İYİLEŞME SÜRECİNE DESTEK OLDUĞUMUZ KUŞLAR VE İZLEDİĞİMİZ YÖNTEMLER

Yaklaşık 1 yaşlarında olduğunu düşündüğüm bir sevda papağanım var.Aylar önce sürekli kuyruğunu sallama ve popo kısmını kaşımasıyla başladı sorunumuz.Burda danıştım o dönem, Selçuk Bey iç parazit olabilir dedi, kontil önerdi ama ben fazla korumacılık yaparak vermedim.Ertesi gün kuşun kuyruk kısmında kan gördüm, veterinere götürdüm, o tüyü çekti kan olduğu için kuşun sürekli orayı temizlemeye çalıştığını o yüzden orayla oynadığını söyledi.Parazit için de koruyucu bir şey verdi kuşa veteriner.Sonrasında bir müddet iyiydi kuşum ama sonra tüy dökülmeleri ve kanlı tüyler olmaya başladı.Selçuk Hoca haklıydı, bence kan olduğu için değil parazitten dolayı kaşıyordu.Kuş bir müddet iyi oluyordu ama sonra yine kaşıma ve kan başlıyordu.Sürekli veterinere gitmeye başladık, tüy yapısı bozulmuş dedi veteriner, düzeltmeye çalıştığı içinde kapsülleri kırıyor dedi.Kısırdöngüye girmiş bir süreç yaşadım,en son boyunluk takıldı.Veterinere dış parazit damlası da yapmasını söylemiştim, Selçuk Beyin tavsıyesiyle, belkide ilk baş yapılsa daha başarılı olacaktı süreç.2 gün kadar boyunluk kaldı, normalde yaşadıklarına rağmen enerjisi düşmeyen kuş çöktü.Selçuk Bey çinkoyu önerdi, hemen çinko şurubu aldım çocuklar için olan, vermeye başladım.Neem yağı,oilmiks ve kantoron önerdi.Çinkodan sonra kaşıntısı azaldı, cildi kuru olduğu için de kantoronla nemlendirdim.Zaten 2.günün sonunda kaşıcağı yere ulaştığından boyunluğu da çıkardım ve Selçuk Bey'in dediği şekilde ilerledim.Bu süreçte antibiyotik de verdi veteriner, tüy kökleri iltihaplı diye, 10 gün kullanmamı söylemişti.Onu da Selçuk Bey'in dediği ölçülerde kullandım ve 5 günde kestim, veterinerin söylediği kullanma miktarının daha altında suyuna vermemi söylemişti, daha az ve daha kısa antibiyotik kullanmış oldu.Takviyelerle bana bir rutin oluşturdu.Tüy yapısı bozulduğu için yine kanaması oldu o tüyler çekildi, veteriner iyi baktığımı iyi gördüğünü söyledi, kendisine de Selçuk Bey'in tavsiyesi çinkoyu söyledim,güzel olmuş dedi.Bir müddet sonra,ben biraz bıcırığım konusunda takıntılı olduğum için, ve elime alıp her yerine düzgün bakamadığımdan, ve dış parazit damlasının tekrarı için veterinere götürdüm.Herşeyin yolunda olduğunu iyi baktığımı söyledi.Çinko takviyeli ürün de kullanın dedi.Ben özellikle çinkoyu ona söylemiştim ki başka canlarda aklına gelsin diye.Şu an Selçuk Hocamızın sayesinde kuş çok iyi Allaha şükür.Mineral desteği de aldım tavsiyesiyle,bunla ilgili hiç bilgim yoktu mesela, genelde multivitamin b vitamini tavsiye edilir ama minerallerin de çok önemli olduğunu öğrendim sayesinde.
Kuş bakmak onlardan anlayan veteriner bulmanın zorluğu nedeniyle gerçekten zor bir şeye dönüşebiliyor.Selçuk Hoca, Beautibird Hoca gibi kişiler bu canların şansı oluyor,gerçekten çok değerli bir şey yapıyorsunuz, eğer sizler gibi bu kuşlardan anlayan insanlar olmasa bu canların hali perişan olurdu çünkü kur kusmasına antibiyotik başlayan veterinere de denk geldim, elbette iyi yapanlar da var.Veterinere götürme şansı olmayan insanlara değil sadece götürse de mağdur olan insanlara da ilaç gibisiniz.Selçuk Bey bilir sıcaklık konusuna takmış durumdaydım.Kuş üşüyor mu üşümüyor mu sorunsalıyla baya bir kafalarını şişirdim:D Bilinen kuş kliniklerinden gelen cevaplarda ideal sıcaklık 23-24 derece üşürlerdi cevap.Ama ben Selçuk Bey'in hayır kuş üşümez suluğu donmadığı sürece demesine inanıyorum, uygulamada takıntılılık yapsamda :D Şu an bendeki mevcut durum kanatlı veterinerlerinden gelen cevaplara rağmen Selçuk Bey'e inanmak, her konuda.Beautibird Hocamdan da çok şey öğrendim sürekli bilgilendirici yazılarını okuyorum.Hatta yeni hobim sürekli burdan birşeyler okumak, başka miniklere uyguladıkları tedavileri takip etmek.Çok teşekkür ediyorum Selçuk Hocama, bıkmadan usanmadan hep cevap verdi, allah razı olsun kendisinden, burda olduğunu bilmek başım sıkışırsa cevap alacağımı bilmek içimi rahatlatıyor.Beautibird hocam size de çok teşekkür ederim sizin de emeğiniz büyük..Sevgilerle...

