Kuşun Gagasındaki Mantar Mı ?

Osmanbey

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar Kuşumun Gagasında Mantar Olduğunu Düşünüyorum Ve Vazelin Sürüyorum.Birde Sürekli Tüy Kaşıma ve Dökme Olayı Var Bit Pirede Yok
Mantar Konusunda Yanılmak İstiyorum Çünkü
Oldukça İyi Bakılan Spreyi Vitamini Eksik Edilmeyen Bir Kuş Kaşıma Olayıda Huy mu Edindi Çözemedim Bilgi ve Görüşlerinizi Bekliyorum.En Ufak Fikire Dahi Açığım.Mantarsada Bunu Kafesine Kendisine Bulaştırabilir mi Taşına Özellikle

Gaga Problemi Hariç Oldukça Sağlıklı ve Enerjisi Yerinde Dışkısında Dahi Birşey Yok

Deforme olmuş. Ayağında da var. Ayağı ayrıca koyu renkli ve gagasında da koyu renk var.Kuşun dışkılarına bakalım.
Kafes tabanına beyaz peçete serin kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın sonra buraya foto atın. Karaciğer hastalıklarında da gaga sorunları olabiliyor. Vitaminleri ne düzende ne sıklıkla veriyorsunuz? Hangi marka ürün kullanıyorsunuz? Sprey dediğiniz şey nedir ve ne için kullanıyorsunuz?
Kuşunuzda başka belirtiler var mı öğürme kusma halsizlik uçamama falan? Kuşunuzun ağırlığı kaç gr?

Üstadım Kuşu Zapt Edemiyoruz Yemede İçmede Uçmada Bir Sıkıntısı Yok Enerjisi Herşeyi Yerli Yerinde Maşallah Bende Anlam Veremedim Sadece Bimden Aldığım Yemden Şüpheleniyorum Yemin Tarihinde ve Tazeliğinde Sıkıntı yok Benim Kuş Dal Darı ve Ak Darı hastası aspur ve nijer yemez Normalde Dal darı ve Ak darı verirdim yada Gold Wingisin Yemini İlk Defa Yemini Değiştirdim Vitamin olayıda mesela 4 Haftada 1 hafta 2 Günde 1 hepsinden veririm sonra keserim 2 haftadır Kesinlikle vermiyorum

Kaşıntısınada bir çare bulamadım
Banyosunu Yapar Biti Piresi Yok

Mantar Olmadığına Eminseniz İçim Rahatladı Vallahi

Kullandığım Vitamin Ve Tüy Bakım Ürünleri [Resim1]

Dışkı Analizi [Resim2]

En Son Kullandığım Yem Bundan Sonra Oldu.
[Resim3]

Ben karaciğer yağlanmasından şüpheleniyorum. Dışkının rengi açık ve yağlı gibi. Rengi haki koyu yeşil tonlarında olmalı normalde.
Gagada ve ayaklarda kararma var karaciğer hastalıklarında gagada belirtiler olabiliyor. Mantar bence yok.
Kullandığınız yemi değiştirin boyalı renkli şeyler içeren yemleri almayın. Profesyonel ürünler kullanmanızı öneririm. Yem markası olarak Versele Laga,Garden Mix pembe şerit gibi yemleri alabilirsiniz. Takviye markası olarak profesyonel geniş içerikli ürünleri olan Kanatlı oil markasını öneririm. Kanatlı oil vitabol ve Kanatlı oil prozim probiyotik öneririm.
O spreyi de kullanmayın,parazit damlası öneriyoruz 3 ayda 1 kez yapmanız yeterli.

