Kuşum uçamıyor

beybi2001

Yeni Üye
Merhaba, bu sabah kuşumun sol kanadındaki uzun tüylerin döküldüğünü ve bu yüzden düzgün uçamadığını gözlemledim. Uçmaya çalıştığı zaman yere düşüyor ya da bir yerlere çarpıyor. Kafesinde fotoğraftaki tüyleri buldum ve aynı kanadı diğer fotoğraftaki gibi açıyor. Neden böyle olmuş olabilir ne yapmalıyım lütfen yardım edin

simdi kanadini boyle aciyor. uyuklamaya basladi. ucamayinca bi yerlere carpip dustu ben de ilk ne oldugunu anlamadim. ondan korkmus olabilir diye dusundum. ne yapabilirim kusumu rahatlatmak icin?

Su an daha sakin keyifsiz degil diskisinda da problem yok ama hala ucamiyor. Normalde cok hareketli hic kafeste durmak istemeyen bir kus simdi de kafesten cikmak istiyor ama dustugu icin bir yeri incinir diye cikaramiyorum. Ne yapabilirim bilen biri yardımcı olabilir mi lutfen?

Kafeste korkup çırpınmış olmalı kanadı incimiş sanırım. Bir süre kafesten çıkarmayın ağrısı geçene kadar 3 gün falan. Ayrıca multi vitamin ve probiyotikle destekleyin. Kanadı sürekli açık durmuyor değil mi ?

Kafeste korkup çırpınmış olmalı kanadı incimiş sanırım. Bir süre kafesten çıkarmayın ağrısı geçene kadar 3 gün falan. Ayrıca multi vitamin ve probiyotikle destekleyin. Kanadı sürekli açık durmuyor değil mi ?
yanitiniz icin cok tesekkur ederim, hayir surekli degil arada aciyor su an eski haline dondu keyfi yerinde hatta kafesten cikmak istiyor surekli. ama cikardigim zaman da ucmaya calisiyor. dusen tuyler geri cikmadan tekrar ucabilir mi peki? rohnfriedin vitaminini ve probiyotigini kullaniyorum normalde kac gun aralikla vereyim?

Bana kalırsa kanatlar yarı boyuta ulaşana kadaruçmasın. Haftada 2 gün gerwit 3 gün enterobac ayrı günlerde 👍

10-15 gün sürer ortalama. 2 günde bir haşlanmış yumurta verin süreç biraz kısalır.

10-15 gün sürer ortalama. 2 günde bir haşlanmış yumurta verin süreç biraz kısalır.
Merhaba yumurtayi tam olarak nasil vermeliyim daha once hic vermemistim de. Bir de fotografta gostermeye calistim tuyleri dokulen kanadi daha siskin duruyor kirik catlak gibi veterinere goturmem gereken bir durum olabilir mi kusumun kanadinda?

Kanadini bugun biraz daha aciyor gibi fotograftaki gibi arkaya dogru acip bi sure oyle tutuyor

Kanadı incidiği için kas spazmı var biraz. Geçecektir. Dediğim şekilde protein ve vitaminle destekleyin onu.

Evet yumurta hem boyar dışkıyı hem de sıvılaştırır. Probiyotik de verin en geç 2 günde bir.

Evet yumurta hem boyar dışkıyı hem de sıvılaştırır. Probiyotik de verin en geç 2 günde bir.
Tekrardan merhabalar, kusum artik kanadini acmiyor ve surekli kafesten cikmak istiyor. Bagiriyor ilgimi cekmeye calisiyor her zamanki hareketleri. Ama kanadinin uzadigini sanmiyorum ucabilir mi bilmiyorum. Kafesten cikamadigi icin stres olmasindan da korkuyorum ne yapabilirim sizce?

Çıkabilir çıkmasına ama sert kanat çırpması durumunda tüy kökleri patlayıp kanayabilir. Uçmayacaksa çıkarın ama mutlaka uçmayı deneyecektir. Bence birkaç gün çıkmasın. Probiyotik ve haşlanmış yumurtaya devam..

Çıkabilir çıkmasına ama sert kanat çırpması durumunda tüy kökleri patlayıp kanayabilir. Uçmayacaksa çıkarın ama mutlaka uçmayı deneyecektir. Bence birkaç gün çıkmasın. Probiyotik ve haşlanmış yumurtaya devam..
Evet buyuk ihtimalle ucmak isteyecek ama su an yerinde duramiyor kafesin icinde ordan oraya gidiyor surekli. Stresini azaltmak icin ne yapabilirim sizce?

Geri