Geçmiş olsun sizlere de.. Umarım yavrucak hiç dert görmez bir daha ☘️🦜☺️

Çok teşekkür ederim.Sizlerden ricam mesela mantar olmaması için ne yapılmalı, mesela parazit için kabak çekirdeği demişti Selçuk Bey, böyle bitkisel önleyici önlemleri bizlerle paylaşabilirseniz çok mutlu oluruz.

Güzel fikir. Doğal ürünlerle hastalıktan korunma ile de ilgili yazı yazabilirim. Hastalık olmaması için neler yapılabilir vs.
Teşekkür ederim öneri için 👍🏻

Merhaba arkadaşlar. Bu forumun uzun zamandır üyesiyim. Uzun yıllardır hobi üretimiyle uğraşıyordum. Ve bu forumda çok şey öğrendim. Burda abilerimiz, kardeşlerimiz hep birlikte aile olduk. Bugüne kadar bu forumdaki aldığım deateği hiçbir yerde hiçbir forumda ve forumdan ziyade veterinerlerden bile alamadığım verimi fazlasıyla @Selçuk YÜKSEL hocamdan aldım. Özel veteriner dahil , kanatlılardan anlayan veterinerler dahil derdime derman asla olamadı. Tedavi yöntemleri ve süreci iyi yönetemediler hemde hiçbiri. En pahalısından en makul fiyatlısıyla birçok veteriner deneyimi yaşadım ve hepsi olumsuzdu çünkü kuşlardan asla tam anlamıyla anlamıyorlar. Bir sıkıntım olduğunda hemen buraya bu foruma koşarak geliyorum. Veterinerlerin tedavi yöntemleri ve reçetesine güvenmeyip burada reçeteyi paylaşıp selçuk hocamdan tedavinin doğruluğunu teyit ediyorum ve tedavi yöntemi yanlışsa(doğru olsa dahi önemli değil güvenemiyorum, ki genelde yanlış oluyor) koşulsuz şartsız selçuk hocamın dediklerini uyguluyorum çünkü işin doğrusunu biliyor. Güven veriyor ve asla beni yanıltmadı. Burada gece gündüz demeden insanlara yardımcı oluyor. Bizlere değer veriyor ve hayatından cidden ödün veriyor, özel hayatından vaktini burada harcıyor emeği çok büyük bu bizler için inanılmaz bir nimet. İnsanlara yardımcı olmak için mücadelesine herzaman minnettar oldum. Sıkıntısı olan insanları mutlu ediyor yüzünü güldürüyor.
Selçuk hocam 1 numara . Ben daha önce bukadar donanımlı bilgili ve yardımsever bir kişiye rastlamadım. Sizlerde rastlayamazsınız. İyiki varsınız hocam @Selçuk YÜKSEL

