huseyinacikoz066
Paylaşımcı Üye
teşekkür ederim..B vitamini bana pharmax aminosolü de tavsiye etmişlerdi aklınızda bulunsun
teşekkür ederim..B vitamini bana pharmax aminosolü de tavsiye etmişlerdi aklınızda bulunsun
Çekilen tüy geri çıkar sorun olmaz şayet acı çekmiyor, kanama olmuyor ise devam edin baktınız ki aşırı tepki verdi yada kanama oldu bırakın ertesi gün devam edin.hocam hepsini tek seferde mi çekeyim ? veterineri aradım çekme mantıklı ama hepsi geri gelmeyebilir dedi. napacamı şaşırdım doğrusu
Sizde benim gibisiniz uzaması zaman alsada ne bileyim bende çekemezden..dün kalınlardan 1 tanesi çok kolay gelmişti. lakin ince tüplerden en uçtakini çekemedim kızardı kanadının derisi kanamadı ama canı yandı. devam edemedim..
tüplerin araları çok dar birbirine yakın yapamıyorum anlayan insanda yok çevremde. canı çok yandı devam edemeyeceğim galiba.. hayvanında böyle kalmasını istemiyorum nasıl olacak bilmiyorum.
ard arda tüye soksam nijer, yulaf b vitamini gibi şeylerle kendi yolmaz mı acaba ?
Çekemezdim.Sizde benim gibisiniz uzaması zaman alsada ne bileyim bende çekemezden..
Günde 1'den kastı günde 1 tüpçük ise işkence olur sonu gelmez... Ya aynı gün tamamını çekin yada 3-4 gün içerisinde çekim işlemini bitirin.sürüyle veteriner aradım. probiyorik ve vitamin takviyesi yap dedi. 3-4 hafta takviyeye devam et dedi uzama görülmezse günde 1 çek dedi.
mecbur böyle deneyeceğim. çekincede yani 40 telek varsa belki 30 u gelcek 10u gelmeyecek kuşa göre değişiyor dedi.
çok teşekkür ederimAnkara da üretim yapan arkadaşım var. Bana ulaşın. Kuşu götürün o çeksin..
Hüseyin bu kuş senin ha yumurtladı ha yumurtlıycak olan çiftin yavrusu dime. Maşallah güzel bi yavruymuş. Çekim işlemi bittiğinde eğitmeye de çalış bari bu kadar acıyı boşa çekmemiş olsun hayvan.tamamdır bugün bir üretimhaneciyle konuştum. cımbızla kolayca yapıalcabileceğini söyledi.
ciddende yapabildim çok şükür 6 sağ kanattdan 6 soldan çektim.canı yanmadı herşey normal elime bile geldi. kanama vs olmadı.
3 güne böldüm yarında 6 şar çekeceğim. öteki günde bitmiş oluyor.
evet benim çiftimin yavrusu ismi zeytin. elime geliyor. ayağımdan omzuma kadar tırmanıyor ama parmak ucundan korkuyor.Hüseyin bu kuş senin ha yumurtladı ha yumurtlıycak olan çiftin yavrusu dime. Maşallah güzel bi yavruymuş. Çekim işlemi bittiğinde eğitmeye de çalış bari bu kadar acıyı boşa çekmemiş olsun hayvan.