rajanbuckner
Yeni Üye
Selamlar, foruma yeni üye oldum.
1,5 yaşındaki muhabbet kuşum dün şehir değişikliği sebebiyle maalesef 1 saat kadar klimalı serbest, 1-2 saat kadar da kafesteyken camlar açık şekilde arabada seyahat etti. Kafesi de gece boyunca doğrudan olmasa da açık kapının olduğu odada durdu. Bir an olsun durmayan sürekli hareketli yavrucak sabahtan beri 5-10 dakika haricinde sürekli uyuma modunda. bir an hiç bir şeyi yok gibi canlanıyor kafesten çıkıp diğer odalara uçuyor tekrar kafesine giriyor fakat sonra uyku moduna geçiyor. Hiç yapmadığı şekilde kafeste saldırganlaştı elimi içeri sokmuyor ve ısırıyor bunu ilk defa yapıyor. Velhasıl yavrucağız sağlam soğuk aldı.
--Bu olaydan bağımsız kuşum sevdiği oyuncaklara sık sık yem kusar ve bundan sonra ağzında ve çıkan yemlerde kötü koku olur.--
Son olayı farkettikten sonra yaptıklarım;
-tüm kafesini temizleyip, alta temiz peçete açtım.
- suluğuna 4-5 damla limon koydum ve kafesine ara ara yediği elma ve portakal taktım çok az tadına bakar gibi oldu fakat yemedi.
- yemliğine haşlanmış patates koydum.
peçetede farkettiklerim;
2 defa çok büyük tek parça koyu yeşil uzun bir dışkı,
çokça bembeyaz dışkı
bol bol da yem kustu bunu yaparken zorlanıyordu.
elimdeki ilaçlar şunlar;
ishal için avidiare ve vitamin için alpha-ast diye bir damlalık. fakat sktleri 2023 aralıkta dolmuş kullanamadım..
her kuş besleyenin kanayan yarası olan veterinersiz bir bölgedeyim, sizden ricam bu yavrucağı nasıl ayağa kaldırabilirim adım adım yönlendirir misiniz?
kullandığım yem ve diğerleri;
Quik Kuş Kumu 250 G
Kuş ve Kafes durumunu gösteren video;
1,5 yaşındaki muhabbet kuşum dün şehir değişikliği sebebiyle maalesef 1 saat kadar klimalı serbest, 1-2 saat kadar da kafesteyken camlar açık şekilde arabada seyahat etti. Kafesi de gece boyunca doğrudan olmasa da açık kapının olduğu odada durdu. Bir an olsun durmayan sürekli hareketli yavrucak sabahtan beri 5-10 dakika haricinde sürekli uyuma modunda. bir an hiç bir şeyi yok gibi canlanıyor kafesten çıkıp diğer odalara uçuyor tekrar kafesine giriyor fakat sonra uyku moduna geçiyor. Hiç yapmadığı şekilde kafeste saldırganlaştı elimi içeri sokmuyor ve ısırıyor bunu ilk defa yapıyor. Velhasıl yavrucağız sağlam soğuk aldı.
--Bu olaydan bağımsız kuşum sevdiği oyuncaklara sık sık yem kusar ve bundan sonra ağzında ve çıkan yemlerde kötü koku olur.--
Son olayı farkettikten sonra yaptıklarım;
-tüm kafesini temizleyip, alta temiz peçete açtım.
- suluğuna 4-5 damla limon koydum ve kafesine ara ara yediği elma ve portakal taktım çok az tadına bakar gibi oldu fakat yemedi.
- yemliğine haşlanmış patates koydum.
peçetede farkettiklerim;
2 defa çok büyük tek parça koyu yeşil uzun bir dışkı,
çokça bembeyaz dışkı
bol bol da yem kustu bunu yaparken zorlanıyordu.
elimdeki ilaçlar şunlar;
ishal için avidiare ve vitamin için alpha-ast diye bir damlalık. fakat sktleri 2023 aralıkta dolmuş kullanamadım..
her kuş besleyenin kanayan yarası olan veterinersiz bir bölgedeyim, sizden ricam bu yavrucağı nasıl ayağa kaldırabilirim adım adım yönlendirir misiniz?
kullandığım yem ve diğerleri;
Enjoy Muhabbet Kuşu Yemi Vitaminli 400 Gr
Quik Kuşlar İçin Enerji Bloğu, Portakallı, 2'li
Quik Kuşlar İçin Gaga TaşıQuik Kuş Kumu 250 G
Kuş ve Kafes durumunu gösteren video;
![streamable.com](https://cdn-cf-east.streamable.com/image/8t4xmx.jpg?Expires=1730843581820&Key-Pair-Id=APKAIEYUVEN4EVB2OKEQ&Signature=mSqX45aymr9zGDQ3sG7l1Bw~azPL1-g5Dd2vQGHcrmVoRLRIdpZANE~W3ihGHG5PHItRRJD7LPiylcGx8hYiWDeNjK553SBxRBn~t-r5aGy4AdBMm5~T8304UtgL9Hy9gwBs0tcckZ2mkhgQsRSejLfXrMbek2zo0oEGL6T74HeKlBcmJfOi-vUT3A5~gFjkre3jrlFoy07Waqi~TqiXD9lgQN8MzkcVYHzlzs83NJ6-6a3CavLVb5ceiY79JVi5vyo4j0Spr-fwolszQ5USnlhccyFDUqJ5CYmdBfOzjvXhAs4kiupKAn1vU54m5rDh6oodXUfY12BXDHU3I8lA7A__)
Son düzenleme: