hemen konuya girmek istiyorum. Kuşum ölmek üzere.İlk başta kuş tüye girmiş bu mevsimde gireceğini düşünemedim çok kaşınınca kaşıntı spreyi sıktım. Elime gelmeyen kuşu zorla elime aldım o sırada halbuki tüydeymiş. Tüylerini döktü yerine yenileri çıktı. Bir hafta boyunca kesintisiz vitamin takviyesi yapmıştım ama suyunu iki günde bir değiştirdim. Normalde suluğa 20 damla diyor ama ben 3 damlatıyordum. Doz aşımı olmuş mudur bilmiyorum.Vitamin verdiğim hafta dışkısı beyazımsı olmuştu. Diğer hafta kuş ishal oldu. Koyu yeşil su dışkılamaya başladı. Veterinere gidince mevsim geçişi diyerek antibiyotik verdi. 16 gün antibiyotiği günde iki damla verdim. Şırıngayla verdiği için ne verdiğimi bilmiyorum şeffaf renkli bir antibiyotik. Daha sonra geçmediğini veterinere dedim o da 1 aya kadar tedavi uzayabilir dedi. O sırada diyetine dal darı soktum. 5 güne yakın bir süre dal darıyı ishali kessin diye verdim. En son arkasından kan damladı. Galiba anüsü yırtıldı. Bir daha kan damlamadı. Yani dışkısında kanlı ishal olmadı.Başka veterinerlere gittim. Sky cocmix doğal vitamin dedi. 3 gün verdim. Daha sonra 2 gün ge oral. İshali geçmedi. Zar zor diazyme 256 buldum. 4 gün boyunca günlük 8 saat suluğunda probiyotik kaldı. Bugün e coli olduğunu düşündüğümüz için sulphamezatine vermeye başladım. Ama kuş acayip halsiz. Diazyme verdiğim zaman kendine geldi biraz ama tekrar eski haline gelmeye başladı. Akşam olunca yem yedirdim baya yedi. Dal darıyı sulphamezatine verdiğim için kestim. Su çok aşırı içiyor yemini yiyor ama bugün biraz kusmuş olabilir. Hatta dışkısında birkaç yem taneleri de olabilir. Kuş bir aydır ishal.5 haftadır tüyde. Aşırı derecede zayıfladı. Bazen üstte tünekte duruyor bazen yemlikte uyuyor yani aşağıda. Hastalığı nedir bi tahmini olan varsa kütfen yazaın. Ben böbrek veya e coli olabilir diye düşünüyorum . Gaga renginde veya ayaklarında bi renk değişimi yok. Dışkının son halini atıyorum