İshal,iştahsız,uçmada problem,çok su içiyor

ÖzlemBaran

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 1yaş-15 aylık erkek muhabbet kuşumuz 1 aralıktan bu tarafa ishal.Tuvaleti su gibi oluyor arada yeşil yapışkan bir şekilde ve yine yanında su oluyor.Kafesini mümkün mertebe hergün temizliyorum ve dışkısında kötü koku var,birde simli görüntüye sahip
Saat başı elimle zorlayarak 3-5 mama yiyor,arada kendisi gidip yiyor.Bu süreçte çok fazla su ićmeye başladı,yaz sıcaklarında içmemişti.Çok güzel uçardı,uçmakta zorlanıyor biryerlere çarpıyor.Birkaç tedavi uyguladım ama semptomlarında artma veya azalma olmadı.Petshoptan aldığım ishal damlası,bağışıklık sistemi güçlendiricisi.Baytril,flagyl,probiyotik,multivitamin.Veterinere götüremiyorum.Çok üzülüyorum,lütfen bana bir yol gösterir misiniz?Tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Merhaba foruma hoşgeldiniz.
Kuşunuzun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını görelim.
Fotoğraf için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki ekleyin.
Kuşunuzda öğürme kusma var mı? Ağız boğaz içinde beyaz plaklar lezyonlar var mı kontrol ediniz. Ağız içinde de koku varsa belirtiniz. İçme suyu olarak ne veriyordunuz çeşme mi arıtma mı hazır su mu?
Kötü kokulu dışkı bakteriyel kaynaklıdır örneğin e coli dışkıda kötü kokuya sebep olur.
Baytril, flagy bunları kullandınız mı hiç? Evetse ne ölçüde kaç gün verdiniz belirtiniz..

Kuşunuz yemek yemiyorsa besleme yapın iyileşene kadar.. kursaktan besleme yapmayı biliyor musunuz?

Merhaba foruma hoşgeldiniz.
Kuşunuzun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını görelim.
Fotoğraf için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki ekleyin.
Kuşunuzda öğürme kusma var mı? Ağız boğaz içinde beyaz plaklar lezyonlar var mı kontrol ediniz. Ağız içinde de koku varsa belirtiniz. İçme suyu olarak ne veriyordunuz çeşme mi arıtma mı hazır su mu?
Kötü kokulu dışkı bakteriyel kaynaklıdır örneğin e coli dışkıda kötü kokuya sebep olur.
Baytril, flagy bunları kullandınız mı hiç? Evetse ne ölçüde kaç gün verdiniz belirtiniz..

Kuşunuz yemek yemiyorsa besleme yapın iyileşene kadar.. kursaktan besleme yapmayı biliyor musunuz?
Cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.Ağız içinde koku v.s.yok.Su olarak damacana su veriyorum.Öğürme,kusma yok.Baytrili 6gün kullandım,falgyl şurup 5gün.Arkasından 3gün probiyotik,1gün sade su ve 3gün vitamin.Eklemeyi unuttuğum bir iki belirtisi daha var.Gözlerinde problem oluştu,damla ve kremle geçirdim.Birde kuyruğu bir aşağı yukarı atıyor kalp atışı gibi.Kursaktan besleme yapabileceğimi sanmıyorum,akciğerlerine kaçırmaktan çok korkuyorum.Foto ve video yükleme işinden anlamıyorum.Oğlum okuldan gelince ona yüklettireceğim

Cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.Ağız içinde koku v.s.yok.Su olarak damacana su veriyorum.Öğürme,kusma yok.Baytrili 6gün kullandım,falgyl şurup 5gün.Arkasından 3gün probiyotik,1gün sade su ve 3gün vitamin.Eklemeyi unuttuğum bir iki belirtisi daha var.Gözlerinde problem oluştu,damla ve kremle geçirdim.Birde kuyruğu bir aşağı yukarı atıyor kalp atışı gibi.Kursaktan besleme yapabileceğimi sanmıyorum,akciğerlerine kaçırmaktan çok korkuyorum.Foto ve video yükleme işinden anlamıyorum.Oğlum okuldan gelince ona yüklettireceğim

Hangi ölçüde kullandığınızı yazmamışsınız ilaçların

Hangi ölçüde kullandığınızı yazmamışsınız ilaçların
Unutkanlık gibi bir problemim var.Dozajlarını not almayı unutmuşum.(Kuşumuzdan 15gün sonra sırasıyla oğlum ve ben çok kötü hasta olduk,kuştanmı birşeyler bulaştı,yoksa gıda zehirlenmesi miydi bilemiyorum)Veteriner hekimlik okuyan bir kızımız hocasına sormuştu,onun söylediği şekilde kullandım.

Unutkanlık gibi bir problemim var.Dozajlarını not almayı unutmuşum.(Kuşumuzdan 15gün sonra sırasıyla oğlum ve ben çok kötü hasta olduk,kuştanmı birşeyler bulaştı,yoksa gıda zehirlenmesi miydi bilemiyorum)Veteriner hekimlik okuyan bir kızımız hocasına sormuştu,onun söylediği şekilde kullandım.
Onun tavsiyesi ne kadar suya ne kadar ilaç şeklindeydi ? Veya ağızdan direk damlattınız mı ?