Selçuk bey de foruma girince o da konunuza bir baksın @Selçuk YÜKSEL

Ben karaciğer yağlanmasından şüpheleniyorum. Dışkının rengi açık ve yağlı gibi. Rengi haki koyu yeşil tonlarında olmalı normalde.
Gagada ve ayaklarda kararma var karaciğer hastalıklarında gagada belirtiler olabiliyor. Mantar bence yok.
Kullandığınız yemi değiştirin boyalı renkli şeyler içeren yemleri almayın. Profesyonel ürünler kullanmanızı öneririm. Yem markası olarak Versele Laga,Garden Mix pembe şerit gibi yemleri alabilirsiniz. Takviye markası olarak profesyonel geniş içerikli ürünleri olan Kanatlı oil markasını öneririm. Kanatlı oil vitabol ve Kanatlı oil prozim probiyotik öneririm.
O spreyi de kullanmayın,parazit damlası öneriyoruz 3 ayda 1 kez yapmanız yeterli.

Selçuk bey de foruma girince o da konunuza bir baksın @Selçuk YÜKSEL
Boyalı Ürünler ve Sözde Ballı Kraker Kullanmıyorum Kaşıntının Nedenin Parazit Olduğunuda Düşünmüyorum Çünkü Band Çektim Gece Dinledim Tık Yok Dediğiniz Ürünleri Araştıracağım Çok Teşekkür Ederim
Özellikle Sürekli Tüy Dökmesinden Ve Kendini Anormal Kaşımasından Müzdaribim bide bu çıktı işte Dışkı aynen tarif ettiğiniz gibi çok siyah çıktı ışıktan dolayı ben parlaklığı açtım

Boyalı Ürünler ve Sözde Ballı Kraker Kullanmıyorum Kaşıntının Nedenin Parazit Olduğunuda Düşünmüyorum Çünkü Band Çektim Gece Dinledim Tık Yok Dediğiniz Ürünleri Araştıracağım Çok Teşekkür Ederim
Özellikle Sürekli Tüy Dökmesinden Ve Kendini Anormal Kaşımasından Müzdaribim bide bu çıktı işte

Parazit damlası yaptırdınız mı hiç?
Kuşun derisini kontrol ettiniz mi deride mantar gibi şeyler egzama var mı?
Veya tüy dökümündeyse de sık kaşınabilir.
Alerjik reaksiyonda da kaşınma olabilir.
İsterseniz kanatlı kliniğine muayene ettirebilirsiniz.
Bu arada yem paketinizde yemler rengarenk görünüyor. Renklendirici mevcutsa kullanmayın.

Parazit damlası yaptırdınız mı hiç?
Kuşun derisini kontrol ettiniz mi deride mantar gibi şeyler egzama var mı?
Veya tüy dökümündeyse de sık kaşınabilir.
Alerjik reaksiyonda da kaşınma olabilir.
İsterseniz kanatlı kliniğine muayene ettirebilirsiniz.
Bu arada yem paketinizde yemler rengarenk görünüyor. Renklendirici mevcutsa kullanmayın.
Yaptırmadım Malesef Muhabbet Kuşu İçin Bulunduğum Yerde Veteriner Yok Deriyi Göstermek İçin Trend Yolda 2 adet damla buldum önerirseniz kullanayım kaşıntı için yorumlara baktım memnun olanlar var

Son düzenleme:
Bana Kaliteli Bir Ense Damlası Önerirmisiniz ?

Son düzenleme:
Yaptırmadım Malesef Muhabbet Kuşu İçin Bulunduğum Yerde Veteriner Yok Deriyi Göstermek İçin Trend Yolda 2 adet damla buldum önerirseniz kullanayım kaşıntı için yorumlara baktım memnun olanlar var

Herhangi bir veteriner kliniğine gidin,ivermektin içerikli sonu mec-mac ile biten kanatlılar için uygun olan dış parazit damlası alın 0,5 ml bile alsanız uzun süre yeterli olur enjektöre çektirin. Daha az alabilirseniz alın ,5 damla falan alabilirsiniz.
İvomec olabilir misal. Veteriner hekim bilir zaten. Vilmectin almayın ama önermem.

