Hocam Kuşun gagası soyuldu mantar felan değil bu ayağında da birşey yok sadece gaga soyuluyor elimle kabuğu çektim soğan zarı gibi hafif bi kanama oldu geçti şimdi Soyulan gagadan dolayı öyle absürt duruyormuş
Kafesi 3 Kere Dezenfekte Ettim Herşeyini Geri Taktım Bol Bol Uçurdum Gagası Soyulunca Rahatladı Bide Yıkanmayı Sevmeyen Kuş Zorla Kendini Yıkattırdı Şimdi Kendini Yağlıyor Keten Tohumuda Verdim Kendisine Keyfi Çok Yerinde Kudurup Duruyor Şuan
@BeautiBird ve @Selçuk YÜKSEL Hocama Çok Teşekkür Ederim
Buda Son Hali
Gelişmelerden haberdar Ederim Hergün Düzenli Olarak Uçuyor zaten Dışarda da uçurdum kaçmadığı için o konuda gayet rahatım düzenli kafes temizliğini yapıyorum ense damlası ve selçuk hocanın dediği şeyleride çözersem tamamdırYani konuyla alakası ne anlayamadım bizi değil de kendi bildiğinizi okuyor gibi hissettirdiniz bana. Ve ayrıca umarım kuşu siz yıkamamışsınızdır da kendisi yıkanmıştır.Her neyse söylenmesi gereken her şeyi sizlere söyledik ona göre hareket edip etmemek size kalmış. Kafes temizliğine gelirsek bu rutin bir şeydir zaten haftada 1 veya 15 günde 1 kez profesyonel dezenfektanla temizlenmesi iyi olur virkon s,zefiran gibi dezenfektanlarla mesela.
Düzenli aralıklarla kuşunuzu uçurun ve probiyotik temin edin,karaciğer koruma da alın. Ve ense damlası da yaptırın mutlaka. 3 ayda 1 kez 1 damla rutin olmalı. Gagası düşerse de vakit kaybetmeyip uzman hekime götürürsünüz.Geçmiş olsun yavrucuğa.
İyi günler