Clostridium bakterisinden şüpheleniyorum ve e coliden. Selçuk hoca da foruma girince konunuzu değerlendirir @Selçuk YÜKSEL
Haftada birkaç kere çok fazla olmamak şartıyla marul,maydanoz,salatalık,elma,armut dışarıya çıkartıp yediriyordum.Misafirin çocuğu kafesin içine marul atmış,sabah aceleyle çıktığımızdan farketmemişim marul akşama kadar kalmış,eve geldiğimizde farkettim.Büyük ihtimal geldi gitti marulu gagakladı,ya da kafes dibine inip kemirmeyi seviyor yaramaz oğlum.Bu sebepten hergün kafesini temiz tutmaya çalışıyorum,peçete gazete koymuyorum onlarıda kemiriyor.Bende bakteri kaynaklı diye düşünüyorum.Tekrardan çok teşekkürler.

Dozu bilmemeniz işimizi zorlaştırıyor. 100 ml ye 4 damla mı 2 damla mı kattınız ? Onu bilmeliyiz ki enroflaksin etkili olup olmadığını bilelim.
Tedaviyi kaç gün önce bıraktınız ?
Kuşun ağzına rahatça ilaç damlatıp yutturabiliyor musunuz ?

Dozu bilmemeniz işimizi zorlaştırıyor. 100 ml ye 4 damla mı 2 damla mı kattınız ? Onu bilmeliyiz ki enroflaksin etkili olup olmadığını bilelim.
Tedaviyi kaç gün önce bıraktınız ?
Kuşun ağzına rahatça ilaç damlatıp yutturabiliyor musunuz ?
Suyuna 5-6 damla katmıştım sanırım,2damla olmadığına eminim.30 Ocakta Baytril bitti.3 gün probiyotik ve 3 gün vitamin devam ettim Ağzına ilaç damlatmak biraz sıkıntılı,rahat durmuyor.

Eğer 5-6 damla kattığınızdan eminseniz bazı hastalık ihtimallerini elemiş olacağız. Bunu bilmemiz çok önemli yani.

Yarın, agumentin, amoklavin, klamoks, klavunat veya lergopen ilaçlarından birini aile hekimine yazdırın. Şurup formda olmasına dikkat edin. Yarım suluğa 6 damla şeklinde tedavi başlayın. Eğer probiyotiğiniz yoksa enzim içeren bir probiyotik de alın.
Tanıdık eczane varsa ilaçları reçetesiz de edinebilirsiniz belki.

Son düzenleme:
Yarın, agumentin, amoklavin, klamoks, klavunat veya lergopen ilaçlarından birini aile hekimine yazdırın. Şurup formda olmasına dikkat edin. Yarım suluğa 6 damla şeklinde tedavi başlayın. Eğer probiyotiğiniz yoksa enzim içeren bir probiyotik de alın.
Tanıdık eczane varsa reçetesiz de edinebilirsiniz belki.
Çok teşekkür ederim🌹Antibiyotiği kaç gün kullanmam gerekli?Sulukta kaç saat beklemeli?Probiyotik entrobac var,yeterli olur mu(Suluğuna mercimek tanesi kadar ekliyordum)Antibiyotik ve probiyotiği birlikte mi uygulamam gerekli.Diğer tedavilerde ayrı zamanlarda vermiştim.Rica etsem detaylı yazabilir misiniz müsait vaktinizde?Kusura bakmayın kuş konusunda acemiyim,yanlış bir şey yapmaktan çok korkuyorum😔

Yarım suluğa 6 damla antibiyotik, mercimek tanesi kadar enterobac katarak verin. Aynı suluğa.
Her gün durum paylaşın ona göre tedavi süresini tayin edeceğiz. 5-7 gün sürecek tedavi. Her akşam kuş yatmadan önce suluğu alın bu akşam alın mesela. Sabah ilaçlı su verin. Öğlen 12-1 gibi suyu tekrar alın 3 saat sonra taze ilaçlı su hazırlayın. Günde 2 kez taze ilaçlı su vereceksiniz yani..

Yarım suluğa 6 damla antibiyotik, mercimek tanesi kadar enterobac katarak verin. Aynı suluğa.
Her gün durum paylaşın ona göre tedavi süresini tayin edeceğiz. 5-7 gün sürecek tedavi. Her akşam kuş yatmadan önce suluğu alın bu akşam alın mesela. Sabah ilaçlı su verin. Öğlen 12-1 gibi suyu tekrar alın 3 saat sonra taze ilaçlı su hazırlayın. Günde 2 kez taze ilaçlı su vereceksiniz yani..
2.verdiğim ilaçlı su kuş yatana kadar kalacak(22:00gibi) değil mi?ilacı temin edip başladığım zaman tekrar yazarım.Şifa Allah'tan vesilesi siz olursunuz inşaAllah.Çok teşekkürler,sağlıcakla kalın.

2.verdiğim ilaçlı su kuş yatana kadar kalacak(22:00gibi) değil mi?ilacı temin edip başladığım zaman tekrar yazarım.Şifa Allah'tan vesilesi siz olursunuz inşaAllah.Çok teşekkürler,sağlıcakla kalın.
Evet öyle sürekli ilaçlı su içecek başka suya ulaşamaması lazım ona dikkat edin. Dışarıda bardaktan falan su içmesin.

Geri