Kuruma - Megabakteri - Megabakteriosis

Temizlik için tedavinin bitmesini beklemeyin, bunu alışkanlık haline getirip standarta bağlayarak uzun süre yapamaniz gerekiyor
Süleyman bey tedaviye başladığım kuşun eşi de kuluçkada. 6 yumurtası var. Bi sıkıntı olur mu

Ben yerinizde olsam tedavi bitinceye kadar biraraya getirmem. Hatta yavrular yem kırmaya başlayınca hem anne hem de yavrulara bir haftalık triflucan uygulamanızı öneririm. Bu hastalığın nasıl bulaştığı kesin olarak bilinmese de, önlem almakta yarar var

Ben yerinizde olsam tedavi bitinceye kadar biraraya getirmem. Hatta yavrular yem kırmaya başlayınca hem anne hem de yavrulara bir haftalık triflucan uygulamanızı öneririm. Bu hastalığın nasıl bulaştığı kesin olarak bilinmese de, önlem almakta yarar var
Doğru söylüyosunuz tamamdır teşekkürler

Merhabalar. Süleyman bey sizinle konuşmuştuk. Benim kuşta bu hastalık var ve ben kuşum için mikostatin ve flagyl tedavisi uygulamıştım tedaviyi bitirdik sonrada 1 hafta vitamin ve probiyotik takviyesi yaptık. Kusması geçmedi hala triflucan ı 5 6 tane eczaneye ecza depolarına sordum artık üretilmiyormuş. Bulamadım anlayacağınız. Bunun muadili başka bir ilaç yok mu?

Eşdeğer ilaç çok. Aslında eczacının sizi yönlendirmesi gerekirdi. Flukonazol etken maddeli başka bir ilaç isteyin. Şurup ya da flakon formunda olması kullanım açısından kolaylık sağlar.

Eşdeğer ilaç çok. Aslında eczacının sizi yönlendirmesi gerekirdi. Flukonazol etken maddeli başka bir ilaç isteyin. Şurup ya da flakon formunda olması kullanım açısından kolaylık sağlar.

Maalesef şurup veya flakon formu yokmuş. Baya araştırdım. En sonunda bu kapsülü aldım.
40E398C3-D7E4-4295-95C1-64F91F1DED47.jpeg

Bu kadar veriyorum bir damla suyla karıştırarak.
60726037-A217-4001-B955-14C730D185FE.jpeg

Biraz daha azaltın veya birkaç damla su ile iyice karıştırıp sabah akşam bir damla verin. Uzun süre kullanın, 5-10 gün gibi kullanımda hem tamemen tedavi edilmeyip tekrar nuksetmesine, hem de ilaca karşı direnç kazanmasına sebep olunabilir. Benim tavsiyem en az 3 hafta kullanmanız

Biraz daha azaltın veya birkaç damla su ile iyice karıştırıp sabah akşam bir damla verin. Uzun süre kullanın, 5-10 gün gibi kullanımda hem tamemen tedavi edilmeyip tekrar nuksetmesine, hem de ilaca karşı direnç kazanmasına sebep olunabilir. Benim tavsiyem en az 3 hafta kullanmanız
Tamamdır dediğiniz gibi yaparım. Peki merak ettiğim bir konu var. Bu hayvan ömrünün sonuna kadar bu ilacı kullanmalı mı . Çünkü anladığım kadarıyla bu ilaç bile tam anlamıyla bir çözüm değil

Tam çözüm değil diyemeyiz, kesin çözüm değil dersem daha doğru olur. Yani bu ilaç rahatsızlığa birebir etkili deme şansımız yok. Ancak kuşun bağışıklık sistemi güçlü ve hastalık çok yayılmamış ise başarılı olma şansı var. Ilk kullanımdan itibaren hastalık üzerinde etki edecektir ama kesin sonuç verip vermeyeceğini bilemeyiz. Inşallah tedavi başarılı olur.

Tam çözüm değil diyemeyiz, kesin çözüm değil dersem daha doğru olur. Yani bu ilaç rahatsızlığa birebir etkili deme şansımız yok. Ancak kuşun bağışıklık sistemi güçlü ve hastalık çok yayılmamış ise başarılı olma şansı var. Ilk kullanımdan itibaren hastalık üzerinde etki edecektir ama kesin sonuç verip vermeyeceğini bilemeyiz. Inşallah tedavi başarılı olur.
İnşallah. Gelişme olursa (inşallah olur) yazarım. Teşekkür ederim

Bugün 6. Gün . İlacı düzenli olarak sabah akşam kullanıyorum. Kusması devam ediyor . Bir düzelme yok

Eğer hiçbir gelişme yok ise öncelikle temizlik ve beslenmesinde herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edin, gerekirse yemini değiştirin, mama vermeyin, suyunun asidik olmasını sağlayın (sirke,limon), ilacın dozunu az miktarda artırın

Eğer hiçbir gelişme yok ise öncelikle temizlik ve beslenmesinde herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edin, gerekirse yemini değiştirin, mama vermeyin, suyunun asidik olmasını sağlayın (sirke,limon), ilacın dozunu az miktarda artırın

Vitakraft kullanıyorum yemini. Yine de değiştirmeli miyim? Ve mamayı da evde kendim yapıyorum yumurta maması. Tamam Suyuna sirke ve limon damlatırım

Geri