Kuşun ense tüyünü aralayın derisine gelecek şekilde sadece 1 damla damlatın. 15 gün sonra aynı şekilde 1 damla daha yapın. Daha sonraları ise 3 ayda 1 kez 1 damla yapınız.
Damla yapıldıktan sonra birkaç gün deli gibi kaşınabilir normaldir sonra geçer zaten.

Bana Kaliteli Bir Ense Damlası Önerirmisiniz ?
Tollisan u200 bulabilirseniz orijinalini,onu alabilirsiniz. Kanatlılar için üretilmiş parazit damlasıdır 1 sene etkisi vardır. İyi bir ürün ama bulmanız zor olabilir Türkiye'de.

Herhangi bir veteriner kliniğine gidin,ivermektin içerikli sonu mec-mac ile biten kanatlılar için uygun olan dış parazit damlası alın 0,5 ml bile alsanız uzun süre yeterli olur enjektöre çektirin. Daha az alabilirseniz alın ,5 damla falan alabilirsiniz.
İvomec olabilir misal. Veteriner hekim bilir zaten. Vilmectin almayın ama önermem.

Kuşun ense tüyünü aralayın derisine gelecek şekilde sadece 1 damla damlatın. 15 gün sonra aynı şekilde 1 damla daha yapın. Daha sonraları ise 3 ayda 1 kez 1 damla yapınız.
Damla yapıldıktan sonra birkaç gün deli gibi kaşınabilir normaldir sonra geçer zaten.

Tollisan u200 bulabilirseniz orijinalini,onu alabilirsiniz. Kanatlılar için üretilmiş parazit damlasıdır 1 sene etkisi vardır. İyi bir ürün ama bulmanız zor olabilir Türkiye'de.
Dediğim ürünlere baktım markası yok adamlar kendisi doldurup satıyormış trendyolda güvenirlik hak getire

Kafes tabanına beyaz peçete serin siz,kuş 7 tane dışkı yapsın sonra buraya fotoğraf paylaşın tekrar. Renk ayarı ile de oynamayın. Göründüğü gibi çekmeye çalışın ki anlayalım.
Bir de kuşun videosunu paylaşın,Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.

Kafes tabanına beyaz peçete serin siz,kuş 7 tane dışkı yapsın sonra buraya fotoğraf paylaşın tekrar. Renk ayarı ile de oynamayın. Göründüğü gibi çekmeye çalışın ki anlayalım.
Bir de kuşun videosunu paylaşın,Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.
Tamamdır şefim Tollisan U 200 resmini atarmısınız ? @BeautiBird

Dışkı ve video
Uçmasında Felan Sıkıntı Yok Kusma İshal Yok Yerinde Duramayan bir kuş bu evde terör estiriyor 😂
Dışkı

Son düzenleme:
Tüneklere Vazelin Gagaya ve Ayaklara trosyd krem sürdüm bi süre bu şekil devam edeceğiz artık

Dışkı ve video
Uçmasında Felan Sıkıntı Yok Kusma İshal Yok Yerinde Duramayan bir kuş bu evde terör estiriyor 😂
Dışkı

Dışkılar genel olarak normal görünüyor. Videoyu da izledim kuş çok hareketli mâşâallâh.

Şu renkli taşı vermeyin. İçeriği geniş olan bir ürün önerebilirim,Powermax mineral blok taşını öneririm.

images

İÇERİĞİ
★ Kuş kumu ( sıfır incelikte kolay yiyebilir özel grit)

★ Kuş kömürü ( sterlize edilmiş)

★ Kamalar kemiği ( yıkanıp ozel ısıl işlemle sterilize edilmiş )

★ Kil ( doğal )

★ Yumurta kabuğu ( dezenfekte edilmiş ısıl işlem görerek bakterilerden arındırılmıs)

★ Kalsiyum sülfat dihidratın

Extra özel mineraller

Iyot

Mangan

Demir

Cinko

Kobalt

Bakir

Magnezyum

Kafeslerde kalabalığına son verip, kuşların kalsiyum ve mineral ihtiyaçlarını Türkiye'de bir ilk olarak tek bir üründe topladık,

Powermax mineral blok ekonomik büyük boy

6 cm çap 2,5 cm kalınlığındadır.

