H
Hüseyin Yatkın
Guest
Kardeşim gerçekten çok güzel yaptığın şey aynı yaştayız bende yapmayı planlıyorum fakat kafes kapısı biraz problemli olmamışmı sence ? kapı olayı üzerine çalışsan çok daha iyilerini yapabilirsin
bu kafeste tel yerine kullandın ince cöpşiş çıtalarını kızıştıkları zaman çerez niyetine götürürlerbende baya uğraştım ve sonuç bu Ekli dosyayı görüntüle 1710 Ekli dosyayı görüntüle 1711
Hayirli olsun bol saglikli yavrular alisiniz insallah baya buyuk olmus yer kaplar kuslar icinde genis olmasi guzel2 gun emek sonunda oldu yapmak isteyen detayli bilgi verebilirim mjaz atabilirsiniz
Baya ugrasmissiniz emek vermissiniz disardada super olurcok tskler Insallah cok uzun suredir dusunuyordum sonunda yaptim paylasmak istedim blki birinin bnim gibi isine yarar oda yapsin diye yer kaplasin simdilik dl icerde havalar isininca balkona koycam
Buarada sizce kuşlarım ne zaman çiftleşir. Birbirlerini kaşımalar ve erkeğin dişinin ağzına kusması falan oluyor. Bir kaç kere erkek dişinin üstüne ayağını atmaya çalıştı ama dişi kaçtı.
çok güzel olmuş yaşın önemi yok bence bu işin içinde beyin var birde ben bunu yapmaya kalksam kesin bi yerlerimi inciltitim1 yıl sonra edit: Bu kafesi geçen sene yapmıştım, hepinize yaptığınız yorumlardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kuşlarımı haziran gibi sahiplendirdim. Kafesi de birkaç ay sonra çok yer kapladığı için attım. Bu kafesi yapacak olanlara, yapılan yorumlardan da yola çıkarak bir kaç tavsiye vermek istiyorum. Daha küçük delikli tel kullanın, kafesin kapısını sakın benim gibi strafordan yapmayın kuşlar kemiriyor, mümkünse hazır kafeslerdeki gibi bir tül bulun ve kafesin alt kısmını sarın çünkü ordan çok fazla tüy çıkıyor.
.
Merhaba,
Bir süredir internette kuş kafesi yapımını araştırıyordum sonunda kendim bir kuş kafesi yaptım.
Bu konuda kuş kafesi yapmak isteyen herkese yardımcı olacağım. Yaptığım kafesin ölçülerini, malzemeleri, kullandığım malzemelerin fiyatlarını, yapımını ve yapımındaki püf noktalarını anlatacağım.
Yaptığım kafesin boyutu:
80x50x40 (Uzunluk 80cm, yükseklik 50cm, en 40 cm)
Kullanılan malzemeler:
*4 adet 80cm uzunluğunda çıta
*4 adet 50cm uzunluğunda çıta
*4 adet 40cm uzunluğunda çıta
*502 marka yapıştırıcı
*1 avuç çivi
*Strafor
*1 adet 80x42 tel
*2 adet 80x54 tel
*1 adet 54x42 tel
*plastik kelepçe
*80x52 Kontrplak
Not: Çıtalar 2x1 kalınlığındadır. Kalınlığına dikkat etmezseniz yukarıdaki ölçüler tutmayabilir.
Malzemelerin fiyatları:
*Çıtaları Çağlayanda ki bir marangozdan aldım. Abi sağolsun bedavaya verdi.
*502 marka yapıştırıcı nalburda 3TL
*1 avuç çivi nalburda 1TL
*Strafor evimde vardı o yüzden fiyatını bilmiyorum ama fazla bir şey değil.
*Teller nalburda 15TL
*Plastik kelepçe nalburda 5TL
*Kontrplak marangozda 7TL
Yapımı:
Çıtalar:
Resimde ki gibi birbirlerine çivi ile çakın. Ardından çaktığınız bölgeye yapıştırıcı sürün:
Çıtalar tamam şimdi kontrplak'ı 502 ile kafesin tabanına yapıştırın:
Telleri ve kelepçeleri çıkarma vakti geldi:
Telleri çivi ile tahtaya çakmak çok zor olacağı için ben kelepçe kullandım. Size de kelepçe kullanmanızı öneririm. (Teller için çiviyi sadece en alt kısımı sabitlemek için kullanın. (İşiniz bittikten sonra kelepçelerin uzun kısımlarını kesin.)) :
4 kenarı tel ile kapladıktan sonra 5. kenara üstten sabitlediğiniz straforu koyun. Sonrasında sıradan kafes tünekleri kısa geleceğinden dışarıdaki ağaçlardan kopardığınız ağaç dallarını kafese koyun ve bunları tellere kelepçe yardımıyla sıkıca bağlayın.
Kafesin içine yuvalık, yem, su, gaga taşı ve mürekkep balığı kemiğini koyduktan sonra kuşlarınızı yeni evlerine taşıyabilirsiniz. (Kafesin tabanına kirlendikçe değiştirebilmeniz için kağıt koymayı unutmayın.) :
İşlem tamam
Yapımı 1,5 gün sürdü. Toplam maliyet 31TL
Fotoğraflardan anladınız mı bilmiyorum ancak kafes gerçekten büyük. Kuşlarımın önceki kafesinin 2 katı belki daha da büyük.
Pet Shop'a gidip bu boyutlarda bir kafes almak isteseniz en az 200TL tutar. O da dediğim gibi en az
Not: Kafesin muhteşem olduğunu söylemiyorum. Daha 16 yaşındayım hatalarımı yaşıma verin
Yorum yaparsanız sevinirim