Kursak mantarı tedavimizde (şuanda hala devam ediyor) tedavimizin 11.günü.
Selçuk hocam kuşumu adeta hayata döndürdü kursak mantarı rezil bir hastalık. Ben 2-3 gün ömrü olduğunu düşünürken, uygun tedavi göntemleri ve kullanılması gereken ilaçlar dahil (doz ve miktarına) kadar işin en ince noktssına kadar destek sağladı. Ve kuşum şuan bu hastalığı şükür atlatıyor. Şuan tedaviye devam etme sebebimiz tekrardan nüksetmemesi.
Bu cumartesi tedavim bitiyor ve artık ilaçsız takviyelerimle devam edeceğim. Bu çok huzur verici. Asla hakkknı ödeyemem hocam @Selçuk YÜKSEL

@BeautiBird hocamada ekstra parantez açmak istiyorum. Sizin desteğinizde asla inkar edilemez, sizin tecrübelerinize çok güveniyorum. İyiki varsınız.

Tedavi sürecinde kullandığım ilaç mikostatin . (Yarım suluk 8damla + 5damla probiyotik) tedavinin 10.gününden itibaren mikostatin 6damla +5damla probiyotik)
Yardımım dokunduysa ne mutlu. Bir canın hayata tutunmasına vesile olmak beni mutlu ediyor. Kuş sahiplerinin sevinmesi ayrıca mutluluk verici. Tabiki her problemi uzaktan çözmem mümkün değil. Test yapamıyorum kuşu göremiyorum gözleyemiyorum. Ama imkanlar elverdiği ölçüde birşeyler yapabileceğim vakalarda da karşılık beklemeden elimden geleni yapıyorum.

Yardımım dokunduysa ne mutlu. Bir canın hayata tutunmasına vesile olmak beni mutlu ediyor. Kuş sahiplerinin sevinmesi ayrıca mutluluk verici. Tabiki her problemi uzaktan çözmem mümkün değil. Test yapamıyorum kuşu göremiyorum gözleyemiyorum. Ama imkanlar elverdiği ölçüde birşeyler yapabileceğim vakalarda da karşılık beklemeden elimden geleni yapıyorum.
Emeğine sağlık abi 🙏

ben selçuk abi den 2 aya yakındır destek alıyorum.
Muhabbet kuşumu bu forumda ki berrin hanımdan tam 10 sene önce aldım.Evet kuş yaşlı ama bu yaşa kadar 1 kere bile ne hasta oldu nede veterinere gitti.
Fakat 2 ay öncesine kadar birden kusmaya başladı.Hemen veterinere götürdüm.2 gün veterinerde küvözde kaldı.Yem yemeye başladıktan taburcu oldu.Evde veterinerin verdiği ilaçları yaklaşık 10 gün kullandım.Tam iyileşti derken bir daha nüksetti.bu sefer selçuk abiye danıştım.hemen mikostatin alıp kullanmamı söyledi.İlk gün kusunca kuş çok durgunlaşıyor.O gün kusmukları çıkarıyor.Ertesi gün kusma kalmıyor ve yeme başlıyor.Bir 10 günde böyle devam ettik.tabi bu arada karadenizpet’ten röhnfried markasını nerdeyse tüm vitaminlerini aldım.yem içinde hasta yemi aldım.mama sevmediği için arada kuşu direk yumurta ile besledim
Gelinen nokta da şuanda enerjisi,konuşması yerinde.kursak değil de karnının sağ tarafında bir şişlik oluşuyor.Kusma olayı gerçekleşince orası da rahatlıyor.Şimdi o bahsettiğim yerde az şişlik kaldı.inş nüksetmez yine
Tabi birde hastalıkla uğraşırken kafası kelleşti.o bölgeye mantar ilacı sürdük ama pek fayda etmedi.Karadeniz petten biotin vitaz soliter isimli desteği aldım.o çok fayda etti.tüyler çıkmaya başladı

