Kuşum çok ürkek ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan majer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

majer

Yeni Üye
Bugün ikinci başlık açışım o yüzden mazur görün,çünkü bu siteyi yeni keşfettim.
bir buçuk ay önce aldığım muhabbet kuşum çok ürkek,zor bela koluma parmağıma konmasını alıştırdım ama o da ben o uçarken ayakte dikilip kollarımı iki yana açarken konuyor.Birde parmağıma geldiğimde diğer parmağımı hafif uzatınca kendini ya aşşağıya sarkıyor ya uçup kaçıyor ya da aniden gagalıyor ama acıtmadan.
Bazen sabrımı zorluyor hani insan üzülüyor.Acaba bir buçuk iki ay az bir zaman mı ? ne yapmalıyım ?

ilk aldığımda daha 45 günlüktü ve o günden bu yana 2 ay gibi zaman geçti.Tabi ilgilendim hep ama yine ürküyor

normalde küçük kuşları eğitmesi daha kolay olur derler.
ama kuştan kuşa değişeiliyor demekki

Evet ama birşeyler yanlış gidiyor ama ne.Ters harekette yapmadım yanlışlıkla korkutmadımda

dostum, eline konması için kafeste alıştırma yap önce. parmağını uzat göbeğine doğru o kendi binecektir. daha çok yeni ben 3 gün oldu alalı. ama şimdiden omzuma koyduğum zaman duruyor ve kendini sevdiriyor mıcıklıyorum yani. sen sevebiliyomusun kafesin içinde bir dene

kafeste olsun dışarda olsun parmagımı uzatınca geliyor ama işte sadece geliyor :) hafiften diğer parmağımla sevmeye kalkışsam kendini ya geri atıyor ya saldırıyor yada kaçıyor.Bazende pc açıkken geliyor tepesine konuyor.Karaktersiz dengesiz bir manyak aldık :) şaka bir yana böyle giderse yanına dişi alacağım

Alırsan hiç alışmaz sana bence. Bunların her birinin karakteri farklı oluyormuş. Senin ki galiba az gıcuk :). Kafesin içinde sevmeyi denedin mi peki ?

zaten son 2 3 haftası kaldı alıştı alıştı alışmadı dişi geliyor :) kafes içinde dışında hiç bir şekilde sevdirmiyor yani sadece parmagımı uzatınca geliyor ama ne yanağını ne boynunu hiçbir şekilde dokundurtmuyor.Bu beslediğim 3.kuş ama en gıcığı bu çıktı :)

"Olmayınca, olmuyor" maalesef. Bende 2 ay önce cennet papağanı almıştım biraz büyüktü anlaşamadık ve en doğru kararı vererek kendisini başka birine verdim, o kişi ile şu an arası çok iyi, benden daha sabırlı çıktı ve kuşu eğitmeyi başardı. İnşallah senin kuşun da sana alışır.

Kuşu eline alıştırmak için kuşu 3-4 saat yem verme sonra eline yem dök ürkütmeden kafesin içine uzat o zaten yiyecektir aç olduğundan bunu bir hafta boyunca yap alışır ben öyle alıştırdım :)

Kuşu eline alıştırmak için kuşu 3-4 saat yem verme sonra eline yem dök ürkütmeden kafesin içine uzat o zaten yiyecektir aç olduğundan bunu bir hafta boyunca yap alışır ben öyle alıştırdım :)
onuda denedim yiyorda :) çok değişik çıktı örnek vermek gerekirse dün pc klavyesinde dolaşıp parmaklarımla oynuyordu elime kafama konuyordu,ancak bugün yanıma dahi gelmiyor.Sanırım sabırla bekleyeceğim beyfendiyi

"Olmayınca, olmuyor" maalesef. Bende 2 ay önce cennet papağanı almıştım biraz büyüktü anlaşamadık ve en doğru kararı vererek kendisini başka birine verdim, o kişi ile şu an arası çok iyi, benden daha sabırlı çıktı ve kuşu eğitmeyi başardı. İnşallah senin kuşun da sana alışır.
inş.Aslında sabırlı biriyimldir ancak bu kuş sabır taşını çatlatır.:)

onuda denedim yiyorda :) çok değişik çıktı örnek vermek gerekirse dün pc klavyesinde dolaşıp parmaklarımla oynuyordu elime kafama konuyordu,ancak bugün yanıma dahi gelmiyor.Sanırım sabırla bekleyeceğim beyfendiyi
Kuşunuz dişiyse dişiler biraz ürkek olur ve ele fazla gelmez

çok yanlış bir yöntem kesinlikle böyle bir şey yapmayın !

yok dişi değil bir başka başlıkta kuşumun ırkı ve cinsiyeti nedir diye açtığım başlıkta resimler vardı.
bende aynısını yaşadım asla öyle bir şey yapmadım 8 ay baktım elime bile gelmiyordu ama sonunda alısmayacagını anlayınca değiştirip 4 aylık bir yavru aldım ona sevigyle yaklasınca şimdi konusmaya calısıyor omzumuzdan kafamızdan inmiyor ,ilk getirdiğinizde ki şartlar çok önemli sizi arkadası olarak görmeye basladıgında her şey bi anda oluveriyor benimki ilk geldiğinde yem yemedi su içmedi hatta yüzüme bile bakmadı kafeste sevdim 3 4 gün sonra ccıkardım ama zorla böyle hani istemiyordu korkuyordu sonra bi gün dedim bugun kendi çıksın bıraktım kafesi 3 4 saat bekledi sonra bi attı kendini dışarı atış o atış :D

bende aynısını yaşadım asla öyle bir şey yapmadım 8 ay baktım elime bile gelmiyordu ama sonunda alısmayacagını anlayınca değiştirip 4 aylık bir yavru aldım ona sevigyle yaklasınca şimdi konusmaya calısıyor omzumuzdan kafamızdan inmiyor ,ilk getirdiğinizde ki şartlar çok önemli sizi arkadası olarak görmeye basladıgında her şey bi anda oluveriyor benimki ilk geldiğinde yem yemedi su içmedi hatta yüzüme bile bakmadı kafeste sevdim 3 4 gün sonra ccıkardım ama zorla böyle hani istemiyordu korkuyordu sonra bi gün dedim bugun kendi çıksın bıraktım kafesi 3 4 saat bekledi sonra bi attı kendini dışarı atış o atış :D
şuanda kafesi açık ve kafes tepesinde geziyor kafa sallıyor konuşmaya çalışıyor vs ama gelmiyor :) ben gidip parmağımı uzatmazsam tabi:) neyse biraz daha bekleyeyim olmadı değişmek istemiyorum ama bakalım :)

şuanda kafesi açık ve kafes tepesinde geziyor kafa sallıyor konuşmaya çalışıyor vs ama gelmiyor :) ben gidip parmağımı uzatmazsam tabi:) neyse biraz daha bekleyeyim olmadı değişmek istemiyorum ama bakalım :)
hareketli ve oyuncu bir kuşsa zaten değiştirmeyin benimki hiç bi şekilde ötmez ve haraket etmezdi mecbur kaldım ,siz üstüne gitmeyin fazla konusun her gün uyandıgınızda gün içinde sadece gözüne bakarak güvenecektir size:) ama sakın yem vermemek gibi bir şey yapmayın

Geri