Aynen kum hocam onun üzerini çok seviyor orda geçiriyor zamanını o yüzden içinr pislediğini görmedim hiç Bide bişey sorayım meyve sebze vermeye ne Zaman başlamalıyım?
Sıktım ama bikac soru daha sorayim malum pek tinlayan olmuyor forumdabenim kuş kafesten ciktiginda direk elimin etlerine falan buldugu her yeri isirmaya basliyor.Durduk yere basladi boyle yapmasi.Bu aliskanligindan nasil vazgecirebilirim bunu.
Dediğiniz gibi, yara, ben(Özellikle et beni), soyulmuş deri, tırnak araları (ki çok tehlikelidir, bizim için sorun olmayan bakteriler onlarda sıkıntı çıkarabilir, bu nedenle ellerimizi temiz tutmamızda yarar var), saç, kıl, kaş, kirpik ve daha birçok şeyle oynamayı çok severler.kemirme alışkanlığı pek geçirilemiyor malesef ama belli dönemlerde de artıyor sanırım kemirmeyi keşfediyorlar ben en son bu teşhisi koymuştum kendi kendime kime sorsam farklı bişey dedi çünkü huyudur cinsindendir vs dedi 1.5 aylıken falan kemirmediği yer kalmamıştı ama şimdi kalmadı bence sizin kuşunuz da keşfetme aşamasındayaralarla oynamayı da seviyorlar bence ya da tırnak etlerinin soyulan yerleriyle bende öyle profesyonel değilim sadece deneyimlerim gördüklerimi söylüyorum
kemirme işi aşırıya kaçtıkça uyarın ama siz ses etmiyor die alışkanlık yapmasın zamanla bırakır diye düşünüyorum siz ona kemirmesi için havuç vs koyduktan sonra onlara alışında kesebilr belki
eğer yiyemezse tabiki rendelemesi gerekir ama bence kolayı sunmak yerine zorla başlaması daha iyi olur diye düşündüm. meyveleri evet deneyerek bulabilr bazıları ekşi bazıları tatlı sevebiliyor ancak fazla tatlı zararlı oluyor herşeyi yeteri kadar vermeli dediğiniz gibi elinize isteksizleşebilir ama bence buda can yakmasına müsade etmeniz gerektiği anlamında gelmez bence güzel bir dille anlatıldğında anlıyorlar benim bulut bu konuda çok duyarlı maşllah öksürünce hemen geliyor bişey oldu sanıyor dört dönüyo etrfında mesela can yakıo yani garip gelicek size ama küçük bi çocuk gibi konuşuyorum onla acıtıosun yapmamalısın vb gibi çoğu zaman anlıyor bazende işine gelmiyor tabi takmıyor bu seferde kızıyorum biraz küsüyo falan ama barışmanın bi yolunu buluyoruz ödülle oyuncakla falanyaralar vazgeçilmez onlar için ama dediğiniz gibi zararllı oalbilir için tabi bizimde canımız yanıyor alıştırmyın en iyisi
![]()
Ne kadar yüksekte olurlarsa kendilerini o kadar güvende hissederler. Ben o yüzden tüneği yukarı almanızı önermiştim.
Sebze meyveyi kendiniz gözlemleyerek vermeye başlayabilirsiniz. Gözlemleyin dememin sebebi, neyi daha fazla sevip yediklerini bilmeniz iyi olur.
Muhabbet kuşlarının, nesneleri tanıyabilme için kullandıkları en güçlü organları gagalarıdır. Eğer can yakmak için ısırmıyorsa, benim tabiriyle tırtıklıyorsa, hiç sıkıntı yok. Ama sizi rahatsız ediyorsa bunu ona hissettirmelisiniz. Fakat burada da şöyle bir sıkıntı olur, elinize gelme hususunda isteksiz davranmaya başlayabilir.