Aynı zamanda, toz geline getirilip,

Güvercinler

Kanaryalar

Finchler

Doğa kuşları

Civciv ve tavuklarda, kısacası tüm kanatlılarda kullanılabilir.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 11.09.2019 ve α TR-7200042 sayılı izni ile üretilmiştir
(Sitelerinden alıntı yazı)

Dışkılar genel olarak normal görünüyor. Videoyu da izledim kuş çok hareketli mâşâallâh.

Şu renkli taşı vermeyin. İçeriği geniş olan bir ürün önerebilirim,Powermax mineral blok taşını öneririm.

images

İÇERİĞİ
★ Kuş kumu ( sıfır incelikte kolay yiyebilir özel grit)

★ Kuş kömürü ( sterlize edilmiş)

★ Kamalar kemiği ( yıkanıp ozel ısıl işlemle sterilize edilmiş )

★ Kil ( doğal )

★ Yumurta kabuğu ( dezenfekte edilmiş ısıl işlem görerek bakterilerden arındırılmıs)

★ Kalsiyum sülfat dihidratın

Extra özel mineraller

Iyot

Mangan

Demir

Cinko

Kobalt

Bakir

Magnezyum

Kafeslerde kalabalığına son verip, kuşların kalsiyum ve mineral ihtiyaçlarını Türkiye'de bir ilk olarak tek bir üründe topladık,

Powermax mineral blok ekonomik büyük boy

6 cm çap 2,5 cm kalınlığındadır.

Aynı zamanda, toz geline getirilip,

Güvercinler

Kanaryalar

Finchler

Doğa kuşları

Civciv ve tavuklarda, kısacası tüm kanatlılarda kullanılabilir.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 11.09.2019 ve α TR-7200042 sayılı izni ile üretilmiştir
(Sitelerinden alıntı yazı)
Teşekkür Ederim Başka Forumda da Mantar Dediler Ben Yine Önlemi mi aldım keşke @Selçuk YÜKSEL Bey de görseydi onunda yorumunu merak ettim

Bende kuşta karaciğer rahatsızlığı olduğunu ve ayrıca hormonal dengesizlik yaşadığını düşünüyorum. Neem yağı alıp sabah akşam gagaya sürün bolca sürün doğal bir yağdır zarar vermez.

Ayrıca deve dikeni tohumu ve keten tohumu vermenizi öneririm. Deve dikeni günde bir silme çay kaşığı keten tohumu ise 2 çay kaşığı kadar ayrı bir yemlikte verin. Ayrıca kanatlıoil kadochol alıp kullanmanızı ve enzim içerikli bir probiyotik kullanmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca bol bol uçmalı ve günde en az 10 saat uyuyacağı şekikde her gece aynı saatte uyumalı.

Bende kuşta karaciğer rahatsızlığı olduğunu ve ayrıca hormonal dengesizlik yaşadığını düşünüyorum. Neem yağı alıp sabah akşam gagaya sürün bolca sürün doğal bir yağdır zarar vermez.

Ayrıca deve dikeni tohumu ve keten tohumu vermenizi öneririm. Deve dikeni günde bir silme çay kaşığı keten tohumu ise 2 çay kaşığı kadar ayrı bir yemlikte verin. Ayrıca kanatlıoil kadochol alıp kullanmanızı ve enzim içerikli bir probiyotik kullanmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca bol bol uçmalı ve günde en az 10 saat uyuyacağı şekikde her gece aynı saatte uyumalı.
Sağ olun selçuk hocam bazı forumlarda Mantar olduğunu hatta resimlerde resime göre sol ayağının altındaki yerde de olduğu söylediler Şimdi Ayağına Baktım Birşey yok
Hocam Bana Birde Sağlam Ense Damlası Lazım Vilmectin Önerdiler İnternette bulamadım

Son düzenleme:
Geri