Kakadu Papağanı Özellikleri

alpdna

Yönetici
Yönetici
Katılım
12 Haz 2016
Mesajlar
1,405
Tepkime puanı
724
Birds 133.jpg
d2f03d4196d3c924a89e38ed8e131942.jpg



Kakadu Papağanı Özellikleri

Kakadu papağanı en gelişmiş taklit yeteneği ile tanınan ve bu özelliği sayesinde aranan türler arasında yer almaktadır. Kakadu papağanı çok konuşma özelliği ile söylenenleri en çabuk kapan ve tekrarlayarak etrafında ilgi odağı oluşturan her duyduğu sesi anında tekrarlayabilen bir papağan türü olmaktadır. En yakınında kedi miyavlaması, köpek havlaması, bebek ağlaması gibi olabilen her sesi algılayarak tekrarladığından dolayı evde beslenmelidir. Dışarıda beslendiği takdirde sokaktan geçen tüm seslere dikkatini vereceği için olumsuz sesleri de algılayarak istediğinizin dışında konuşmalar yapabilecektir.

Kakadu papağanı kemirme konusunda da diğer papağan türlerine göre daha yetenekli ve hırslıdır. Bu nedenle papağanınızın kemirebilmesi için oyalanabileceği türden malzemeler oyuncaklar almalısınız. Aksi takdirde etrafında bulduğu ne bulursa kemirmektedir. Kesinlikle tek başlarına oyun oynamayı öğrenmelidir. Eğer kendinize fazla alıştırırsanız sizden ayrı kalıp sizi görmeyecek durumlar olursa çok fazla bağırarak davranış bozuklukları ortaya çıkaracaktır. Cinsel yönden yetişkin seviyesine ulaştıkları anlarda özellikle bahar mevsiminde hormonlarındaki değişimlerin yükselmesi sebebi ile normalin dışında hareketler sergileyebilmektedirler. Böyle zamanlarında çok fazla yüz bölgenize yaklaştırmamanız tavsiye edilmektedir.

Kakadu Papağanı Beslenme ve İlgi Kakadu papağanı doğada bulduğu böğürtlen, çilek, dut, üzüm benzeri sulu meyveler ve bunların yanında bitki köklerini yiyerek ve tohumları ile beslenmektedir. Çekirdek türü yiyeceklere ve tohumlar olduğunda çok severler. Bunların yanında doğada bulabildikleri protein zengini böcek ve larvalardan da yedikleri görülmektedir. Pasaklı bir yapıda ve tozlu görünümlü hayvanlar olarak sıkça banyo yapmaları gerektiği tavsiye edilir. Kışın haftada bir olabildiği gibi banyo olayı yazın sıcak aylarında her ün olacak şekilde banyo yaptırılmaları önerilmektedir. Kakadu papağanları çok büyük sorumluluk istemektedir. Eğer bir kakadu papağanı almayı düşünüyorsanız önce ona ne kadar zaman ayırabileceğinizi iyi düşünmelisiniz. Oyunlar oynayabilecek ve ona gerekli olan özeni gösterebilecekmisiniz. Kakadu papağanını evde beslemek bakmak istiyorsanız kesinlikle bunları yapamayacaksanız bu fikrinizden vazgeçmelisiniz.

Kakadu Papağanları evinizde beslerken yalnız bırakırsanız oyun oynanamazsanız kendi başına kaldığında can sıkıntısından kendi tüylerini kanatıncaya kadar yolarak ve aynı zamanda inanılmaz derecede bağırarak ortalığı ayağa kaldıracaktır. Bu nedenle satın almadan ve beslemeye kesin karar vermeden bu bilgiler doğrultusunda bir defa daha düşünerek karar vermelisiniz. Pir Kakadu papağanı sesini duyduysanız veya hakkında bilgi aldıysanız ne denmek istediğini daha iyi anlayabilirsiniz. Bu kakadu papağanının sesi 153 desibele kadar yükselebilmektedir. Bu da demek oluyor ki alçak irtifadan geçen bir uçak sesinin daha fazlası.

