeye caliscam.Bana bu anlamda tavsiyeleriniz var mi.Neem yagi edinene kadar kantoron sureyim mi, yese zarari olurmu .

Kuş boyunlugu 2.gunde genisleterek kasicagi yere ulasti ne yazik ki , ben de cikardim boşuna eziyet çunku artik ona.Veteriner demisti ulaşirsa daha sıki yapicaz ama ben artik bunun için goturmek istemiyorum, cok yoruldum ruhen, oluruna birakmak istiyorum.Her gun banyo yaptirarak nemlendirerek iyilestirmeye caliscam.Bana bu anlamda tavsiyeleriniz var mi.Neem yagi edinene kadar kantoron sureyim mi, yese zarari olurmu .
Kanteron sürün. Ama her yağdan önce veterinerin verdiği solüsyondan sıkın mutlaka. Boyunluğu sıkılaşmtırmanızı tavsiye ederim. Evet onu bir miktar strese sokar ama hastalıkla cebelleşmesinden iyidir. Suyuna antibiyotik mi katıyorum demiştiniz ?

Evet antibiyotik vermisti, ama sıvı alimi az 2 gundur belki bu boyunluk cikinca daha iyi içer.Yemek yemesinde bir problem yok istahi iyi.Tekrar boyunluk takilmazsa ama surekli banyolar solusyon kantoronla kasimasina engel olamaz miyim

Geri