Koksidiyoz mu ?

Ben iç mantar dan şüpheleniyorum. İlerleyen dakikalarda bir kaç tane daha dışkı fotoğrafı atın bakalım. Kuşun şu anki durumu nasıl, iştahı, keyfi nasıl. Kabarıklık varmı
Hala kabarık keyifsiz ancak iştahı iyi iştahımda sıkıntı yok ama erkekle eskisi gibi ilgilenmiyo kafesten çıkmıyo

Son düzenleme:
İç mantar var. Flukonazol etken maddeli ilaç kullanman gerekiyor

Elimde CANDISEPT(flukanazol) 100MG/50 ML serum var lakin bu insanlar için yani 1 ml de 2 mg etken madde var. lakin kuşa direk ağız içine vermek istiyorum. Çünkü suya katınca etkinliği tartışılır. Ağzına günde ne kadar vermem gerek.

Sorma nedenim şudur ki genelde tabletleri suya katıp 1-2 damla damlatıyorlar lakin burda bir dozaş sıkıntısı gündeme geliyor. Sonuçta flukanazol basit bir ilaç değil ve kuşumda tolerasyon gelişmesini istemiyorum. Net bir açıklama yaparsanız sevinirim. Bu arada sağlıkçıyım insanda kullanılan tüm ilaçların doz ayarlamasını yapabilirim lakin kuşlarda max-min doz ayarlamasıno bilmiyorum

Son düzenleme:
Elimde CANDISEPT(flukanazol) 100MG/50 ML serum var lakin bu insanlar için yani 1 ml de 2 mg etken madde var. lakin kuşa direk ağız içine vermek istiyorum. Çünkü suya katınca etkinliği tartışılır. Ağzına günde ne kadar vermem gerek.

Sorma nedenim şudur ki genelde tabletleri suya katıp 1-2 damla damlatıyorlar lakin burda bir dozaş sıkıntısı gündeme geliyor. Sonuçta flukanazol basit bir ilaç değil ve kuşumda tolerasyon gelişmesini istemiyorum. Net bir açıklama yaparsanız sevinirim. Bu arada sağlıkçıyım insanda kullanılan tüm ilaçların doz ayarlamasını yapabilirim lakin kuşlarda max-min doz ayarlamasıno bilmiyorum
Bu konuda Ayhan Otçuoğlu beyin ki kendisi çok güvenilir bi ustadır burada da,iç mantar tedavi videosunu izlemenizi öneririm yazarsanız bu şekilde kolaylıkla bulursunuz zaten.Önerdiği ilaç ve dozajı son derece güvenli kuşlar için.O şekilde uygulamanızı tavsiye ederim.Ben şahsen önerilerine gözüm kapalı güvenirim.

Ayhan otçuoğlunun iç mantar tedavisi videosu var onu izleyebilirsiniz. Benim kuşumda da iç mantar vardı. Flucan 150 mg(flukonazol) 1 kapsül ilacını aldım. Suyuna 1 pirinç tanesi kadar ekledim. 1 gün flucan lı su, 2 gün normal su. Bu şekilde 5 kere yapın yani 1 flucan lı su 2 gün normal su, 1 kere oluyor.

Candısept serum kullanmayın. Flucan ya da zolaxı kullanabilirsiniz. Ayhan otçuoğlunun videosunu izleyin.

Liseden bir veteriner arkadaş buldum onla götüştüm. Candicept serumdan ağızlarına 1 er damla yada 100 ml sularına 1 cc damlatabilirsin dedi. Her gün verip 10 gün tedavi süresi ekledi. Eğer geçmezse bactirim + flagyl başlayacaz . Ama şuan biraz daha iyiler. Dışkıları düzelmeye başladı. Tek sorun tüyleri aşırı dökülmeye başladı umarım oda tez zamanda düzelir.

Liseden bir veteriner arkadaş buldum onla götüştüm. Candicept serumdan ağızlarına 1 er damla yada 100 ml sularına 1 cc damlatabilirsin dedi. Her gün verip 10 gün tedavi süresi ekledi. Eğer geçmezse bactirim + flagyl başlayacaz . Ama şuan biraz daha iyiler. Dışkıları düzelmeye başladı. Tek sorun tüyleri aşırı dökülmeye başladı umarım oda tez zamanda düzelir.
Tm o zmn veteriner arkadaşınızın dediklerini yapın

Geri