Kakadu papağanı Oldukça uzun ömürlü bir hayvandır. Yaklaşık yaşama süresi 40-90 yıl olabilmektedir. Sülfür Kakadu papağanı, Goffin Kakadu papağanı, Beyaz Kakadu papağanı gibi değişik türleri vardır. Konuşma seviyesi yüksek olarak çoğu belgede belirtilse de orta seviyeden başlayan bir konuşma yeteneği olarak değerlendirilebilen bu papağan türleri, çok hızlı ve çabuk bir şekilde evcilleştirilme özelliğine sahip olmaktadırlar. Değişik türleri olan bu kakadu papağanı, 32 ile 40 cm arasında boya çıkabilmektedirler. Gösterişli bir şekilde olan kafa yapıları sayesinde çok şık bir görünümleri vardır. Genel olarak beyaz cinslerden olmaktadırlar. Fakat bunun yanında kırmızı kakadu papağanları, gri kakadu papağanları, siyah karışık renkli kakadu papağanları cinsleri vardır. Nadiren de olsa mavi renk Kakadu Papağanına rastlama mümkün olmaktadır. Türkiye ortamına getirilerek ve satışı yapılan kakadu papağanları arasında yer aldıkları görülmüştür.

Kakadu Papağanı Türleri

• Altfamilya Microglossinae
• Palmiye kakadu papağanı
• Kırmızı kuyruklu kara kakadu papağanı
• Kara kakadu papağanı
• Sarı kuyruklu kara kakadu papağanı
• Kısa gagalı kara kakadu papağanı
• Uzun gagalı kara kakadu papağanı
• Altfamilya Cacatuinae
• Callocephalon fimbriatum
• Galah kakadu papağanı
• Uzun kuyruklu kakadu papağanı
• Batı kakadu papağanı
• Küçük kakadu papağanı
• Pembe kakadu papağanı
• Kükürt taçlı kakadu papağanı
• Sarı taçlı kakadu papağanı
• Mavi gözlü kakadu papağanı
• Moluccan kakadu papağanı
• Beyaz kakadu papağanı
• Kırmızı kıçlı kakadu papağanı
• Goffin kakadu papağanı
• Ducorps Kakadu papağanı
• Alt familya Nymphicinae
• Sultan papağanı Molukan Kakadu Papağanı

Molukan Kakadu papağanı gerçek anavatanı olan yer Endonezya’dır. Molukan papağanları, Kırmızı renkteki ibik tüyleri nedeni ile Kırmızı Taçlı Kakadu papağanı olarak adlandırılmaktadırlar. Molukan papağanları diğer tüm papağanların seslerini bastırabilecek kadar gürültü çıkararak çığlık atabilen büyük bir tür olmaktadır. Bu nedenle, genel olarak ya terk edilmektedirler ve ya diğer türlerinden daha fazla ihmal edilmektedirler. Molukan Kakadu papağanıyla beraber yaşamak çok özel bir ortam gerektirmektedir. Molukan papağanları mükemmel konuşmacı bir tür olarak bilinmezlerken, bunun yanında bir kaç kelime taklit edebildikleri görülmüştür.

Sülfür Kakadu Papağanı Sülfür Kakadu papağanı, çeşitleri olarak sarı tepeli Kakadu papağanı türlerine ve bunun yanında alt yapıdaki türlerine verilen genel bir isimdir. Bu kakadu papağanları iki gruba ayrılmaktadır: anavatanları Endonezya ve Yeni Gine çevresi olan, küçük sülfür papağanları. Anavatanları Avustralya Olan büyük sülfür Kakadu papağanları. Triton Kakadu Papağanları Triton Kakadu papağanları, Büyük sülfür kakadu papağanlarının alt türü olmaktadır ve muzip davranışları ile Baretta televizyon gösterisinden de bilinmekte olan en çok beslenmekte ve evlerde bakılmakta olan Kakadu papağanı türlerinden olmaktadır. 46 cm boyları ile büyük sülfür Kakadu papağanından biraz daha küçük yapılı ve göz halkaları gözden kaçırılmayacak derecede belirleyici bir şekilde mavi renktedir. Triton Kakadu papağanı gürültülü çene yapısı ve aşırı derce de zeki oluşuyla ün kazanmaktadır. Ele Nora Kakadu Papağanı Bu büyük sülfür Kakadu papağanının alt türleri de 38 cm ye kadar varmakta olan boyları grubunun en küçüğü olmaktadır. Çoğunlukla orta sülfür Kakadu papağanı olarak adlandırılmaktadır fakat Elenora en genel adı olmaktadır. Bu popüler Kakadu papağanın limon sarısı olan ibik tüylerinin ve triton papağanı kadar olamasa da çok hafif bir şekilde mavi göz halkaları bulunmaktadır.
 
Paylaşmış olduğunuz bilgiler için teşekkürler, oldukça eksiksiz ve detaylı, umarım diğer papağan türleri hakkında da yazılarınız olur.
 
Geri
Üst