Tekrardan başlıcam üretime galiba 😁

Gidişatım onu gösteriyor ☺️ ama biraz zamana ihtiyacım var çünkü elimdeki kuşlarım daha küçükler geçen gün bu konu hakkında konu açtım ama ne yazık ki paylaşılmadı onaylanmadı ben konum silindi zannettim bi daha aynı konu açtım yine onaylanmadı daha sonra konum neden silindi diye konu açtım oda onaylanmadı ve özelden bilgi verende olmadı daha sonra fark ettim onaydan geçip yönetim onayı olunca paylaşılıyor daha sonra yönetime yazdım emin olmak için

Gidişatım onu gösteriyor ☺️ ama biraz zamana ihtiyacım var çünkü elimdeki kuşlarım daha küçükler geçen gün bu konu hakkında konu açtım ama ne yazık ki paylaşılmadı onaylanmadı ben konum silindi zannettim bi daha aynı konu açtım yine onaylanmadı daha sonra konum neden silindi diye konu açtım oda onaylanmadı ve özelden bilgi verende olmadı daha sonra fark ettim onaydan geçip yönetim onayı olunca paylaşılıyor daha sonra yönetime yazdım emin olmak için
Konu açılırken onaya gerek olmuyor. Siz biryerlerde yanlış yapmışsınız demekki.

Hayır konunuz paylaşıldı fakat forum kuralı ihlali yaptınız o yüzden kaldırıldı 👍🏻
Cinsiyet,ırk vs tahmini için ayrı konu açamazsınız. Cinsiyet,ırk vs tahmini için tek bir konu var oraya yazmanız gerekiyor..

Konu açılırken onaya gerek olmuyor. Siz biryerlerde yanlış yapmışsınız demekki.

Yönetici onayı gereken paylaşımlar var 👍🏻

Teşekkür ederiz bizim kuş ağır üşütmüştü üşütmeyle birlikte aşırı zayıflık/kuruma vardı geçti sandık ama tekrar nüksetmiş hastalık selçuk beyin tavsiyesiyle truflucan ve flagyl başladık
Hocam üşütme sanılan çoğu durum aslında üşütme değildir. İnsanlarda, kuşlarına hastalık bulaşmayacağı algısı hakim. Çünkü temiz ve iyi bakılan kuş neden hasta olsun ki ? Olsa olsa üşütmüştür !

Halbuki durum öyle değil. Sanılanın aksine ( ani ısı değişmi haricinde ) soğuk hava kuşlara zarar vermez. Bilakis sıcak hava hasta olmasını kolaylaştırır. Çünkü patojenler nemli ve sıcak havada çok hızlı ürerler. Soğuk havadan korkmayın ! birden bire sıcak odadan balkona çıkarmadığınız veya cereyeanda bırakmadığınız sürece soğuk hasta etmez. İnsanlar için de geçerlidir bu.

Yeşillik veya meyve verirsiniz mesela parazit, bacteri kapma ihtimali vardır. Yemi küflenmeye başlamıştır farketmeyebilirsiniz vs vs çok ihtimal var. Ama en önemlisi bağışıklık ! Bağışıklık düşerse deyim yerindeyse normal su içse hastalanır. Bağışıklığı güçlü tutmak önemlidir. Hem de çok önemli. Bazen aynı kafeste aynı şeyleri yiyip aynı koşullarda olan 2 kuştan biri hastalanıp diğeri hastalanmayabilir. Bu durum, hastalanmayan kuşun bağışıklığının güçlü olmasındandır.

Son düzenleme:
Hayır konunuz paylaşıldı fakat forum kuralı ihlali yaptınız o yüzden kaldırıldı 👍🏻
Cinsiyet,ırk vs tahmini için ayrı konu açamazsınız. Cinsiyet,ırk vs tahmini için tek bir konu var oraya yazmanız gerekiyor..

Yönetici onayı gereken paylaşımlar var 👍🏻
Şimdi buldum birazdan paylaşacağım yapcam

Son düzenleme:
Geri