Pelet yem, aynı köpek kedilerde olduğu gibi kuru mama gibi bir şey. Bir çok karışımın birleştirilmiş hali , her iki veteriner de tohumu bırakıp pelet yeme geçilmesi tarafında özellikle iç organlarda problem yaşayan kuşlar için. İstanbul'da ki klinik mi iyi İzmir'de bulunan mı daha iyi muhabbetine hiç girmek istemiyorum , sonuçta her iki yerde olabildiğince bilimsel çalışmaya çalışıyor , daha önce Florya'ya gitmedim ancak Özvete gittim.
Özvet gerçekten pahalı bir yer Floryayı bilmiyorum ancak kuştan alınan örnekleri kendileri değil bir laba gönderip orada inceleniyor ve kültürü yapılıyor haliyle bu işlem bile çok pahalıya mal oluyor. Röntgen de keza çok pahalı.. Ancak en güzel yanı kanatlı hayvanları muayene etmekte ileri derecede tecrübeliler hipnoz yöntemleri kullanarak hayvanı olabildiğince az strese sokarak fiziksel muayene ve röntgen çekimi yapabiliyorlar.
Konu başlığı kuş kumu faydalı mı zararlı mı olmuş ancak konu iki kliniği kapıştırmaya varmış , sonuç olarak arkadaşlar her iki klinik ve çalışanları kuş kumunu tavsiye ediyor o yüzden gereksiz uzatmanın anlamı da yok.